Öne Çıkanlar DSÖ Sukharit Bhakdi Erhan Arıklı Aşı Karşıtı Sitrik Asit

ABD-Çin Ticaret Anlaşması 'Bitti'

5gvirusnews/Haber Merkezi ABD / 23 Haziran 2020

Beyaz Saray ticaret danışmanı Peter Navarro,  Başkan  Trump’un COVID-19 pandemisinin Wuhan kentindeki bir laboratuvardan ortaya çıktığı gerekçesi ile Çin ticaret anlaşmasını sonlandırdığını söyledi.

Fox News'ın web sitesinde Pazartesi gecesi yayınlanan bir rapora göre, Navarro ev sahibine Martha MacCallum'a verdiği demeçte.

Navarro, “Bu ticari anlaşmayı imzalamak için 15 Ocak'ta buraya geldiler ve virüsün dışarıda olduğunu biliyorlardı. Ve tam iki ay geçti." dedi.

Bu noktaya gelindiğinde, Çin zaten ABD'ye yüz binlerce insanı virüs yaymış olduğunu söyledi, Amerika ise Çin heyetinin ayrılmasından hemen sonra pandemiyi  duymaya başladı.

Yorum kesin gibi görünse de, Bloomberg tarafından bildirilen Navarro'nun daha sonraki bir açıklaması, ABD ve Çin arasındaki gergin güven hakkında daha geniş bir şekilde konuştuğunu öne sürdü.

Dedi ki: “Yorumlarım çılgınca bağlamdan çıkarıldı. Devam eden Faz I ticaret anlaşmasıyla hiçbir ilgisi yoktu. Sadece Çin virüsünün kökenleri hakkında yalan söyledikten ve dünyaya salgını vurduktan sonra Çin Komünist Partisine duyduğumuz güven eksikliğinden bahsettim. ”

Cumhurbaşkanı Trump Pazartesi gecesi tweet attığında bir ticaret anlaşmasında herhangi bir fiş çekilmediğini tekrarladı: "Çin Ticaret Anlaşması tamamen sağlam. Umarım Anlaşma şartlarına uymaya devam ederler."

Ticaret anlaşması, Washington'dan para manipülasyonu ve ticari sırların çalınması hakkında suçlamalar nedeniyle şiddetlenen bir ticaret savaşının ardından iki süper güç ve ekonomik titanlar arasındaki gerilimi hafifletmenin bir yolunu bulmayı amaçladı.

İdare, müzakereleri sürdürmek konusunda tereddüt ederken, virüs hakkında bilgi saklamak için Çin'den muhtemelen cezalandırma veya mali tazminat talep etme yollarını tutuyor. Bazı uzmanlar, virüsün, egzotik hayvanların yiyecek için satıldığı Çin'in meşhur ıslak pazarlarında değil, Wuhan'da araştırma yapan bir laboratuvarda doğduğuna inanıyor. Çin, iddiaları reddetti ve ABD'li yetkililer, laboratuvarı doğrudan virüsün gelişimine bağlayan istihbarat gördüklerini söylerken, ABD Çin gerginlikleri artarken kanıtlar gölgede kaldı.

Navarro Pazartesi günü Fox'a verdiği demeçte Navarro, "Buradaki çevre ve bu ülkenin çevresindeki herkesin Çin'in yalan söylediğini ve Amerikalıların öldüğünü anladığını düşündüğünü” söyledi.

Navarro, dikkat çekici bir Çin şahinidir ve Başkan Donald Trump'ın kulağındaki Pekin'e daha sert bir tepki vermeye çalışan en keskin seslerden biri olmuştur.

Trump, pandemide daha önce Çin'den seyahatini kapatarak birçok Amerikan hayatını kurtardığı için kredi talep etti.

CNBC, Navarro'nun anlaşmanın sona erdiğine dair açıklamasının ardından hisse senedi vadeli işlemlerinin olumsuz yönde değiştiğini ve Salı günü açılış çanında 200'den fazla açılış düşüşü olduğunu bildirdi.

MacCallum sordu: Biliyorsunuz, ne zaman - başkanın bir çeşit olduğunu düşünüyorsunuz - yani, açıkça bu ticaret anlaşmasına olabildiğince asmak istiyordu. Ve bu sözleri yerine getirmelerini istedi, çünkü bu ticaret anlaşmasında ilerleme kaydedildi, ancak olan her şey ve az önce listelediğin her şey göz önüne alındığında, bitti mi?

Navarro'nun yanıtı? "Bitti. Evet."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.