Öne Çıkanlar DSÖ Megali İdea Robert W Malone ABD Türkiye

KKTC’DE UNVAN GASPI

5gvirusnews Haber Merkezi İstanbul / 2  Ekim 2022

Türkiye’deki Yahudileri, KKTC Vakıflar Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim BENTER’in Yahudileri temsil etmeyen CHABAD örgütünün(*) yasal olmayan sözde hahambaşısı Chaim Azimov’a bayram ziyaretinde bulunması (bkz) rahatsız etti.

KKTC’de ruhsatsız berber dükkanı bile açılmadığı adada, Girne’de kumarhanelere giden yollardan birisinin üzerine İbranice tabelası olan, sosyal aktivitelerin de yapıldığı bir sinagog açılması ve buraya da zaman zaman elinde içki bardağı ile kumarhanede geçiren sözde bir hahambaşı atanması, adada az bilinen bir hadise olduğu için şaşkınlık ve tedirginlik yarattı.

KKTC’de ilk önce örgüt üyelerine çeşitli mülkler aldırarak cemaat oluşturan, bir nevi Jeostratejik alan oluşturmak isteyen CHABAD örgütünün 2008 yılında atadığı ve Vatandaş dahi olmayan Azimov’un faaliyetleri yasadışı olarak tanımlandı.

CHABAD’ın bir tarikat örgütü olduğu, Yahudileri ve dinlerini temsil etmediği bilindiği halde KKTC’de uydurma bir villayı sinagog olarak kullanarak, “Kuzey Kıbrıs Habad Yahudi Merkezi” yazılması ve bu yerin de resmi bir kurumun genel müdürü tarafından ziyaret edilerek, Kıbrıs’taki Musevi toplumunun yeni yılını (Rosh Hashanah) kutladı.” haberi bardağı taşıran son damla oldu.

KKTC’deki gelişmeleri Türkiye’de Yahudi dinine mensup Doğan KASADOLU’ya sorduk. KASADOLU, KKTC’de kaç tane Yahudi vatandaşı ve hangi resmi makamın izni ile var olan bir sinagoga atanan bir hahambaşı var? Eğer bu soruların karşılığı yoksa bu kişinin KKTC’daki faaliyetleri meşru değildir. Ve durum yüz yıllardır Anadolu’da yaşayan biz Yahudileri üzer. KKTC bizim vatandaşı olduğumuzu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir parçasıdır. Bu örgütün yasadışı faaliyetlerine asla izin verilmememsi gerekir. Yine bunların, “İslam Devletlerindeki Hahamlar Birliği (ARIS)” adı altında yürüttüğü faaliyetlerin hepsi KKTC konumundadır. Ve hiçbirinin İslam ülkesindeki faaliyetleri yasal değildir. Türkiye’de Fatih Sultan Mehmed’in resmi olarak atadığı hahambaşı makamını gasp etme uğraşında olan bu örgüte karşı savcılık nezdinden de suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.  

Ayrıca KKTC’deki resmi bir makamın üst düzey temsilcisi olan BENTER’in,  yasal ve meşruluğu olmayan dolayısı ile bir örgüt evini ziyaret etmesi de soru işareti oluşturdu?

-BENTER örgüt evini ziyareti için kimden emir aldı?

(*) Yahudi dünyasında tam adıyla CHABAD-Lubavitch olan örgüt, bir tarikat gibidir. CHABAD, özellikle politik sosyal yardım faaliyetleri nedeniyle dünyanın en tanınmış, en çok yayılan ve en büyük Hasidik Hareketlerinden biridir. Çıkış yeri Polonya asıllı Haham Liadili Shneur Zalman Baruchovitch (1745-1812) tarafından 18. YY sonlarına (1775) doğru Rusya’da kurulmuş ve bütün Rusya’yı etkisi altına almıştır. CHABAD 1930'larda, hareket merkezini Rusya'dan Polanya’ya, II. Dünya Savaşının başlaması ile bu sefer de merkezini Amerika Birleşik Devletleri'ne taşıdı. Günümüzde ise merkez olarak ABD ve İsrail’i kullanıyor.

Anahtar Kelimeler:
YahudiKASADOLUChabad
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zuhal Eriş 2 yıl önce

Hain bunlar....