Öne Çıkanlar İnsan Hakları Konseyi HRC Dünya Ekonomik Forumu DSÖ Tess Lawrie

TÜRKİYE’DE MASKE TAKILMAMIŞ!

5gvirusnews Haber Merkezi İstanbul / 20 Eylül 2020

Maskelerdeki acı gerçek: Yüzde 95’inde koruyucu filtre yok Koronavirüse karşı mücadelede zorunlu hale getirilen maskelerin yüzde 95’inde koruyucu filtre olmadığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanlığına sunulan maske raporuna imza atan Marmara Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Erkan İŞGÖREN, “hiçbir filtreleme özelliği olmayan maske oranın yüzde 75 olduğunu bugün ise bu oranın yüzde 95’e çıktığını” söyledi.

İŞGÖREN, filtre özelliği olmayan maskeyi üreten tek ülkenin Türkiye olduğu iddiasında da bulundu.

Maske konusunda İŞGÖREN’in verdiği diğer bir bilgi de, ucuz olsun diye Çin’e sipariş veren bir işletmemize,  Çinliler,  “Böyle bir maske yok ki dünyada, nasıl yapalım?” cevabını vermiş.

İŞGÖREN, “Ortada filtresi olmayan maskeyi üreten tek ülkenin maalesef biziz. dedi.

Eğer Türkiye’de koruyucu özelliği olmayan bu maskeler ile korunmadığı gerçeği varsa, o zaman bu virüs yayılma özelliği de söylendiği gibi değil.

Ve halkın %95'i maske takmadığı halde en az vaka sayısı Türkiye’de!..

Ayrıca maske takmıyor diye ceza yazılan iş yerleri ve kişiler ne olacak?

Anahtar Kelimeler:
MaskeTürkiyeDünya
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yusuf Toygun 4 yıl önce

güleriz ağlanacak halimize