Öne Çıkanlar Twitter Sosyal Tıp Bahçeli Mendy Chitrik Sağlık Bakanlığı

DAM ÜSTÜNDE SAKSAĞAN

https://www.worldometers.info/tr/yi izliyor musunuz?

Biliyor musunuz, bir günde video oyunlarına harcanan para ne kadar: Yaklaşım 300 Milyon dolar.

Dünyada 850 milyon aç insan var. Aşırı ve sağlıksız beslenme sonucu aşırı kilolu ve Obez insan sayısı 2.4 Milyar. Her gün 700 Milyon dolar zayıflamak ya da obeziteninsebeb olduğu hastalıkların tedavisi için harcanan para. Bir günde açlıktan ölen insan sayısı yaklaşık 27 Milyon.

PANDEMİYE GEL PANDEMİYE!..

Bu yıl bulaşıcı hastalıklardan ölen sayısı:10.628.120

Bu yıl 5 yaş altında ölen çocuk sayısı: 6.222.976

Bu yılki kürtaj ve düşük sayısı: 34.845.527

Bu yıl doğum sırasında ölen anne sayısı: 253.050  

Bu yıl Koleradan ölüm sayısı 802,863.

Dünyada mevcut toplam HIV/AIDS bulaşmış kişi sayısı: 42.202.492

Bu yıl HIV/AIDS'in sebep olduğu ölüm sayısı: 1.376.285

Bu yıl kanserin sebep olduğu ölüm sayısı:6.723.913

Bu yıl sıtmanın sebep olduğu ölüm sayısı: 803.048 

Bu yıl sigaranın sebep olduğu ölüm sayısı: 4.092.704

Bu yıl alkolün sebep olduğu ölüm sayısı: 2.047.643

Bu yıl intihar sayısı: 877.930

Bu yıl dünyada kaçak uyuşturucuya harcanan:327.519.615.042 Dolar,

Bu yıl trafik kazalarında ölen sayısı: 1.105.159

KORKU PANDEMİSİ

Bir “KORKU PANDEMİSİ” ile sizi yargısız infaza tabi tutup nasıl eve hapsettiler ama!?.

Buyurun size CoVİDPandemisi diye bize DSÖ’nün sunduğu rakamlar: Toplam vaka 43.171.244, Toplam ölüm; 1.157.238. En fazla ölüm ABD’de, nüfusa orantılanırsa en az ölüm  Çin’de (İnanırsan). ABD 232.212, Hindistan 118.892, Brezilya 156.926 Bizde 9.799, Çin 4.634.. Bölgesel olarak en az ölüm Afrika’da. Tedavi, sağlık destek hizmetleri ve korunma en zayıf olan bölge Afrika.

Peki bunun nasıl bir açıklaması olabilir?.

Pandemi’nin en yalancı ve sahtekar iki ülkesi, Çin ve ABD. Salgın (!?) Çin’de başladı, daha Çine yayılmadan bütün dünyaya yayıldı, ama Çin’de ölüm sıradan bir grib hastalığının sebeb olduğu ölüm sayısının gerisinde kaldı. En zengin, en yüksek teknolojiye sahip ABD, ülkesindeki ölüm rakamları açısından 1 numara. Sakın ABD, bu ölüm sayısı üzerinden Çine büyük bir tazminat faturası çıkartmaya hazırlanıyor olmasın.Bir de bakıyorsunuz ABD’de ölenler, siyahiler, evsizler, göçmenler, uyuşturucu bağımlıları ve ölümü bekleyen yaşlılar ya da bir takım hastalar.4 işlem mantığı ile toplama çıkartma yapsanız, bu hesap tutmaz. Ama nasıl oluyor da insanlık bu yalana bu kadar kolay inanıyor.

HAYAT EVE SIĞAR MI?

“HAYAT EVE SIĞAR” mı gerçekten.  Yok canım. EV’DEN OKUL, EV’DEN İŞ, EV’DEN ALIŞ-VERİŞ!. Yeni Normal düzene yavaş yavaş alıştırılıyorsunuz, farkında mısınız?

Var olan dünya böyle. Yalanlarla yeni bir dünya inşa edilmeye çalışılıyor. Böyle giderse, gelecek günler, geçen günleri aratır.

Birileri “Yeryüzünde bir cennet ve ebedi bir hayat” vadediyor ama böyle bir dünyada siz bir nesne olacaksınız. İnsanın yerini insanımsı robotlar alacak ve siz robotumsu bir insana dönüştürüleceksiniz.

The Economist’in kapağını hatırlayın: Siz köpeğinize maske takıp, boynuna bir tasma takıp, ipini elinizde tutuyorsunuz. Birileri de size/bize, hepimize maske takmış, ipimizi elinde tutuyor. Sahi o birileri kim? Ve siz köpeğinizi nereye götürüyorsunuz biliyorsunuz, peki ipi başkasının elinde olan bizler, nereye götürüldüğümüzün farkındamıyız.

İşin sırrı, püf noktası 5G’de! Ama kime bunu nasıl anlatacağız. İnsanlar neye inanacağını şaşırdı. “Dam başında saksağan, vur beline kazmayı” bilmem anlatabiliyor muyum! RAKAMLAR NE SÖYLÜYOR, POLİTİKACILAR YA DA EKLEMLENMİŞ AKADEMYA BİZE NE ANLATIYOR? Yar bana bir eğlence, durdurun dünyayı inecek var. Yar bana bir eğlence!

En iyisi siz, evinizde uslu uslu oturun, dizi seyredin, bilgisayar oyunu oynayın, sosyal mediadan dostlarınızla sohbet edin, dışarı çıkarken maskenizi takın, elinizi sabunla yıkayın, kolonya kullanın, ferahlarsınız! Talimatlara uyun, cici yurttaşlar olun. Yaramazlık yapıp büyüklerinizi kızdırmayın, tamam mı? Selam ve dua ile.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aydın 3 yıl önce

Bir süredir izlediğim "Z nation" isimli dizinin 1.sezon 13. bölümünü dün izledim. Bir zombi dizisi. Bu bölümde ilginç çağrışımlar yaşadım. Film sanırım üç yıl kadar önce çekilmiş (kesin tarihi bilmiyorum). Filmde "Bilim Adamları" tamamen insanlara faydalı olmak amacıyla, insani nedenlerle, Afrika da ; önce insanlara bir takım çok ciddi olmayan virüsler bulaştırıyor. Sonra bunlardan hastanelere gelenlere, onları iyileştirmek için aşı yapıyorlar! Ama aslında aşı, biyolojik silah olarak kullanmak istedikleri virüslerden oluşuyor. Bir sahnede de doktor; Bilim insanı; hastaya tanı koymak için hastadan bir şırınga ile kan alıyor. Bilin bakalım kanı hastanın yüz bölgesinin neresinden alıyor. Bir de şırınganın iğnesi çok uzun, uzun bir çöp gibi... Film işte, bir sürü saçmalık... kötü niyetli, ilaç firmaları işbirliği yapan bilim insanları...insan nüfusunu azaltmak isteyen bilim adamı ve doktorlar ve teknoloji firmaları... olacak şey mi? Film işte. Uydurmuşlar. Boş zamanınız varsa...

Avatar
Zeynep 3 yıl önce

Ah Kıymetli hocam
yine çok güzel özetlemişsiniz her şeyi ama maalesef bu durum içinden çıkılmaz bir hale geldi maske takmayanlara artık öcü gibi bakıyorlar ! anormal bir durummuş gibi Sanki yıllardır maskeli yaşıyormuşuz da bizden hemen maskeye adapte olmamızı beklıyorlar hergün haberlerde maske takmayanların haberi yapılıyor Daha ne kadar sürecek bu çetrefil bıktık artık

Avatar
Zeynep 3 yıl önce

6 yaşındaki Yeğenim Bu sabah rüyasında onun sürekli ateşini ölçen bir canavar gördüğünü Nereye gitse peşini bırakmadığını ateşini ölçmek için sürekli onu takip ettiğini anlattı Varın siz düşünün olayın vehametini çocuklarımızı bile ne kadar etkilediğini bıktık artık bu saçmalıklardan bir an önce son verilsin ne gerekiyorsa yapalım hep beraber

Avatar
Zeynep 3 yıl önce

Ah Kıymetli hocam
yine çok güzel özetlemişsiniz her şeyi ama maalesef bu durum içinden çıkılmaz bir hale geldi maske takmayanlara artık öcü gibi bakıyorlar ! anormal bir durummuş gibi Sanki yıllardır maskeli yaşıyormuşuz da bizden hemen maskeye adapte olmamızı beklıyorlar hergün haberlerde maske takmayanların haberi yapılıyor Daha ne kadar sürecek bu çetrefil bıktık artık! 6 yasındakı yegenım bu sabah