Öne Çıkanlar yağmur duası DSÖ 28 Şubat Mendy Chitrik Chabad

HAKLI ÇIKTIĞINIZ BİR KONU VAR MI?

DANIŞTAY SAVCISI MASKE KONUSUNDA MÜTALAASINI YENİ VERDİ!

5gvirusnews Haber Merkezi Ankara / 15 Haziran 2022

  •   DSÖ bundan sonra plandemi ilan ederse, Türkiye’de maskenin yasal zorunluluğu  olmadığı için takılmayacak!  

5gvirusnews sözcüsü Muammer KARABULUT, Türkiye’de maske takma zorunluluğu ve maske takılması halinde maddi yaptırım getirilmesinin yasalara aykırı olduğu için yürütmeyi durdurma istemli idari mahkemede 2020 yılında dava açtı.  

O gün için açılan maske davası ile ilgili yapılan açıklamada,  maske hem yasalara hem de sağlığa zararlı olduğu iddia edildi. Ama oluşturulan toplumsam kabullenme bir hafta içinde verilmesi gereken kararı iki yıla taşıdı. İlk önce maske takmayanlara ceza kestiren idare, “zorunlu olmadığını” söyledi. Sonra da Danıştay 10. Daire Savcısı Fetih SAYIN mütalaasında yayınlanan genelgelerin, “maske takma zorunluluğu ile maske takılmaması halinde maddi yaptırımlar getirilmesine ilişkin kısımlarının iptaline karar verilmesi gerektiği” düşüncesinde olduğunu belirtti.

Maske kararı gecikmiş olsa da birincisi bundan sonra maske takmanın zorlayıcı, zorunlu veya ceza gerektiren bir yönünü olmaması, ikincisi ise bu yasal olmayan cezaların geri ilgili mahkemelerde dava açılarak geri iadesinin sağlanması olacak!

Diğer bir iddia olan maskenin sağlığa zararlı oluşunda ise Danıştay kararında yer almasa da davalı olan idare maskenin sağlığa faydasına ilişkin bir tane makale sunamadı.  Sundukları Almanca makale  ise Türkçe olmadığı için anlaşılmadı!

Artık bundan sonra 10. Danıştay Dairesi hakimlerinin bu yönde karar vermesi beklenecek.

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zeynep A. 2 yıl önce

Her zaman yanımızda olduğunuz için teşekkürler... İyi ki varsınız. Bütün haksızlıkların yerini adaletin aldığı bir dünya için birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz inşAllah.

Avatar
Hakan Çırak 2 yıl önce

Çok teşekkürler Allah razı olsun.

Avatar
Emin Ertuğrul Tepebaşılı 2 yıl önce

Danıştay 10.dairesinin vermiş olduğu karar hem tıbben ,hem sosyal yönden hem de insan sağlığı yönünden yerindedir.Uzun süreli maske kullanımı Akciğerlerimizde nefes borucuklarını zorlayacağı için fizyolojik olarak soluk alıp vermede sıkıntıya yol açmaktadır.Saygılarımla

Avatar
Mesut TOKDAŞ 2 yıl önce

Ödemeyip de hâlâ cezası duranlar ve dava açmada gün aşımına uğrayanlar ne yapmalı?! Ayrıca açtığım dava olumsuz sonuçlanıp dava giderleri de borç olarak tarafıma yansıtıldı. Nasıl bir yol izlememiz gerekir?! Tweeterdan bana ulaşabilirseniz sevinirim.

Avatar
Adem Çoban 2 yıl önce

Merhabalar,

Resmi kurumdan bu belgeyi nasıl bulabilirim yardımcı olabilir misiniz ?