Öne Çıkanlar Dünya Ekonomik Forumu Yahdiler YouTube Sosyalizm DSÖ

BBC “VİRÜSÜN İZOLE EDİLMEDİ” HABERİNİ NEDEN YAPMADI?

BBC PANDEMİ HABERLERİ İLE NASIL OYUN OYNUYOR?

Konusu : Covid-19 Virüs (Yarasa Virüsü)

5gvirus Haber Merkezi, TEMEL ve DİLİPAK’ın BBC ile bizzat yaşadığı bir hadiseyi örnek vererek.

- Yaygın medya pandemi algısını nasıl yürütüyor?

-Pandemi oyununa gelmemek için ne yapmak gerekiyor?

Sorularına yanıt verdi.

5gvirusnews Haber Merkezi İstanbul / 11 Mayıs 2021

Çok fazla geri gitmeden hatırlayacak olursak, son 14 ayda yaşadıklarımız 18 Ekim 2019 tarihinde Rockefeller Vakfı, Bill ve Melinda Gates Vakfı’nın ev sahipliğinde, Dünya Ekonomik Forumu’nun da destek verdiği, New York'taki John Hopkins Üniversitesi’nin Sağlık Güvenliği Merkezi'nde masaya yatırılan,  “EVENT 201” isimli simülasyon ile başladı.

AŞI STRATEJİK HEDEF

Event 201’de simüle edilen, yarasalarda ortaya çıkan oradan domuza, domuzdan insana ve insanlararasında da  hızlı bir şekilde  buluşarak pandemiye yol açan “yeni bir zoonotik(*) koronavirüs salgınını” idi.

Simule edilen senaryoda pandemi 18 ay sürüyor, 65 milyondan fazla  kişi ölüyor. Ama pandemi küresel nüfusun % 80-90'ı aşı olmadan etkisi ortadan kalkmıyordu!  Sanki bu oyunun stratejik hedefi aşıydı.

TÜRKİYE PANDEMİ OYUNLARINA KATILDI!

Sırada pandemi oyunlarına katılımcı ülkeler bularak  küresel bir oyuna dönüştürmekti.  Bunun içinde kontrollerinde olan DSÖ’ye 11 Mart 2020 tarihinde, covid-19 adı verdikleri virüsün dünyaya yayıldığı gerekçesi ile pandemi  ilan ettirdiler.  Ve aynı gün ilk vaka da güya Türkiye’de görüldü. Diğer bir ifade ile Türkiye biz bu “pandemi oyunlarına katılıyoruz.” dedi.

O günden sonra Sağlık Bakanlığı’nın en son (9 Mayıs 2021)  yayınladığı verilere göre covid-19’un kime bulaştığını tespit etmek için,  Türkiye’de 49.360.141 kişiye  PCR test yapmış, 5.031.332 kişi de covid-19 vakası (pozitif) tespit ederken, covid-19 testi pozitif çıkan 43.029 kişi de vefat etmiştir. Tüm dünyada ise PCR test sonucu belirlenen pozitif sayısı  156.077.747, vefat eden kişi sayısı ise  3.256.034 kişidir.

Sonuçta Bill Gates ekibinin simülasyonda ön gördüğü 65 milyon ölü sayısına, yapılan  tatbikatta ancak %5’ine erişildi. Ama simüle edilen 65 milyon ölü ile en son tatbikatta var ettikleri 3 milyon 256 bin ölünün de gerçekte covid-19’dan ölmediği de anlaşıldı.

O ZAMAN BU OYUN NASIL BOZULACAK?

Her şeyden önce söz konusu insan sağlığı ve insan sağlığı da çeşitli kurallar koyarak bir olimpiyat sporları müsabakasına dönüştürülemez. Ama ne yazık ki EVENT 201 ’den itibaren Bill Gates çetesi pandemiyi bir oyun haline getirmiştir. Bu oyunun dışında kalmak, projenin birey olarakta oyuncusu olmamak tek çözümdür.

Bugün bu oyun, en başta  BBC olmak üzere yaygın medyanın propagandası altında ve koruması ile devam ettirilmektedir. Pandemi oyununa karşı çıkanlar ise işte burası çok önemli, oyunun içine çekerek oyunlarını meşrulaştırıyorlar. Çünkü oyundaki rolünüz daha önce anons edildiği üzere karşı çıkan, komplo teorisyeni veya dezenformasyoncudur.   Bu da kendilerine inanmayanlara çok çabuk yapıştırdıkları yaftadır.   

Demek ki oyunu daha fazla sürdürmemeleri için oyuna gelmemek gerekiyor. İşte bu bağlamada, geçen günlerde (29 Nisan 2021) BBC’den Beril AKMAN,  5gvirus-platformu sözcüsü, gazeteci-yazar Abdurrahman DİLİPAK ve 5gvirusnews yazarlarından Gül TEMEL ile telefonla görüştükten sonra her ikisine de  aşağıdaki aynı soruları e-mail ile ([email protected]) yolladı.

-Bugün telefonda konuştuk.

Adim Beril Akman ve BBC’de gazeteciyim.

BBC’nin İngilizce web sayfası için sosyal medyada yayılan “Covid-19 dezenformasyonları” ile ilgili bir haber üstünde çalışıyorum. Haberin içeriği, “maske karşıtlığı, aşı karşıtlığı, Covid’in gerçek olduğuna inanmamak” gibi sosyal medyada paylaşılan görüşleri barındırıyor.

Siz de bu görüşleri dile getirdiniz. Aşağıdaki sorularla ilgili görüşlerinizi bizimle paylaşmak isterseniz mutlu oluruz.

Sorularım;

1- Kendinizi kısaca tanıtabilir misiniz?

2- Covid’in abartı ya da gripten farklı olmadığını belirttiniz. Sizi böyle düşünmeye yönelten nedir?

3- Etrafınızda Covid geçiren oldu mu?

4- Türkiye’de resmi rakamlara göre yaklaşık 40,000 kişinin Covid nedeniyle vefat ettiği belirtiliyor, bunu nasıl açıklarsınız?

5- Pandemi döneminde sizin düşüncelerinizi etkileyen kişiler oldu mu (sosyal medyada ya da başka yerde takip ettiğiniz kişiler)

6- Covid aşısına karşı mısınız? Evetse neden?

7- Neden Covid’i “plandemi” olarak görüyorsunuz?

8- Bazılari paylasimlarınızı “dezenformasyon” yaymak olarak nitelendiriyor. Bu eleştiriler için ne söylemek istersiniz?

BBC’i sorduğu bu sorular ile açıkçası PANDEMİ OYUNUNU meşrulaştırmak istiyordu.

Zaten sorulara geçmeden önce niyetinin,  “Covid-19 dezenformasyonları” ile ilgili olduğunu ve  haberin içeriğinin ise “maske karşıtlığı, aşı karşıtlığı, Covid’in gerçek olduğuna inanmamak olarak açıklamıştı.

İşte asıl olmayanın üstünü örtmek bu sorulara cevap vermek ile oluyordu!.

Verilmesi gereken yanıt, ancak oyuna girmeden, oyunu bozmak ile olurdu. Onu da  Gül TEMEL’in BBC’ye verdiği yanıtta görebiliriz.

İsmim Gül Temel; Sorularınızın yanıtı elbette var fakat hala varlığı şaibeli bir “virüs” üzerinden sorulan soruları yanıtlamayı doğru bulmuyorum.

 Wuhan’da ortaya çıktığı söylenen Sars-Cov-2 adı verilen virüsün izole edilmediği, 17 Ocak 2020 tarihinde DSÖ’nün PCR tanı kiti protokolü ve protokolün 23 Ocak 2020 tarihinde yazılan makalesinde açıklandı.

İzole edilemeyen bir virüsün pandemisi, mutasyonu, varyantı, PCR testi, ilacı, aşısı, tedbirleri ve kapanması da olamaz!

Bütün sorun budur.

Eğer BBC bu konuya açıklık getirirse, dünyada kimse Pandemi karşıtı veya aşı karşıtı olmaz, en büyük desteği de şahsımın vereceğini bildiririm.

Not: Lütfen yazılı cevapların dışında herhangi bir şey yazmayın. Sözlü röportaj yapsak da, yazılı röportajı kullanmanıza rıza gösteriyorum.

Teşekkürler. İyi çalışmalar.

DİLİPAK da, “Mikrop izole edilmeden tanımlayamazsınız. Semptomlar üzerinden de sonuca gidemezsiniz, çünkü PCR tanı kiti bu işe uygun değil. Aşılar da tartışmalı, ilaçlar da. Bunlarla ilgili dökümanlara internet sitemizden ulaşabilirsiniz.”

BBC’nin DİLİPAK’a sorduğu bir soru(!); - Bazılari tarafından covid ile ilgili yanlış bilgi yaymakla suçlanıyorsunuz. Twitter hesabında sık sık maske ve aşı karşıtı mesjları retweet ediyorsunuz. YouTube video’larınıza bu gerekceyle kısıtlama getirdi, bazılarını kaldırdı. Bu konuda ne demek istersiniz?


Sonuçta BBC oyunun içine çekmek istediği kişilerin ne röportajını ne de “virüsün izolasyonu” ile ilgili bilimsel bir veriyi haber olarak yayınlamadı. Çünkü böylesi bir haber ancak pandemi oyununu bozardı. Ama BBC’i haberi yayınlamamakla da oyunun nasıl bozulacağına örnek olmaktan kurtulamadı.

Yaşadıklarımız bir spor müsabakası değil, insan sağlığını ilgilendiren bir salgın hastalık ise bu salgın hastalığa neden olan verileri de mevcut bilimsel değerler ile halka izah edilmelidir. Eğer salgın hastalığa neden olan virüsün hangi yarasadan ve kaynağı konusunda yeteri kadar bilimsek veri ortada yoksa, o zaman bu hasatlığın teşhisini ve tedavisini de yapamazsınız. Ondan sonra da BBC’nin sorduğu sorularda olduğu gibi,  bilimsel veri isteyen bilim insanlarını, araştırmacıları ve bu yalana inanmayan insanları suçlayamazsınız.

BİLİM, Bill Gates çetesinin kontrolünde olan DSÖ’nün her dediğine inanacak bir inanç biçimi değildir. Tabii ki sorgulanacak! Sorgulandığında da “Covid-19 virüsü salgın hastalığı neden olmuştur.” diyen taraf, bunu ilk önce teorik olarak değil, maddi yönleri ile ispatlamak zorundadır.

Bu SARS-cov-2 veya yaygınlaştırılan adı ile  Covid-19 virüsü,  Çin’de yaşayan, At Nalı Yarasası’ndan (horseshoe) çıktı diyorsan”, bu kesin bir bilgidir.  Ve ispatlamak, sonra da bunun konakçısını ve oradan da bulaştığı insanları göstermek zorundasınız. Ama ilk önce yarasayı bulmanız gerekiyor!  

Bilimsel verileri istemenin karşılığı, dezenformasyon veya komplo teorisi yapmak değildir. Tam tersi bilimsel verileri ortaya koymadan, bilim yaptığı iddiasında bulunanlara, çeşitli şeyler ancak onlara söylenir.

Nasıl ki hukukta bir belgenin aslı olmadan dava açılmazsa, bilimde de aslı olmayan veriler ile bilim yapılmaz.  

Covid-19’un maddi verileri yok!..

BBC’de Covid-19 var gibi soru sorarak, covid-19 meşrulaştırmak için  Gül Temel’e ve Abdurrahman DİLİPAK’ı  oyuna çekmek istedi ama beceremediler.

(*) ZOONOS; İnsandan hayvana geçen hastalık.

https://www.centerforhealthsecurity.org/event201/scenario.html

Ayrıca BBC’nin nereden beslendiğine ilişkin bir haber yapıldı;
Bill&Melinda Gates Vakfı Aralık 2020 yılında BBC’nin hayır işleri bölümü olan BBC World Service Trust'a , 19.900.000  dolarlık bir hibe verdi. Ama böyle bir konun ortaya çıkması ile vakıf rahatsız oldu ve ardından, Gates Vakfı sözcüsü Chris Williams, Times'a gönderdiği bir e-postada  hibenin daha öncekilerden farklı olarak,   “BBC'nin haber”  için değil de Hindistan’ın yoksul Bihar bölgesinde  halk eğitimi ve sağlık için yapılan haberlerde kullanılacağını bildirdi. Demek ki Bill Gates BBC’ye özellikle sağlık haberleri yaptırıyor ve bunun için de para veriyormuş. 

Acaba Türkiye’de bu çeteden beslenen basın-yayın organları var mı?

https://www.humanosphere.org/basics/2011/03/bizjournal-gates-foundation-has-given-bbc-20-million/

https://www.seattletimes.com/seattle-news/gates-foundation-gives-20m-to-bbc-charity-arm/

https://www.bizjournals.com/seattle/blog/2011/03/gates-discloses-media-grant-after-report.html

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zeynep A.. 3 yıl önce

Tebrik ediyorum şu sahtekarlara haddini bildirmişsiniz !

Avatar
Ilhan 3 yıl önce

Grip oldu pandemi.ölüm oranı bile grip kadar değil. Sağlık bakanı bu gerçekleri görmüyormu .1.5 yıldır uygulanan yasak ve maske yle ne elde edildi.milletin ve devletin kasası boşaldı.

Avatar
hacı ali özhan 3 yıl önce

gül harıma ve sn dilipak'a teşekürler....

Avatar
Ali 3 yıl önce

Virüsün izole edilmediğine dair kaynaklara nasıl ulaşabilirim? Teşekkürler.