Öne Çıkanlar Orhan Kutan Cristian DROSTEN Diyarbakır Coronavirüs Aşık Veysel

NASA CORONA’YI İNSANLIK İÇİN UMUT OLARAK GÖRÜYOR

5gvirusnews Haber Merkezi / ABD 18.6.2020

Uzay alanında verdiği haberlerle  tanınan Space.com’da yer alan bir habere göre NASA Koronavirüsün bilinmeyen faydasını açıkladı. NASA’ya göre koronavirüsün insanlığı, meteor çarpmasına hazırlayabileceği kaydedildi.

Amerikalı bilim insanları, koronavirüs pandemisinden de olumlu sonuçlar çıkarılabileceğini düşünüyor. Buna göre koronavirüsle mücadeleye yönelik acil durum önlemleri, dünyaya hızla yaklaşan tehlikeli bir göktaşına hazırlanmamızı sağlayabilir. “Asteroitler konusunda ve acil durum prosedürlerinde uzmanlaşmış bilim insanları, insanlığın gezegeni savunmak için koronavirüsten önemli dersler çıkarabileceğini söyledi. Böylece pandemi, insanlığı bekleyen en büyük tehlikelerden birini önlememize ya da etkisini azaltmamıza yardımcı olabilir.” görüşündeler.

Uzay Kaşifleri BirliğiYakın Dünya Nesneleri Komitesi”başkanı emekli astronot Thomas Jones, “Koronavirüsün, asteroit çarpışmasını engellemek isteyenler için iyi bir vaka çalışması olduğunu düşünüyorum” dedi

Jones’a göre Dünya Sağlık Örgütüpandemiyle mücadelede işbirliğine dair önemli bir örnek. Ancak bazı ülkeler eksik ya da yanlış veriler göndererek örgütün adımlarını zayıflattı. Ayrıca pek çok ülke, koronavirüse yönelik tepkisini kendi çıkarları doğrultusunda ve kaynak önceliğine göre belirledi. Space.com’a konuşan Jones, “Bu anlaşılabilir bir durum ama asteroit tehdidiyle başa çıkmak için iyi bir model değil” dedi ve ekledi:Göktaşına yönelik tüm gözlemlerin şeffaf bir şekilde paylaşılması ve çarpışmanın etkisiyle ilgili tüm tahminlerin uluslararası arenada incelenmesi gerekecek. Jones’a göre bu güven ortamı sağlanmazsa ülkeler kendilerini tek taraflı olarak savunacak. Bu da zaman kaybına, kaynak israfına ve başarısızlık riskinin artmasına yol açacak.

Erken Teşhis

NASA'nın “Gezegensel Savunma Sorumlusu” ve “Gezegensel Savunma Koordinasyon Ofisi”nin (PDCO) program yöneticisi Lindley Johnson, pandemiyle asteroit tehlikesi arasında bazı paralellikler bulunduğunu söyledi.

Birincisi, elbette erken teşhisin önemi. Tehdidi ne kadar erken tespit ederseniz, önlem alma şansınız o kadar artar. Johnson’a göre gelecekte insanlık, tıpkı yeni bir pandemiyle yüzleşeceği gibi yıkıcı bir asteroit tehlikesi de geçirecek. Mesele bu tehlikenin ne zaman geleceği. Tehlikenin zamanı, önlem alabilmemiz için önemli. Tıpkı pandemi için tıbbi malzeme stoklamamız gerektiği gibi.

NASA'nın Astrobiyoloji Programı’ndan Linda Billings de teknolojik hazırlığa, özellikle de uzay tabanlı ve Dünya'ya yakın nesneleri izleyecek bir teleskopa yönelik ihtiyacı vurguladı. Billings’e göre daha iyi yer tabanlı gözlem sistemleri ve sapma tekniklerini denemek için de daha fazla görev başlatılmalı. Bilim insanı, pandemiden alınması gereken en önemli dersin de “hazırlıklı olmak ve felaketin gelmesini beklememek” olduğunu ifade etti.

Harvard’lı akademisyen David Ropeik de Kovid-19 salgınıyla uzay tehlikelerinin birbirine epey benzediğini söyledi. Ropeik, “Asteroit etkisi ve pandeminin ikisi de düşük olasılık. İnsanların bunlara hazırlanmasını ve ilgilenmesini sağlamak gerçekten zor” dedi ve ekledi: İki tehlikeyi de uzun zamandır biliyoruz ama bilmek ve önemsemek farklı şeyler.

5G Zaytung’dan çarpıcı eleştiri

5G Zaytungdan Uzay bilimleri alanında çalışan genom uzmanı iktisatçı Jacklin Linde Trumb, “Pandemi bir tehdit değil bir uyarı. Bu bir şans, Covid’19 imdadımıza yetişti de, Uzaydan gelecek tehdide karşı bir bilinç oluşturmak için bir fırsat yakaladık. Uzaydan canlılar da gelebilir, mikrop da gönderebilirler. Covid iyi bir fırsat oldu ama biz dünyalılar sanırım işin gerçeğini anlayamadık. Bir pandemi yetmez, yenilerini bekliyoruz. ‘Covid’19 ile uslanmayanı etmeli tekdir tekdir ile de uslanmayanın hakkı Chip’li starlinkli kötektir” dedi.

5gvirusnews.com’un haber hakkında bilgi NOT’u: Haberin “Zaytung” bölümü hariç, haber tamamen gerçektir. Haberin orijinaline ulaşmak için space.com’a bakabilirsiniz. Space.com, kendi alanında tanınmış saygın bir internet sayfasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakkı Savun 4 yıl önce

Koronovirüs bilinçaltı PlanDemisini kullanıyorlar ve sadece onu kullanmakla bitmiyor bir de uzaydan gelen tehlike şeklinde bir bilinçaltı ve psikolojik baskı unsurunu da ekliyorlar..Yani bu şu anlama geliyor; boku çikolata diye satıp,limonata da için diyerek idrar da içirmeye çalışıyorlar..Siyonizm deccal çalışıyor...