Öne Çıkanlar BND İlker İpekdal BIRD FLU Nursultan Türkiye

BUNU BİLİYORDUK AMA UNUTTUK!

5gvirusnews Haber Merkezi Manisa / 21 Nisan 2021

Manisa AK Parti 24. Dönem Milletvekili Op. Dr. Muzaffer YURTTAŞ’ın haklı isyanı, bugün hastanelerde, “COVİD-19” belirtileri olarak karşımıza çıkartılan ama bilinen hastalık belirtilerini perdelendiğin hatırlattı. 

YURTTAŞ,  Şimdi sosyal medyada pek çok insan bakıyorum, “Yaptırdığım Kovid 19 testi pozitif çıktı. Evimde istirahat ediyorum” diye paylaşımda bulunmuş.

Bana ne senin testinin sonucundan?

Şeker sonucunu paylaştın mı?

Kolesterol sonucunu paylaştın mı?

Sigara içtiğini ve akciğer filminin buzlu cam gibi olduğunu paylaştın mı?

Aldığın kiloları ve karaciğerinin yağlandığını paylaştın mı?

Kullandığın antibiyotikler sonucu barsak floranın bozulduğunu paylaştın mı?

Yooo. Şimdi korona testini ne diye paylaşıyorsun?

Eskiden insanlar grip olduğunda, “üzerinize sağlık afiyet, biraz üşütmüşüm , grip olmuşum, şöyle 3-5 gün evde istirahat edeyim. Biraz tarhana çorbası tüketeyim, bu hastalığı da başkasına bulaştırmayayım, aman fazla yaklaşma” derlerdi.

Şimdi grip olduğunu cümle aleme duyurmanın ne anlamı var?

Biranda hafızamızdan silinen bu soruları tekrar sormanın tam zamanı…

(*) Türkiye'de saatte 12 kişi sigara nedeniyle yaşamını kaybediyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre her yıl 4,9 milyon kişinin, sigara nedeniyle oluşan hastalıklar yüzünden yaşamı sona eriyor. 2025 yılında bu rakamın 10 milyona çıkması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.