Öne Çıkanlar Tefeci Tekin Arhun Sarper Altıncık Ankara Üniversitesi Can Sarvan

EYVAHHHHH

DÜNYACA ÜNLÜ DERGİDE, “YANILMIŞIZ” YAZISI…

Yazan Muammer KARABULUT

Bugüne kadar planlı salgına toz kondurmayan yaygın medyanın yayın organları birer birer politikalarını değiştirmeye başladılar. Bunlardan birisi de  bütün dünyada dağıtılan haftalık haber dergisi Newsweek oldu.(bkz)

Newsweek’in son sayısında, bilim topluluğunun Covid konusunda yanıldığı, hayatlara mal olduğu ve artık bu gerçeği kabul etme zamanının geldiğini sayfalarına taşıdı. Haber tıp öğrenciliği devam eden, tıp ve sağlık konularında araştırma yazıları olan Kevin Bass tarafından yapıldı.  

Kevin Bass yazısına küresel salgın politikalarını aklayan masumane bir girişle, “tıp öğrencisi ve araştırmacı olarak, konu COVID-19 olduğunda halk sağlığı yetkililerinin çabalarını kararlı bir şekilde destekledim.” diyerek başladı.

Felaketin üstünü örtmek için, yakında tüm dünyada yankılarını duyacağımız itiraflar sıralandı. Yazar, “Yetkililerin hayatımızın en büyük halk sağlığı krizine şefkat, gayret ve bilimsel uzmanlıkla yanıt verdiğine” inanmış. Karantina, mRNA sıvılarına ve takviye çağrısı yaptıklarında yanlarındaydım diyor.

Yazısının devamında ise “Yanılmışım. Bilim camiası da yanıldı… Ve hayatlara mal oldu.”

İbretlik yazıda dünyada uygulanan planlı salgının CDC, DSÖ, FDA ve bilim camiası tarafından, olmayan kanıtlarla abartıldığı da belirtildi. Diğer bir yanılgının da doğala karşı yapay bağışıklığın savunulması olarak açıklandı.

Kevin Bass hepimizin bildiği okulların kapatılması, maske zorunluluğu ve “aşılam çalışmalarını” bilimsel hata olarak gördüğünü belirtti.

Bass’ın yazısında dikkat çeken bir diğer analiz ise eski Başkan Trump’ın küçümsenerek müdahalelerini soytarılık olarak görüp kabul edilmezken, yerine  Antony Fauci’nin halk sağlığı kahramanı olarak desteklenmesiydi.

Bass göre aslında bu tür salgınlarda geniş mutabakat olması gerekmekteydi.

İşte bu husus Bill Gates ekibi tarafından pas geçilmişti. Türkiye’de de sık sık yapılan,  "yanlış bilgi", "bilimsel cehalet" gibi suçlamalar havada uçuşmuştu. Yazara göre pandemi döneminde uygulanan  bu politikalar  toplumda bilime olan inancın azalmasına neden oldu.

“…Halka Sağlığı yetkililerimiz salgını daha az kibirle yönetmiş olsaydı..”  itirafı ise dünyanın her yerinde gerçekleştirildiğini kanıtıydı.

Newsweek’de yer alan bu itiraf, Türkiye’de ekranlara çıkan çıkan (anmak istemediğim) bir  çok ismi hatırlatıyordu.

Dün; 5G ile 4.0 sanayi devrimine geçilecek nüfus azalacak diyenler, bugün “Halkın bilime güveninin yeniden kazanılması için, bilim adamlarının pandemi sırasında neyin doğru neyin yanlış gittiğini ve nerede daha iyi yapabileceğini kamuoyu önünde tartışmaları gerektiğini” düşünüyorlarmış.

Çünkü bundan sonra sağlıklı bir dünyada yaşamak istiyorsak, entelektüel elitizm, ehliyetçilik ve sınıfçılık sona ermeliymiş. Yoksa halk sağlığını ve demokrasiyi yeniden tesis etmek olası değilmiş…

Newsweek’deki yazı sanki Alec Baldwin’in setteki cinayetine benziyordu. Halbu ki ortada milyonlarca can kaybı, sayısını bilemediğimiz hasarlar ve telafisi olmayan ekonomik zararlar var.

Yine filmin sonunu getirmediler.

Anahtar Kelimeler:
DSÖCDCFDAKevin Bass5G4.0
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halit Kavuk 1 yıl önce

Bu dünya da yaşamayı nasıl baş edeceğiz şaşırıp kalıyoruz . Yazık ki ne yazık

Avatar
Abdullah hasan 1 yıl önce

en büyük hileyi içerden yaparak elde ettiler, bilim bilim diyerek aklı kullananları bilim ci dedikleriyle imha edip hileleri için zmin hazırladılar, toplum d çok saçma bir olgu var, kendileri için hiç kimse bir hile , yalan düşünmüyor , bilim denildiğin de herşey melek kılıfına giriyor, bu olduktan sonr meydan insanlık düşmanı azgın azınlığa kalıyor.