Öne Çıkanlar ABD KKTC Aşık Veysel Megali İdea Abdülkadir Aslantaş

MASKE: İFRAZAT TORBASI…

MASKEYİ İsteyen Takabilir Fakat Çevresini Maskeye Zorlamak Kabahatler Kanunu Gereği Cezai Müeyyideye Tabii Olduğu Hatırlatılacak!

5gvirusnews Haber Merkezi / 2 Şubat 2022

DSÖ’nün ilan ettiği, “Pandemi” tam bir “Arap Saçı”na döndü! Neredeyse her gün değişime uğrayan Covid-19 adı verilen bir hastalık olmasa da  bugünlerde hayatımıza giren meteverseye çok benzedi.

Plandemiden sonra çözülmesi gereken sorunlarından birisi de tedbirler. O tedbirler hemen bir günde kalkması biraz zor görünüyor! Normale dönmenin nasıl olacağını konunun uzmanı olan, Assoc. Prof. Dr. Mustafa Erdoğan SÜRAT’a sorduk.

SÜRAT normale dönüşü, “Nedir ifrazat?” sorusu ile başladı. Ve ifrazatı, “İstem dışı tükürük, burun akıntısı, balgam misali saçılma, ağız-içi diğer atıklar, siz deyin salgılar… olarak tanımladıktan sonra, “Bunlarla dolu bir torba durduğu yerde durur mu?”  sorusunu sordu…

Yanıtını da veren bilim insanı SÜRAT, “Çıkarılır cebe, masaya, sandalyeye konur. Al sana torbacılıkta çağdaş dönem, muhtevayı bulaştırmak serbest, mecburi her türlü mikroba maruz kalmak. -Neden? Salgın vardı da ondan. İyi de Avrupa’nın kültürel manada lider ülkelerinden çoğu mesela Danimarka, ‘Şubat 15 itibariyle PANDEMİ bitiyor tedbirler kalkıyor’ uyarısı yaptı. Uyarı mı? Evet uyarı…İnsanları pimpiriklendirdikten sonra ‘salgın sona erdi, maskeyi at’ demek kolay olmayacak, büyük bir olasılıkla ‘isteyen takabilir fakat çevresini maskeye zorlamak kabahatler kanunu gereği cezai müeyyideye tabidir’ şeklinde bir devlet tembihi şiddetle duyurulacaktır. Öksürük, aksırık yine mendil terbiyesiyle muamele edilir, tembihat yinelenir, bu iş biter……mi acep?

Hayır bitmez. Çünkü tek tük Kovid-19’un psikolojisinden dolayı vakaları gözükecek, belkide tedbirlerin uluslararası alanda oluşundan dolayı ülkeler, insanların zarar ve ziyanlarına af getirecek. Yargının önü hızla kapatılacak!

Çözüm, bu hastalığın gerçek LEJANDININ hatırlatılmasıdır. Covid-19 yani SEVERE ACUTE RESPIRATORY SYNDROME/ AĞIR AKUT SOLUNUM SENDROMU Türkiye yakın geçmişte SARS ile tanışmış, maske, aşı vesaire bataklığına çekilmemişti. Malum ilan edilmez, zira SARS-19 un hızlı yayılması ona özel bir muamele getirdi. Toplumu baskılayacak, etkileyecek tüm araçlar bir plan dahilinde kullanıldı! Sürenin lastik gibi uzatılması ile insanların MORTALİTESİ de bozuldu.  Sanki hiç bitmeyecek duygusu, toplumda aşılı aşısız diye ayrılan her kesimde etkin oldu. İşin bundan sonrası kolay geçmeyecek. Vatandaşı huylandırdınız. COVID aşısı insanları tavşan yapmadı. Fakat şapkadan tavşan, pardon, vesvese çıkartıldı. Şimdi Türkiye’nin vesvese, evhama, oradan OBSESİF KOMPULSIF’ e dönüşmeden, yani yeni bir hastalığa dönüşmeden kurtulmalıyız!

Asıl işin bilimsel tarafı da insanları ve toplumu bu tedbirlerden kurtarmak olacaktır!  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Pratisyen.ece 2 yıl önce

Yeni din maske MASKE'tapıcılıgı oldu âdeta lanet olsun. Zerre faydası yok zararı inanılmaz!