Öne Çıkanlar DSÖ Chabad mRNA Çin Refik Şevket İNCE

ÇIKMANIN 12 ÖNEMLİ ADIMI

5gvirusnews Haber Merkezi Antalya / 30 Kasım 2023

DÜNYA SAĞLIK KONSEYİ, Büyük Teknoloji Sosyal Kredi Sisteminden Nasıl "Çıkılır" ve/veya nasıl çıkılacağına ilişkin bir araştırmayı yayınladı.

İşte kimliğinizi, varlıklarınızı ve egemenliğinizi Big Tech elitlerinden korumak için şimdi atmanız gereken 12 önemli adım...

Konuya aşina olmayanlar için, Komünist Çin hükümeti, Çin'deki bireylerin ve ticari kuruluşların "güvenilirliğini" ölçmek için bir "puanlama sistemi" uygulamaktadır.

Çin vatandaşları gerçek zamanlı olarak izlenmekte ve gözetim altında tutulmakta olup, sonuçları potansiyel olarak korkunçtur. Bu puan, istihdam olanakları, ulaşım sistemlerini kullanabilme ve devlet hizmetlerine erişim de dahil olmak üzere toplumda hangi hizmetlere erişebileceğinize bağlıdır.

Bu makalede de bahsedildiği üzere, canlı bir demokrasi ve açık özgürlükler tarihine sahip olan ABD'de böylesine Orwellvari bir şeyin gerçekleşemeyeceğini düşünsek de, bu sistem zaten burada. Kurumsal iş dünyası aracılığıyla sessizce uygulanmaktadır. Büyük teknoloji şirketleri uzun zamandır hizmet şartı anlaşmalarını kendi çıkarları için kötüye kullanmaya istekli. Bu uygulama COVID-19 pandemisinden sonra yeni bir zirveye ulaştı.

İş dünyası bir "uyanıklık" kültürünü benimsemiştir. Müşterilerini yanlış davranışlardan "caydırmak" için sansür, kara liste ve hesap iptali gibi zorlayıcı uygulamaları kullanmaya çok istekli oldular.

Ancak, daha da rahatsız edici olanı, hükümetin iş dünyasına yönelik gizli baskısı (Biden yönetiminin COVID pandemisi eleştirilerini sansürlemek için Facebook ile işbirliği yapması gibi) özgürlüklerimizi tehdit eden bir hayalet ortaya çıkarıyor.(bkz)

Big Tech ve diğer "uyanmış" şirketlere olan bağımlılığımızı azaltmamız gerekiyor. Unutmayın, sadece hayatınız onların hizmetlerine bağlı olduğu ölçüde kontrol edilebilirsiniz.

Kimliğinizi, Varlıklarınızı ve Egemenliğinizi Korumak için 12 Önemli Adım

İşte kendinizi korumak için şimdi yapmanız gerekenler:

1-Gizliliğinizi koruyan e-posta hizmetlerini kullanmaya başlayın - Protonmail veya Vivaldi gibi gizliliğe önem veren e-posta hizmetlerini kullanın. Google'ın Gmail hizmeti "ücretsiz" değildir. Karşılığında, sizin pazarlama profilinizi oluşturmak için kullanılacak ve yapay zeka sistemlerine beslenecek verileri onlara sağlarsınız. Daha önce Tutanota'yı tavsiye etmiştim, ancak çalışanlarının kullanıcı e-postalarını okuduğuna dair söylentiler dolaşıyor, bu yüzden onaylamadan önce bekleyip göreceğim.

2-Web aramaları için Google ya da Bing kullanmayı bırakın ve aşağıdaki alternatiflerden birini kullanın: Brave Search, Metager, Ghostery, Qwant, Mojeek, DuckDuckGo veya StartPage. Bunları karşılaştırmak ve kıyaslamak başlı başına bir makale gerektirir ve farklılıkları araştırmak için zaman ayırmalısınız. DuckDuckGo muhtemelen yukarıdaki listede en yaygın olanıdır, ancak son zamanlarda Microsoft ile daha yakın bağlar geliştirdiler ve daha fazla sansüre sahip Bing'den daha fazla arama sonucu kullanıyorlar. Kullanmayı bırakın demiyorum, sadece farkında olun ve dikkatli olun.

3-Google Chrome veya Microsoft Edge kullanarak internette gezinmeyi bırakın - Ne Google ne de Microsoft gizliliğinizi önemsiyor. Bunun yerine, Opera, Waterfox, Brave, Epic veya tarayıcı gizliliğinin büyük babası Tor Browser gibi daha güvenli bir alternatif yüklemek ve kullanmak için zaman ayırın. Brave'in Chrome tarayıcısının Chromium adlı açık kaynak sürümü üzerine inşa edildiğini unutmayın. Google'ın Brave'e yanlışlıkla dahil edilebilecek "arka kapılar" yerleştirmesi hala mümkün olduğundan biraz dikkatli olunması gerekir.

4-Video izlemek için Rumble, Odysee veya Bitchute'u tercih edin ve YouTube'da izlerken Adblocker yükleyin. Bunlar Youtube'a alternatif video paylaşım siteleridir. Ancak, henüz Youtube'un içerik genişliği ve kalitesine ulaşabilmiş değiller. En azından Brave tarayıcısını kullanmalı ve bu sinir bozucu reklamları engellemek için Adblocker uzantısını yüklemelisiniz. Google'ın Adblocker'ı çökertmek için adımlar attığını unutmayın, bu nedenle bu gelecekte işe yarayabilir veya yaramayabilir.

5-Sıfır bilgi şifrelemesi olmayan tüm bulut depolama çözümlerini terk edin - Üzgünüm Google Drive, Microsoft bulut depolama, Amazon Drive ve Apple iCloud, ancak gizlilik payını alamıyorsunuz. Bu hizmetler hala Büyük Teknoloji'nin içeriğinize bakmasına ve denetlemesine izin veriyor. Bunun yerine, şirketin içeriğinize bakamayacağı sıfır bilgi şifrelemesine sahip bir hizmeti tercih edin. Bu makalede listelenen çok sayıda sağlayıcı vardır, ancak bazı örnekler Sync, Icedrive ve Tresorit'tir.

6-Güvenli olmayan fotoğraf paylaşım hizmetlerinden kurtulun ve gizliliğin yerleşik olduğu hizmetleri tercih edin - Google Photos, Instagram, Facebook, Flickr ve ana akım fotoğraf paylaşım hizmetlerini kullanmak sizi Big Tech'in fotoğraflarınızı rehin tutmasına maruz bırakır. Bunun yerine Smugmug veya Cryptee gibi gizliliğe önem veren bir fotoğraf paylaşım hizmeti kullanın.

7-Gizliliği koruyan güvenli video konferans kullanmayı tercih edin - Video konferans için Zoom kullanmaya alışmış olan birçoğumuz, Zoom'un artık verilerinizi yapay zekaya aktarmaya başlayacağını duyurmasıyla hayal kırıklığına uğradık. Bunun yerine, Jitsi ve Whereby gibi gizlilik odaklı video konferansları kullanın.

8-Diğer web sitelerinde oturum açmak için Google ve Facebook kimliklerinizi kullanmayı bırakın - Web sitelerinde oturum açmak için merkezi web kimliğine ne kadar çok güvenirsek, o kadar bağımlı hale geliriz. Google hesabınızı iptal etmeye karar verirse önemli web sitelerinin dışında kalmak istemezsiniz. Bunun yerine, tüm web siteleri için ayrı hesaplar oluşturun.

9-Amazon'u kullanmayı bırakın ve doğrudan sağlayıcılardan sipariş verin veya yerel olarak satın alın - Birçoğumuz ürünlerimiz için Amazon'dan alışveriş yapmaya bağımlı hale geldik ve bu bizi merkezi bir sağlayıcıya bağımlı hale getiriyor. Bunun yerine, Walmart.com, Target.com veya BarnesandNoble.com gibi doğrudan sağlayıcıların web sitelerinden sipariş verin veya daha iyisi, gerçek mekanda faaliyet gösteren işletmeleri desteklemeyi hedefleyin.

10-Mümkün olduğunca nakit kullanmayı hedefleyin - Kredi kartı şirketleri harcama kullanımımızı takip eder ve bu verileri kendi yapay zeka sistemlerine aktarmak veya bilgilerinizi üçüncü taraf pazarlama şirketlerine satmak için kullanır. Nakit, takip edilemediği için kraldır. Gerçek mekanda faaliyet gösteren işletmeleri desteklemek için mümkün olduğunca nakit kullanmayı hedefleyin.

11-Tüm verilerinizin yerel kopyalarını birden fazla harici sabit diskte saklayın - Verilerinizin ve fotoğraflarınızın tüm kopyalarını yerel harici sabit disklerde tutmalısınız. Seagate'ten terabayt boyutunda depolama alanı satın almak ve tüm verilerinizi yedeklemek kolaydır. Artıklık için birden fazla kopya bulundurmanız çok önemlidir.

12-Tüm kullanımlarınız için merkezsizleştirme ve yedekliliği düşünün - Navy Seal'ın "Bir hiçtir, iki birdir" düsturu burada geçerlidir. Bir şeyden yalnızca bir tane varsa (örneğin e-posta, fotoğraf depolama, video konferans çözümü, yerel harici depolama, vb), arıza açısından korumasızsınız demektir. Her şeyin birden fazla kopyasına ihtiyacınız var. Ben önemli verilerimin en az üç kopyasının olmasını isterim.

Yukarıdakiler gözünüzü korkutabilir. "Nereden başlayacağım?" diye düşünüyor olabilirsiniz. Küçükten başlamanızı tavsiye ederim. Yukarıdaki listeden bir şey seçin ve sadece araştırın. Aracı yükleyebilir veya aracın gizliliğinizi "ana akım" eşdeğerinden daha iyi korumaya nasıl yardımcı olduğunu okuyabilirsiniz. Ardından, kullanımınızı yavaşça yeni araca geçirin.

Yukarıdaki çözümleri uygulayarak Büyük Teknolojiye olan bağımlılığınızı büyük ölçüde azaltabilir ve sosyal kredi sistemlerini yaygınlaştırırken kendinizi onların zorlama çabalarından koruyabilirsiniz. Şimdi zaman ayırarak ve bu sistemlerin nasıl çalıştığını öğrenerek özgürlük seviyenizi artırabilir ve kimliğinizi, varlıklarınızı ve güvenliğinizi koruyabilirsiniz.

Bu makale Ryan Rivera tarafından yazılmış ve yazarın izniyle DoorToFreedom.org'dan yeniden yayınlanmıştır.(bkz)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ferit 11 ay önce

Sağolun