Öne Çıkanlar Twitter Sosyal Tıp Muammer Karabulut Bahçeli Mendy Chitrik

JİLL GELDİ, MALİYE BAKANI İSTİFA ETTİ!?

Amerikan seçimlerinde son durum:Trump’tan yana olanlar %45’nin bir tık altında, Trumpa karşı olanlar %50nin bir tık üstünde.. Amerikan yüzyılının son seçiminde oylanan tek kişi vardı: Trump. Trump karşıtları, Trump yanlılardan daha fazla olduğu için kimse kazanamadı.Trump’un da, Biden’in de %60’ın üzerinde oy aldığı yerler de vardı. Bir çok  eyalette ise bıçak sırtı sonuçlar alınan eyaletler vardır.Görünen o ki, Trump eski sistemi yıkmak için fincancı dükkanına giren fil gibi girdi siyaset piyasasına. O görevini tamamladı. Şimdi bu enkazı kaldırıp,  geçiş dönemi için yeni bir taşerona ihtiyaç vardı. O da Biden. Filin yıktığı yapıların enkazını eşekler taşıyacak.

Sonuçta görünen o ki bir yanı ile, Amerika kendi çözümünü üretti,  bir başka açıdan ise Amerikan demokrasisi bu kez çözüm değil, çözümsüzlük üretti. Ve ülke bir iç savaşın eşiğine geldi.

Son durum şu: Sonuçlar hemen belli olmayacak. Ülke iç savaşa gidebilir, şehirler yağmalanabilir. Ülke California grubu, Newyork grubu, Siyahlar/Göçmenler ve yoksullar grubu olarak üçe bölünebilir. Peki bu durumda, Derin Amerika, CIA, FBI, NSI, Pentagon, FED ne yapacak?Bill Gates, ElonMusk, DSÖ, IMF, Dünya Bankası ne yapacak?

Great reset sonrası yeni normal dönemin yeni dünya düzeninin inşasında asıl sorumluluk öyle sanıyorum ki “ihtiyar”ın değil, Avrupa’dan gelen beyaz başkan Joe Biden’in yardımcısı  olan Kamala Harris 1964’te California’nın Oakland şehrinde Hindistan’dan ABD’ye öğrenci olarak gelen biyolog bir anne ile Jamaika’dan ABD’ye yine öğrenci olarak gelen ekonomi profesörü siyah bir babadan dünyaya geldi.  Harris, hukuk okudu ve uzun yıllar San Francisco’da savcılık yaptı. Başkan Avrupalı, yardımcısı Afrika/Jamaika ve Asya Hindistan kökenli bir politikacı ve Amerika kıtasında ABD’yi yönetecekler.

Önümde ilginç bir sonuç var: ABD’de Protestan seçmen %26, Katolik %22, Mormon %1, Diğer Hristiyanlar %18. Protestanların %38’i, Katoliklerin % yaklaşık yarısı, Mormon’ların dörtte biri, Diğer Hristiyanların %41’i oyunu Trump’a verdi. Kalanı Biden’e. Yahudilerin %68’i Trump derken  %30’u Biden demiş. Yahudi seçmen oranı %3. Müslüman seçmenlerin oranı %1. Ve Müslümanların %64’ü Trump demiş.Yeni “numberone” (!?) Joe Biden. 2 numara Kamala Harris. “First lady: Jill Biden

Biden “Amerikan ruhunu yeniden inşa” etmekten söz ediyor. “Covid” diyor. Demokrasi diyor. “Fantastik”bir başkan olma sözüveriyor. İnanca vurgu yapıyor. İnancı yaşamak ve yaymaktan söz ediyor.

First Lady bir öğretmen. Adı Jill bizde 1978’lerde bir kadın çorap markası olarak herkesin bildiği bir isimdi. Çok ince, ten rengi bu çorap, büyük bir reklam kampanyası ile aslında onlara karşı “bir yaşam tarzı”nın misyonerliğini yapıyordu.Jill”adı o zamanlar FarrahFawcett’in canlandırdığı “Charli”nin“sarışın meleği”(!?)nden yani Jill Monroe’den geliyordu. Ha, bu arada BAE’de yeni normal dönemin son inkılabı da böyle bir zamana denk geldi. BAE’de artık zina, kumar, fuhuş ve intihar yani yeni adı ile “ötenazi” serbest. Yakında uyuşturucu da serbest olur bu gidişle.

Böyle bir zamanda Çin de uzay yarışına katıldı ve ilk 6G uydusunu uzaya fırlattı.

Maliyet bakanı “devam edememe kararı” aldı. Bu karar bakalım ekonomiye nasıl yansıyor. “Allah sonumuzu hayreylesin”. Bu istifa doğru mu, istifa sebebi gerçekten sağlık sorunu ile ilgili mi ve sağlık sorunu ne, bakalım yerine kim gelecek. Ağbal’ın Merkez Bankasına gidişi bu konuyla mı ilgili. Herhalde ABD’de Kushner gidince burada bakanın gitmesi ile bir bağlantı var mı?  Bu konunun siyasette başka yansımaları olacak mı göreceğiz. Belki başkaları da istifa eder ya da görevden alınır. Zaten uzun zamandan beri beklenen bir yenileme talebi ve bu konuda verilen ve yerine getirilmeyen sözler var. Bakalım yerine gelecek olan maliyenin gidişatı hakkında nasıl bir yol izleyecek, bekleyecek ve göreceğiz.

Bu süreçte en az bakanın istifası kadar, bu süreçte, AA ve TRT gibi devlet mediası yanında, adı özel media olan basın yayın organlarının, sosyal media’ya ve yabancı mediaya inat “görmez, duymaz, bilmez”miş gibi yapıp derin bir sessizliğe bürünmesidir. Bu aynı zamanda utanç verici bir durumdur.

Şimdi bekleyeceğiz, bakalım istifa geri açınır mı, kabul edilir mi ve piyasa buna nasıl bir tepki verir ve bundan sonra neler oldur?

Bakalım IMF, Dünya Bankası, DSÖ, ElonMusk ve Bill Gatesbundan sonra nasıl bir yol izleyecek.

Bakalım bu değişim sürecinde Covid konusunda yönetim DSÖ’nün kıskacından kurtulabilecek mi? Alçak irtifa uyduları ve 5G konusunda yönetim yeni bir karar alacak mı? Kenevir ve tarim politikaları, sağlık politikaları konusunda yeni bir açılım sözkonusu olacak mı. Bekleyecek ve göreceğiz. Selam ve dua ile.

Anahtar Kelimeler:
DSÖFEDBerat Albayrak6G
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.