Öne Çıkanlar Cenevre Mehmet Eymür Ankara Üniversitesi Deprem TL

SÜKUNET, BARIŞ VE KARDEŞLİK ÇAĞRISI

5gvirusnews Haber Merkezi İstanbul / 13 Mayıs 2023

5gvirusnews-Platformu Sözcülerinden Abdurrahman DİLİPAK ve Muammer KARABULUT seçim öncesi bir Sukunet, Barış ve Kardeşlik Çağrısı yaptı. Platform tarafından yayınlanan bildiride, kışkırtmalara dikkat çekilerek kışkırtmalar konusunda herkesin dikkatli olması uyarısında bulunuldu. “Bir süredir insan nüfusunu azaltmaya çalışan küresel sapkınlar karşı bir ve beraber olmak en büyük fazilettir.” de denilen bildiride Akif’in, “Tefrika girmeden bir millete düşman giremez / Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez” beyitine de yer verildi.

Bildiride ayrıca şu görüşlere yer verildi:

Kardeşlerimize;

Biliyorsunuz yarın seçim var. Ülkemizin geleceği açısından sürece ilişkin bazı endişelerimiz var. Bu maksatla size bu çağrıyı yapma gereği duyduk. Bu çağrı, iktidar ve muhalefet yanında tüm akıl, vicdan sahibi yurttaşlarımızadır.

Bu süreçte yaşanacak gelişmeler sonucu ya birlikte kazanacak, ya da birlikte kaybedeceğiz. Savaşa değil, seçime gidiyoruz. Birbirimize karşı kazanacak bir zaferimiz yok, birlikte kazanacak bir zaferimiz var. Uluslararası sistemi, Global çeteleri arkamıza alarak değil, onlara karşı birlik olma zamanıdır.

Bu ülkeye ve bu millete en büyük ihanetlerden birisi de, Milli iradenin tecelli vesilesi olan seçimlere hile karıştırmak, oy verme öncesi ve sonrası fitne, fesat, kaos çıkartmaktır. Dışarıdakiler, ve içerideki siyasi emellerini ve şahsi menfaatlerini dışarıdakilerin emel ve çıkarları ile tevhid eden mihrakların kışkırtmalarına karşı dikkatli olalım. Bu dünyayı birbirimize cehennem etmek zor değil, ama bu ülkeyi yüceltmek bilgi ister, emek ister, cesaret ister, yardımlaşmak ister.

Sivil ya da siyasal, bürokrat tüm erdemli, faziletli insanları ve kurumların yöneticilerini bu konuda uyarmak istiyoruz. Bugüne kadar platform olarak lisanımız elverdiği ölçüde doğruları ifade etmeye ve paylaşmaya çalıştık. siyasetin doğası olan değişkenliğinden dolayı hiçbir siyasi partinin yanında yer almadık ve taraf da olmadık. Hangi siyasi tarafta olursa olsun, doğrusunu biliyorsak, yanlış olarak gördüğümüz her husus eleştirme konusunda geri adım atmadık.

Bütün taraflara milletimizi meydana getiren bütün insanları taraftarlıktan uzak bir şekilde adaletten ve barıştan yana aktif bir sorumluluk üslenmeye çağırıyoruz.

İstiyorlar ki, soğuk savaş döneminde olduğu gibi, bu ülkenin çocuklarının kanları ve gözyaşları üzerine kendilerine iktidar ve servet üretsinler. Ülkemiz harap olsun, milletimiz arasında fitne sokulsun ve tefrikaya düşsünler.

Biz parçaya değil, bütüne talibiz. Biz iktisadi, siyasi, ideolojik, etnik anlamda kimseye bağlı değiliz. İçeriden ve dışarıdan faaliyetlerimiz için kimseden, 1 TL’de istemedik ve almadık! Dikkatli olalım, şeytan ve onun dostları, sureti haktan gözükerek bizi birbirimize düşürmesin. Yarın, öbür gün çok önemli. Seçim 2. Tura kalır mı, bilmiyoruz. Her halükarda bu tartışmalar, ifşaatlar seçimden sonra da devam edecek. Zaten 2024 Martında yerel seçimler var. Bu süreçte yargının siyasi etki ve baskılar dışında kalarak görevini sağlıklı bir şekilde yerine getirmesi gerek. Adalet mülkün temelidir. Adalet olmadan barış olmaz. Adalet ve barış yoksa hiçbir özgürlük güven altında olmaz.

Seçimin sükûnetle geçmesi ve sonuçlarının ülkemiz için hayırlı olması en büyük dileğimizdir. Kadim medeniyetlerin beşiği olan bu muhteşem ülkemizin değerini bilelim.

Bir süredir insan nüfusunu azaltmaya çalışan küresel sapkınlar karşı bir ve beraber olmak en büyük fazilettir.

Akif’in dediği gibi “Tefrika girmeden bir millete düşman giremez / Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez”.

Ankara’nın Seymenlerine yine büyük görev düşüyor. Dilerim bütün yurttaşlarımız gelişmeler karşısında, farklılıklarımıza rağmen adaletten barıştan yana, akıllı, dürüst ve cesur bir davranış sergilerler. Gelecek günlerin geçen günleri aratmaması için ha bu olanlar bize ders olsun. Millet olarak biz de artık şu partizanca, ideolojik militanlıklar ve yağma peşinde koşan insanların kışkırtmalarından yakamızı kurtararak, el birliği ile aydınlık geleceğimize yürüyelim.

Birbirimize karşı kazanacak bir zaferimiz yok, birlikte kazanacak tek bir zaferimiz var.

Ülkemin namuslu, erdemli, dürüst, cesur, bilgili insanları birleşiniz!

Anahtar Kelimeler:
SEÇİMOyAkifDilipak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hatice 12 ay önce

Her zaman söylüyorum 5gvirusnews iyi ki var zor zamanları haber sitesi ve platformu

Avatar
Kadir Temiz 12 ay önce

Başladığınız gibi devam ediyorsunuz. Bir tarafınız oynamadı.

Avatar
Tayfur 12 ay önce

Elinize sağlık