Öne Çıkanlar DSÖ Starlik Georges MAROVİTCH Acil Kullanım Onayı Türkiye

İKLİM DE KRİZİ DEĞİL ABARTI VAR

5gvirusnews Haber Merkezi Londra / 29 Eylül 2023

İklim değişikliği yalanı küreselcilerin çatı kuruluşlarında olan Birleşmiş Milletler'in 26. yıllık İklim Değişikliği Taraflar Konferansı (COP26) öncesinde elde edilen anacak bir türlü doğrulanamayan ve  sözde kalan araştırmalar ile ortaya çıktı. Ve Bill Gates’de  “İklim Felaketi Nasıl Önlenir” adlı kitabı yazdı. Böylelikle iklim krizi diye küresel yani kocaman bir sorunumuz oldu. Çünkü Bill Gates, gezegeni kurtarmak için "2050 yılına kadar sıfır net karbon emisyonuna" ulaşmamız gerektiğini söyledi...

Hükümetleri kontrol altında alan küreselcilerin yeni hedefinde önce İNSAN sonra da doğa olayları var. Ama ilk önce her kapıyı açan KORKU ve KORKU ajandalarını kullanıyorlar. KORKU ajandaları ise baştan sona aldatmaca, KORKU ve dolandırıcılık hikayeleri ile dolu. The Guardian ve kar amacı gütmeyen iklim izleme grubu Corporate Accountability tarafından yapılan ortak bir araştırma, gönüllü karbon piyasası (VCM) aracılığıyla sera gazı (GHG) emisyonlarını dengelemeyi amaçladığı varsayılan çevre projelerinin, "büyük çoğunluğunun" dolandırıcılık olduğunu ortaya koydu. (bkz)

Değerlendirilen en iyi 50 emisyon dengeleme projesinden 39'u, yani yüzde 78'i, araştırmacıların yapı ve operasyonlarında bir veya daha fazla, "temel başarısızlık" tespit etmesi nedeniyle, "muhtemelen önemsiz veya değersiz" olarak kategorize edilmek zorunda kaldı.

Araştırma, genel bir kural olarak, sera gazı emisyonlarıyla mücadele ettiğini iddia eden "yeşil" iklim projelerinin(bkz) göründükleri gibi olmadıklarını ortaya koydu. Projeler en iyi ihtimalle, yaptıkları işin neden olduğu potansiyel zararı küçümserken iklim faydalarını büyük ölçüde abartmaktadır. En kötüsü, liderleri tüm bu yatırım parasını alıp oyuncaklara ve zevke harcıyor.

Çalışma için veriler, dünyanın en büyük ve en kapsamlı emisyon ticareti veritabanı olan Allied Offsets'ten toplanmıştır. Allied Offsets, VCM ekosistemi içinde işlem gören projeler hakkındaki bilgileri başlangıçlarından itibaren bir araya getirerek, çabalarının gerçekten ne kadar etkili olup olmadığını gösteren veriler üretiyor.

"Muhtemelen önemsiz veya değersiz" olarak kategorize edilen 39 veya yüzde 78 projenin yanı sıra, diğer sekiz veya yüzde 16'sının da en az bir temel başarısızlıkla "sorunlu" olduğu tespit edildi, bu da muhtemelen bunların da önemsiz olduğu anlamına geliyor.

Bu durumda, emisyonlarla ilgili 50 iklim projesinden sadece üçü meşru faaliyetler olma testini geçebilmiştir. Basitçe söylemek gerekirse, karbon dengeleme piyasasının tamamı, çok az istisna dışında, temelde bir aldatmacadır.

(İlgili: Mart ayında, dünyanın en büyük sözde karbon "kredisi" satıcısının bir dolandırıcılık operasyonu olduğu ortaya çıktı - yeşil endüstrinin tamamı bir dolandırıcılık).(bkz)

1.6 MİLYAR DOLARLIK KARBON KREDİSİ ÖNMESİZ VE DEĞERSİZ

Hemen, "sorunlu" veya "muhtemelen önemsiz veya değersiz" olarak adlandırılmayan bu üç projeden hiçbiri, mevcut kamusal bilgi eksikliği nedeniyle düzgün bir şekilde değerlendirilemedi veya sınıflandırılamadı. Bu da şu anda faaliyette olan en iyi karbon dengeleme operasyonlarının yüzde 100'ünün ya da tamamının büyük olasılıkla işe yaramaz olduğu anlamına gelmektedir.

Sadece bu da değil, şimdiye kadar alınıp satılan karbon kredilerinin büyük çoğunluğu, yaklaşık 1,16 milyar dolar değerinde, "muhtemelen önemsiz veya değersiz" olarak sınıflandırılan projelere bağlı. Bu da geriye gerçekten meşru olan neredeyse sıfır karbon dengeleme projesi bırakıyor.

Power Technology'de yazan Annabel Cossins-Smith, "Bir projenin önemsiz olup olmadığını değerlendirme kriterleri, projenin ilave sera gazı emisyonu kesintilerini garanti edemeyeceğine dair 'zorlayıcı kanıtlar' veya yüksek bir risk olup olmadığına dayanıyordu. Bazı durumlarda, projelerin daha fazla, ek emisyon sızdırdığını veya emisyonları başka bir yere kaydırdığını gösteren kanıtlar vardı. Diğer durumlarda ise, bir projenin iklim faydalarının abartıldığını gösteren kanıtlar bulundu." dedi.

Araştırma ayrıca karbon piyasasının küresel ısınmayı veya iklim değişikliğini durdurmak için hiçbir şey yapmadığı gerçeğini de ortaya çıkardı. (bkz) Aksine, karbon piyasasının iklim fanatiklerinin iddia ettiği gibi riski azaltmadığı, aksine "iklim acil durumunu aktif olarak şiddetlendirdiği" tespit edildi.

Oakland Enstitüsü düşünce kuruluşu direktörü Anuradha Mittal, "Bu analizin sonuçları çok büyük, çünkü gönüllü piyasanın sistemik başarısızlıklarına işaret ediyor ve önemsiz karbon kredilerinin yaygınlaştığına dair ek kanıtlar sunuyor" dedi.

"Yanlış çözümlerle daha fazla zaman kaybetmeyi göze alamayız. Sorunlar, belirli doğrulayıcıların çok ötesine uzanan geniş kapsamlı ve yaygındır. VCM aktif olarak iklim acil durumunu daha da kötüleştiriyor."

Karbon dengeleme dolandırıcılığı ve diğer küresel ısınma aldatmacalarıyla ilgili en son haberler GreenTyranny.news adresinde bulunabilir.(bkz)

Kaynak bilgi için.(bkz)

Aynen uydurdukları virüs gibi yükselişe geçen iklim yalanı da insanlar tarafından kısa bir şok dalgası sonrası inişe geçti. Geride Bill Gates’in yayınladığı kitap ve hükümetler üzerinde yapılan baskılar sonucu çıkan kanunlar kaldı. Fakat iklim yalanın arkasında görünmesi gereken yarı insan projesi ise bütün hızı ile devam ediyor.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.