Öne Çıkanlar Hurşit Tolon Enosis Kanser Deborah Cohen Sodyum Klorit

GİDİYOR GİTMEKTE OLAN

Yazan Abdurrahman DİLİPAK

Farkında mısınız, 2023’ün ilk çeyreğindeyiz. Mart ayına girdik. Roma’lıların Savaş Tanrısına adadıkları aya girdik. Bizim savaşın yasak olduğu haram aylarımız var (Eşhuru hurum), onların savaş tanrısına adadıkları ayları var! Onlar barışçı biz barbarız. Onların Nobel Barış Ödülü'nün arkasındaki el barut kokar. Onlar bu barut kokusunu duymazlar, ama bizim kılıcımızın üzerinde ne yazar, hangi el o kılıcı nasıl tutar ona bakmazlar. Selamın ne demek olduğunu da bilmezler.

Habad’ı yazayım diyordum ama, zaten Twitter sayfamızda söylenmesi gerekenler paragraf paragraf yayınlandı.

Geçen yıldan gelecek yıla devreden ne var?

-Ukrayna krizi. Daha doğrusu ABD, Çin, Rus krizi.. Kriz devretmiyor, devretmesi için çalışılıyor. Krizi bitirmek değil, kontrollü olarak sürdürülmesi söz konusu. Ve tabi bu krize bağlı daha bir çok sorun söz konusu doğuda, batıda.

-Ekonomide durgunluk devam edecek. Aslında bütün krizler GlobalReset projesi ile ilgili. Salgın, Aşı, iklim krizi, savaşlar, hepsi.. Nüfus da öyle. Çinin nüfusu geriletirken, 2022 ortasında Hindistan’ın nüfusu Çin’i geçti. Çin ekonomisi de durgunluğa girdi. Bu da Çin ile Hindistan arasındaki gerilimi artırabilir.

-ABD bölünme tehdidi ile karşı karşıya mı? Demokrat / Cumhuriyetçi ayrışması giderek çatışma riskini artırıyor.

-Yeni ittifaklar, yeni kavramlar, yeni kurumlarla yeni dünyanın inşası için yeni adımlar gündeme gelecek. MetaVerse, Siber ordular, siber terör, siber güvenlik, BioHackerler, NeuraLink..

Peki 2023 için beklenenler neler?

-Bir defa bizde seçim var. Haziran ortasında şimdiki takvime göre. Seçim erkene mi alınır, ertelenir mi bilmem. Seçimden nasıl bir sonuç çıkar, sonuca göre neler bizi bekleyecek, onları daha sonra yazacağım.

Şu kadarını söyleyeyim, Ocak ayının 2. yarısında siyasi cadı kazanı fokurdamaya başlar. Şubat sonunda yol haritası belli olur. Şubat’ta “AKP’nin Papatyaları” davası vardı, 4 saat sürdü. Meğerse KADEM’ciler, benim kendilerine böyle bir şey söylemeyeceğimi, söylemediği biliyorlarmış da, o davayı, başkaları öyle anlamış da, onlar da bundan dolayı itibar kaybına uğramış da, ondan dolayı benim özür dilemem gerekiyormuş da, ben özür dilemeyince 80 ilde o yüzden bu suç duyurusunda bulunmuş o AK Partili il kadın kolları başkanları, kendi adlarına! İş geldi “algı”, “olgu” meselesine. Neyse dava süreci devam ediyor. Mahkeme Eylül’e gün verdi.. Okullar tatil olacak, açılacak, Marta adaylar belli olmaya başlayınca partilerin içinde ciddi çalkantılar ortaya çıkar. Kasetler, dosyalar servis edilmeye başlar. 8 Mart dünya kadınlar günü, aile, LGBT, toplumsal cinsiyet tartışmaları yine gündem olacak. 23 Mart Ramazan. Nisan sonunda Ramazan bayramı (21 Nisan). Ramazan bayramının sonu ve 23 Nisan aynı gün. Din ve siyaset temelli tartışmalar yaşanır. 23 Nisan Sonrası Peker dosyaları yeniden gündeme gelir. 1 (Bahar/İşçi), 14 (Anneler), 19 (Gençlik spor), 27 (Darbe), 29 Mayıs, 4 haftada 5 etkinlik. Haziran 18’inde seçim 27’sinde Kurban bayramı.

Buyurun size 2023’ün ilk yarısının dini günleri: 3 Ayların Başlangıcı: 23 Ocak 2023 Pazartesi (1 Receb 1444), Regaib Kandili 26 Ocak 2023 Perşembe (4 Receb 1444), İsra/Mirac Kandili 17 Şubat 2023 Cuma (26 Receb 1444), Berat Kandili 6 Mart 2023 Pazartesi (14 Şaban 1444), Ramazan’ın başlangıcı 23 Mart 2023 Perşembe (1 Ramazan 1444), Kadir Gecesi 17 Nisan 2023 Pazartesi (26 Ramazan 1444), Ramazan Bayramı 1. Günü 21 Nisan, Terviye Günü 26 Haziran 2023 Pazartesi (8 Zilhicce 1444), Kurban Bayramı 1. Günü 28 Haziran 2023 Çarşamba (10 Zilhicce 1444), Ve Hicri Yılbaşı Gecesi 18/19 Temmuz 2023 Salı/Çarşamba 30 Zilhicce / 1 Muharrem 1444-1445. Terviye günü; hacı adaylarının sabah namazını Mekke-i mükerreme'de kılıp güneş doğduktan sonra Mina'ya çıkmaları ve geceyi Mina'da geçirmelerine verilen ad’dır.. “Terviye” kelime olarak "suya kandırmak", "gördüğü rüyâyı yorumlamak üzere düşünmek" gibi anlamlara gelir.

Seçim süreci içinde 3 aylar, 2 bayram, 4 kutsal gece var. Yani dini duyguların baskın olduğu bir süreç. 6’da ulusal, sosyal, tarihi gün var.

-Müslümanlar yanında, Yahudiler ve Hristiyanlar içinde Aralık sonu, Ocak başı önemli günler. The Economist Amishler ve Endonezya göndermesi ile teknolojinin de sıfırlanacağı bir resetten söz ediyor sanki.

-Yeni yılla birlikte Teolojik tartışmalar tepe noktasına ulaşacak. Mehdi, Mesih, Deccal, Meşiah, Tapınak, emanet sandığı, Şira, Tarık en çok tartışılan konular olacak. Kehanetler, Ezoterik, Astrolojik yorumlar, Astronomi ile ilgili tartışmalar hep gündemde olacak.

-Yeni kavramlar ve yeni kurumlar gündeme gelecek. Yapay zeka, yapay bilinçle birlikte Quatum bilgisayarların yaygınlaşması üzerine Yeni arama motoru, yeni şifreleme ve bilgiye erişime ulaşımın sertifikalandırılması gündeme gelebilir. Bilgi tek elde toplanınca, aslında patent, telif hakları gibi sorunlar da olmayacak. Global tek para sistemine geçiş. Global Pass. Yeni global sözleşmeler ve denetim mekanizmaları kurulması, yeni uzay projeleri, Füzyon enerjisinin kullanımı ve otonom robotik sistemler ile Endüstri 4.0 ve İnsan 2.0 projelerinin yaygın kullanımına geçiş için ilk testler. GENOM Projesinin yeni aşaması olarak gen manipülasyonuna ve gen implant’ına izin verilmesi gündeme gelecek. Bu adımlar İnsan 2.0 için TransHumanizm için atılıyor aslında.

-Yeni yılla birlikte iklim konusunda önemli gelişmeler yaşanacak. Sağlık ve gıda üzerinden gelecekler. Yeni salgınlar yaşanacak, ilk yarı yıl NeuraLink için geçiş dönemi olacak. Görünen o ki, 2023’de Çin, Hindistan ve Rusya için bir karar verilecek. Anlaşamazlarsa çatışacaklar.

Tabi, bütün bunlar, onların hesabı. Şüphesiz ki, herşeyi gören, duyan, bilen hüküm sahibi bir Allah var. Ve galib olacak olan O’nun hükmüdür.

Kurtarıcı liderler, tılsımlar, dini önderler ya da örgütler değil kurtuluşun adresi. Allah’ın ipine tutunanlar kurtulacak. Allaha, resulüne, kitabına, Hakka, adalete çağıranların yolu doğru yol. Ben oraya gidiyorum, sen de takıl peşime diyenlere kanmayın, Şeytan sizi/bizi Allah’la aldatmasın. Sonuçta herkes layık olduğu gibi idare olunacak ve biz kendimizi değiştirmeden Allah bizim hakkımızdaki hükmünü değiştirmeyecek. DEĞİŞMESİ GEREKEN BİZİZ BİZ! Bu kadar akıl, bu kadar dürüstlük ve bu kadar cesaretle olan bu. Kendini değiştirmemekte inat eden kavimlere gönderilen peygamberlerin çabaları, kavimlerini helak’tan kurtarmaya yetmedi ki, liderleriniz, örgütleriniz, dini önderleriniz sizi kurtarabilsin. Sizi kurtarmaktan söz edenler, kendilerini kurtarabilecekler mi bakalım.

Biz, alemlere rahmet olarak gönderilen ahir zaman peygamberinin ümmetiyiz. Kendimizi kurtarmamız, iman edip iyi işler yaparken, öte yandan da ancak insanları, ötekileri, bizi öldürmeye gelenleri, sabırla, cesaretle, kararlılıkla, karşılığını yalnız Allahtan bekliyor olarak, Allah’a, resul’üne ve kitap’ına çağırmakla mümkündür.

Unutmayın! Çaresiz değilsiniz. Allah (cc) sizin ellerinizle zalimleri cezalandırmak ve mazlumlara yardım etmek istemektedir. O’nun her şeye gücü yeter. Çare SİZ’siniz, bu anlamda. Selam ve dua ile.

Anahtar Kelimeler:
HabadUkraynaABDRusyaÇin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Go go 1 yıl önce

Dingili patlak sen ne biliyorsunda ne yaziyorsun kimlete iftira atoyorsun :)) back iyi for iyi õgren onlar dedigin kidilerinde barut kokabilir elleeinde kan gõrūnmez ama sizin kiliçlarinizda kan gõrūnūr ;)) hele end son teknoloji HAARP silahi sayesinde hepiniz yerle bir olsaniz artik sizin ruhlariniz bilem duymayacak gõrdūnūz HAARP giice sessizce imzasink atti 10 sehirinizi yerlen bir etti sizin gibi salak tūrkler de bunu doga felaketi olarak gõrūp ismini de Asrin felaketi olarak yzdiniz yada HAARP in bir imzasi olrarak size hediye göndeeildi ;;))