Öne Çıkanlar Sevgi Erenerol Simon Mistriel Aykut KKTC BIONTECH Hazar Türkleri

15 EKİM MİTİNGİ ve CHABAD 

Yazan Muammer KARABULUT

Uzun zamandır çevremdekilere, her alanda şeytani bir yapılanma olan CHABAD örgütünü anlatmaya ve yazı yazamaya çalışıyorum. Hatta İNSANLIK için büyük tehlike gördüğüm CHABAD konusunda 15 Ekim’de “Küresel Şeytana Karşı” miting yapma düşüncesini ilk önce Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri YALÇIN’a ve sonra 5gvirusnews-platformunda başından itibaren birlikte olduğumuz Abdurrahman DİLİPAK ile paylaştım. Her ikisi de kabul etti. Mitingle ilgili de Eylül ayının ilk günlerinden itibaren çalışmaya başladık. Yalnızca DİLİPAK dün mitinge katılmayacağını açıkladı. Tabii ki özgür iradesidir.

Fakat mitinge bir hafta kala, İsrail’de yaşanan olaylarla birlikte mitingin iptal edilmesi için bolca farklı gerekçeler öne sürülerek telkinler aldım. Ve eğer güvenlikle ilgili risklerden dolayı Valilik bu mitingi iptal etmese, tarafımızca iptal edilmesinin doğru olmayacağını açıkça söyledim.

Nihayet şu güne kadar, İstanbul Valiliğinden her hangi bir uyarı gelmediği için bu miting yapılacak.

Şimdi bu yazıyı asıl yazmamın nedeni, 12 Kasım 2015 tarihinde CHABAD’ın  Brooklyn’de olan merkezinde Tel Aviv Hahamı Joseph Gerlitzky’in yaptığı konuşmayla ilgili haberdir. Çünkü bu haber, bugün dünya gündemini ters yüz eden Filistin konusunda her yönü ile yani bizim mitingde göstermek istediğimiz CHABAD’ı gösteriyor.

Tabii ki mitingden önce İNSANLARI hedef alan böyle bir oyunun oynanmasını asla istemezdik ama ne yazık oldu. Şimdi CHABAD’ı görmenin tam zamanı. Ve CHABAD’ı görmeden, bilmeden konuşmak gerçeği saklamaktır. Farkındaysanız bugünlerde  konuşan, yazan kişiler CHABAD gerçeğini görmedikleri için, her zaman olduğu gibi İNSANLARDAN gerçekleri bilerek veya bilmeden sakladıklarını da düşünüyorum.

Ve onun için bir haftadır İsrail’de CHABAD’çı Binyamin "Bibi" Netanyahunun KONTRA-SAVAŞ’ını da hiç görmediklerine dikkat çekiyorum.

Şimdi haberin bundan sonraki kısmı ile CHABAD’ı, Filistin konusunda daha da yakından tanıyalım.

“CHABAD iki devletli çözümü geçersiz ve hükümsüz ilan etti...”

4,325 elçi, Tel Aviv baş şaliahının tüm İsrail'in Yahudilere ait olduğunu ilan etmesini alkışladı ve terörden iki devletli çözümü sorumlu tuttu.

Bu hafta Brooklyn'de düzenlenen yıllık Chabad Lubavitch Uluslararası Şluchim Konferansı'nda Tel Aviv baş şaliahı (elçisi) Haham Joseph Gerlitzky iki devletli çözümü sert bir dille kınadı ve Yahudi devletini bölme önerisini çok fazla kan dökülmesinin sorumlusu olarak suçladı.

Aynı zamanda Barış için Hahamlar Kongresi Başkanı olan Haham Gerlitzky, dünyanın dört bir yanından gelen 4,325 Chabad elçisinin önünde yaptığı konuşmada, "hepimiz burada birleşmiş durumdayız ve BM'de İsrail'i bölmek için iki devletli çözüme oy veren temsilcilerden sayıca daha fazlayız" dedi.

"Onlar farklı ülkeleri temsil ederken, biz neslimizin böyle bir plana şiddetle karşı çıkan tek lideri olan Lubavitcher Hahamını temsil ediyoruz" diyen Haham, aralarında eski milletvekili Haham Meir Kahane'nin de bulunduğu birçok önde gelen ismin de aynı şekilde bu hamleye karşı çıktığını sözlerine ekledi.

"Bu nedenle tüm şluchim (temsilciler) adına BM Kararının hükümsüz ve geçersiz olduğunu ve İsrail'in yanında asla bir Filistin devleti olmayacağını ve Eretz Yisroel'in (İsrail toprakları) her karışının gerçek sahibi olan Am Yisroel'in (İsrail halkı) kontrolü altında kalacağını ilan ediyoruz" dedi ve büyük alkış aldı.

Haham Gerlitzky iki devletli çözümü terörü körüklemekle suçladı ve İsrail'de bir Yahudi'yi bıçaklamaya çalışırken vurulan her Arap terörist gencin iki devletli çözümün sahte umudu nedeniyle öldürüldüğünü söyledi.

Haham daha sonra Yahudi hukuk metni Orach Chaim Bölüm 329'da yer alan ve tüm ülkeyi istila etmek için bir sıçrama tahtası görevi görebileceği gerekçesiyle İsrail'in bazı bölgelerinin yabancılara verilmesini yasaklayan hükmü aktardı.

Dedi ki: "Zaman zaman Orta Doğu uzmanları, profesörler ve üst düzey askeri yetkililerle bir araya gelerek güvenlik durumunu tartışıyoruz. Bize her zaman bir Arap'ın sabah kalkıp Yahudileri bıçaklamaya karar vermesinin ya da füze almak için milyonlarca dolar harcamasının nedeninin, tüm dünyanın kendilerine ait bir devleti hak ettiklerine ve İsrail'in bunun için onlara daha fazla toprak sağlaması gerektiğine inanmaları olduğunu söylüyorlar.

"Dolayısıyla daha fazla terör ve bıçaklama eyleminin İsrail'i daha fazla toprak vermeye zorlayacağını düşünüyorlar. Askeri yetkililerin ifadesiyle: 'İsrail'in belirli koşullar altında taviz vermeye hazır olduğumuz yönündeki her beyanı - bu başlı başına terör için bir kuyruk rüzgarıdır.

"Bunun Tapınak Tepesi ile bir ilgisi yok. Ekonomik durumlarıyla bir ilgisi yok ve İsrail'de ya da İsrail dışında medyada duyduklarınızla da bir ilgisi yok. Bunun tek bir şeyle ilgisi var, o da İsrail yönetiminin bocaladığı, Yahudilerin Eretz Yisroel'in tamamının gerçek sahibi olduğuna inanmadığı ve bundan emin olmadığı, dolayısıyla Arapların bu zayıflığı daha fazla baskı yapmak ve sürekli taviz koparmak için bir fırsat olarak kullandığıdır."

Gerçek çözüm

Haham Gerlitzky tek bir çözüm olabileceğini savunarak şunları söyledi: "Filistinlilerin hiçbir koşul altında kendi devletlerine sahip olamayacakları ve İsrail'in de bir karış toprağından asla vazgeçmeyeceği kesin olarak anlaşıldığı anda baskı sona erecektir.

Dünya burada soğukkanlı katillerle karşı karşıya olduğumuzu ve vereceğimiz her tavizin Şulhan Aruch'un kurallarına göre tüm ülkeyi istila etmelerini sağlayacak bir sıçrama tahtasına dönüşeceğini anladığında, istediklerini asla elde edemeyeceklerini gördüklerinde sorunun temel nedeni de ortadan kalkacaktır."

Haham daha sonra kendisinin ve bir grup hahamın ABD Başkanı Barack Obama'nın eski Orta Doğu temsilcisi Martin Indyk ile yaptığı bir toplantıdan bahsetti.

"Ona Yahudi yasalarının ne dediğini anlattıktan sonra bize bağırdı: Haham Gerlitzky, "Sizlerin zihinlerinizi değiştirmeniz gerekiyor" diye bağırdı ve neredeyse bizi ofisinden kovuyordu" diye hatırlıyor.

"Daha sonraki bir tarihte Fransa'nın İsrail Büyükelçisi ile bir araya geldik ve söyleyeceklerimizi dinledikten sonra 'bakın, her şeyi denedik ama işe yaramadı. Belki de haklısınız ve Tevrat yolunu ve Halacha'yı (Yahudi hukuku) denemenin zamanı geldi, belki de başarılı olur."(bkz)

Haber noktası virgülüne kadar böyle.   

Daha önce CHABAD’ı duymadığımız için yine yanlış yerlere bakıyoruz. Ve bugün Filistin’in yanında yer alırken hadiseye CHABAD penceresinden bakamıyoruz. Onun için de yaptığımız tepkilerin hepsi boşa gidiyor… Karavana atış yapıyoruz.  

Ve her şeyden öncesi bu şeytanlar karşı 39 haftadır İsrail’de gösteri yapan Yahudileri görmedik.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmet 7 ay önce

Haklısın...