Öne Çıkanlar yağmur duası DSÖ 5G İhor Kolomoiskyi Chaim Hillel Azimov

TÜRKİYE'YE KUMPAS KURULUYOR!

TÜRKİYE’NİN DERİNİNDEKİ GİZLİ ÖRGÜT!

5gvirusnews Haber Merkezi İstanbul / 10 Ekim 2022

Türkiye’nin bir dönemlerde görmediği veya birlikte olmakta sakınca göremediği FETÖ benzeri bir örgüt daha var. O örgüt  aynı salonda, Rus bayrağını ayaklar altına alırken, Ukrayna bayrağını dalgalandırabiliyor!  Yine Rusya’da Putin’i, Ukrayna’da ise Zelensky’i destekliyor! Bahsettiğimiz örgütün adı CHabad-Lubavitch… Kısaca Habad…

İşte bu Habad örgütü, Türkiye’de belki de yüzyıllardır devam eden bazı sorunlu düğümlerin çözülme yerlerinde dolaşıyor! Düğümün çözümü 20 yıl önce Habad örgütünün illegal olarak ABD’den İstanbul’a atadığı İsrail doğumlu Mendy Chitrik’in Ağustos 2020’de yaptığı gezileri sırasında  Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde varlığı 15. yy’ın başlarında (1416) kalma bir sinagogu ziyaret etmesi ile başladı!..

Anadolu’nun her cm2 de olduğu gibi, Çermik’te de, Hurri-mitanni, Asurlular, Urartular, İskitler, Persler, Selevkoslar, Partlar, Ermeniler, Romalılar, Bizanslılar, Araplar, Emeviler, Abbasiler, Hamdaniler, Selçuklular, Eyyubiler, Artuklular ve Osmanlılar gibi birçok egemenlik hüküm sürmüştür.

Yine Türkiye’de fazlaca konuşulmasa da Kürt Yahudilerinin geleneğine göre Yahudilerin Asur sürgününden beri Diyarbakır’da bir Yahudi cemaati varlığı biliniyor. Fakat 1888 yılına gelindiğinde Diyarbakır’da  yaşayan Yahudi sayısı 100 olduğu da yazılmıştır. (bkz)

Birinci Dünya Savaşı’nın bitmesi ile de  1916 yılında Filistin'e ilk göç edenler; Urfa, Siverek ve Çermik Yahudileri olmuştur. Çermik Yahudileri Kudüs’e yerleşerek kendilerine ait bir sinagog kurmuşlardır. Şeyh Sait İsyanı (1925) ile Diyarbakır'dan göç eden Yahudilerin sayısı artmıştır. 1948 yılında İsrail Devleti’nin kurulmasıyla birlikte tüm Türkiye'deki Yahudiler gibi Diyarbakır'daki Yahudi cemaatinin de ülkelerine göçleri hızlanmıştır. 1949 yılının sonunda Diyarbakır'da sadece 14 Yahudi aile varken 1950'lerde onların da İsrail'e göç etmesiyle kentteki Yahudi varlığı tamamen sona ermiştir. (bkz)

Tarihi bilgi özetle bu kadar... Fakat Mendy’nin Çermik Sinagog’unu ziyaret etmesinin ardından ilk önce Diyarbakır Valiliği Ağustos 2021’de bu yapıyı ziyaret ederek, koruma altına alınması ve restorasyon çalışması için bir adım atarken, ikinci adım HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’dan geldi. O da Mendy gibi Anadolu’daki, “kültürel varlıkların koruma altına alınmalarını sağlamak amacıyla yaptığı gezilerde” (bkz) yolu Eylül ayında (2022) Diyarbakır´ın Çermik ilçesine düştü!

Paylan hemen sinagog’un, “yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu tespit etti.” TBMM Milletvekili tarih araştırmacı Paylan, Sinagogun 1960’lı yıllara kadar Çermikli Yahudiler tarafından kullanıldığını da ifade eden açıklamalarda bulundu! Paylan, “Bu sinagogda yüzlerce yıl Yahudiler ibadet ettiler. Şu anda yıkılmak üzere. Belirli desteklerle ayakta duruyor” dedi. (bkz) 

Çermik Sinagog’unun girişindeki kitabe, henüz Türkçe bilmeyen Mendy Türkiye’ye gelmediği zaman olan 1999 tarihinde Türkiye Hahambaşı vekili İshak Haleva’nın da katkıları ile okunmuş.  ABD’den gelen Mendy’nın ve İstanbul doğumlu ama Diyarbakır milletvekili  olan Paylan’ın bundan haberi yok. Haberi olmadığı diğer bir konuda, 19 Kasım 2019 yılında Dicle Üniversitesi’nden Gülün Payaslı Oğuz tarafından yazılan ve  JOURNAL OF SOCIAL AND HUMANITIES SCIENCES RESEARCH-Uluslararası Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Dergisi ‘nde yayınlanan bir makaledir.(bkz)

Belki de bir Yahudi örgütü olan Habad Çermik’te kendine bir yer edinmek  için bir sinagog buluyor,  Paylan’da peşinden onu takip ediyor!..

Oratada bir şey yok ama Mendy İlk kez bir Yahudi’yi karşısında görüp, aklına komplo teorileri de gelenlere de şöyle diyor “Tekrar bir cemaatin bu toprağı geri alması gibi bir durum yok ama yine de yer kutsal sonuçta… Bu toprak ölülere ait, bize değil” (bkz)

Anlaşılan, bir zamanlar ölülerin oy kullandığı gibi, Türkiye’de  ölülere toprak verilecek!

Yine Mendy, “Onlardan başka, bizim Gürcü olarak tabir ettiğimiz Vanlı Yahudiler var, biraz güneye gidersek Çermik’te, Diyarbakır’da, Nusaybin’de, Kamışlı’da, Urfa’da Kürt Yahudileri var. Arap dili konuşan zamanın Halep vilayetine bağlı Yahudiler var Antep'ten, Kilis'ten, Antakya'dan, tabii Romanyot Yahudileri var, tüm Ege sahillerinde. Sefarad Yahudileri var 500 sene önce gelmiş olan, ki aslında buraya varan en son grup onlar. (bkz)diyerek devam ediyor!.

HABADÇI MENDY, TÜRK YAHUDİLERİNİN HUZURUNU KAÇIRDI!

Mendy’nin bu anlatımından, Türkiye’ye Sefarad Yahudilerinin yerine geçmek için geldiği de anlaşılıyor! Onun için konuyu Türkiye’deki Yahudi dinine mensup adının açıklanmasını istemeyen bir Türk Vatandaşına sorduk.  

Bahsettiğiniz konunun, Türkiye Hahambaşılığın haberi yok. Demek ki “Paylan, Habadçılarla aynı paralelde yürüyor!”  yorumunu yaptı.

Paylan’ın daha önce de Temmuz ayında (2022) İstanbul Hasköy’deki Yahudi Mezarlığına düzenlenen saldırıyı TBMM gündemine taşımasını (bkz) provakatif bulmuştuk. Mezarlık saldırısının ardından hemen, Türkiye’deki Yahudilere yönelik nefret suçu işlendiğini de söyledi. Türk Yahudilerinin Paylan’a ihtiyacı yok. Kendisinin Yahudi destekçisi göstermesi insani değil, siyasidir. Ve söyledikleri de yalandır. Anlaşılıyor ki Paylan tüm bunları Mendi ile anlaşarak gündeme taşıyor. Ermenilerle yapılan dostluk bizi sevindirir ama siyasal sonuçları olacak bir işbirliği bizi üzer. Çünkü Türkiye’de Habad’ın varlığı illegaldir. Mendy Chitrik’in, Aşkenaz cemaatinin hahamı olsam da CHabad’a bağlıyım.” demesi de onu zaten illegal yapmıştır.

Bu konuyla ilgili Hahambaşılıkla görüştüm, diğer konsey üyelerine de sordum, Paylan ile bir diyaloglarını olmadığını söylediler! Meğer, Mendi kimseye haber vermeden kendi kafasına göre, bu gezileri tertipliyor ve bu ihaneti organize ediyormuş…

Türkiye’nin en derinindeki güvenlik sorunu, Paylan ve Mendy’nin faaliyetleridir.  Bunların bir ucu Ermeni ve Yunan lobilerine çıkacaktır. Suriye, Mısır gibi bir çok İslam ülkelerinde Yahudi yok ama Habadçılar Haham atıyor. KKTC yaşananları biliyoruz ve yakından takip ediyoruz.

Adının açıklanmasını istemeyen Yahudi dinine mensup kişi, Habad Türkiye’de küçük bir toplum olan Türk Yahudi Toplumunun huzurunu kaçırdı. Külliye’de yedikleri yemek sonucu bu kadar yüksekten uçmalarını kimse affetmez... Hesap verecekler.. Öbür dünyada değil bu dünyada... Bunlar pek çok uluslararası dolandırıcılığın sahteciliğin için olduklarını da belirtti.

Anlaşılan bu kavga önümüzdeki günler su yüzüne çıkacak!

Artık 21.yy’da, tartışılmayacak bir hadise de tarihi yapıların dini, dili, ırkı olmadan korunma gerçeğidir. Bu kültürel yapılara en büyük zarar, bu yapıların Habad örgütünün İstanbul temsilcisi Mendy Chitrik ve HDP Diyarbakır  Milletvekili Garo Paylan’ın yaptığı gibi  SİYASALLAŞTIRILMASIDIR!.

Ve Garo Paylan’ın 22 Nisan 2022 tarihinde TBMM’ye sözde, “Ermeni Soykırımı” tanınması için verdiği kanun teklifi, Habad’ın Fatih Sultan Mehmet’in resmi olarak atadığı hahambaşılık makamını gasp etme uğraşı, yine Safarad Yahudilerinin kuruduğu  500. Yıl Vakfı’na da karşı duran Mendy ile yolları fazlası ile kesişmektedir. Zaman Yahudi-Habad, Ermeni-Protestan, Rum-Ortodoks ve FETÖ ile birlikte hareket etme zamanına dönüşüyor!

Paylan’da Habad aracılığı ile Yahudilere göz kırpıyor.

Diğer tarafta Mendy’in örgütü Habad, 1775 yılında kurulmuş olsa da 4 bin yıl önce doğan  Museviliğin ve 1453 yılında Fatih ile kurulan Türkiye’deki  hahambaşılık makamına  başına geçmek istiyor!

Son olarak küçük bir belge;

İzmir’de Ocak 2022 de “İzmir Yahudi Kültür Mirası Hakkında Derinleşmeler” konulu bir toplantının (bkz) baş konu Mendy!!! Görevi İstanbul’daki  Aşkenazi  sinagogunda hahamlık! Ama maşallah her yerde var!

Ama artık, geçmişte ne olduğu biliniyor ve Türkiye bütün renkleri ile birlikte yaşamak istiyor! Aradan çekilin!

BU BERABERLİK DAHA ÖNCE HİÇ OLMADI!!! ANALİZ EDİLMEYE ÇOK İHTİYACI VAR! Yalan haberlerle alınan gündemin arasında kaybolmadan yine dikkat çekmek istedik!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Faruk 2 yıl önce

Yine mi

Avatar
Bir de habadımız mı oldu? 2 yıl önce

Salman

Avatar
Yahya 2 yıl önce

Múkafatınızı alırsınız.

Avatar
hakan 1 yıl önce

Zaman kaybının yeminle. Paranoyalarına alet etme şu okurları.