Öne Çıkanlar DSÖ Megali İdea Robert W Malone ABD Türkiye

TOPLADIM ÇIKARDIM AÇIZ!

Merhaba bu gün sizlere Türkiye deki 84 milyon 680 bin 273 kişinin yarısının açlık çektiğinden söz edeceğim ve bunu size matematiksel olarak aktarmaya çalışacağım merak ettim araştırdım asgari ücretle çalışan birinin aylık maaşı ne kadar olur, ve bunun sonucunda 4.253,40 kuruş rakamına ulaştım ve 3 kişilik bir ailenin geçimini nasıl sağlayacağını düşündüm ve araştırdım şöyle bir hesap yaptım :

NOT: burada en düşük ücrette hesaplamaya çalıştım çünkü normal yiyeceklerle hesapladığımda maaşın üstünde bir rakam oluyor şaşar kalırsınız yani ben çok şaşırdım.

Şimdi bu aile deki her üye her öğün bir simit bir ayran tüketiyor bir ayran 3 lira bir simit 3 lira 3 kişilerse

1 günde toplam 54 bir ayda ise 1620 eder.

Şimdi 2.633.40 kuruş kaldı.

Bu ailede 1 çocuk var en az 300 TL okul giderleri.

Şimdi 2.333.40 kuruş kaldı.

Bu aile bir evde oturuyorsa bu ailenin aylık bir kira masrafı olması gerekiyor niye kirada oturuyorlar diye sorarsanız bizim sitedeki ev fiyatları ortalama 950 bin TL o adamın yemeden içmeden 18 yıl 6 ay çalışması gerek ve tabi o zamana kadar evin yıkılmaması ve yıkılmadıysa fiyatının değişmemesi lazım ki bu imkansız o yüzden kirada otursun 1500 TL’de kira olsun.

Şimdi 833 TL 40 kuruşu kaldı

NOT : ben ev almayı aklımın ucundan geçirmezdim.

Bide bunun işin ulaşım kısmı var. Diyelim ki sadece baba işe giderken ve dönerken dolmuş kullanıyor buda Adana için 348 TL 40 Kuruş ediyor.

Şimdi 485 TL si kaldı.

Elektrik ve su 350 TL tutar doğal gaz kullanmıyorlar çünkü yemek pişirmiyorlar simit yiyorlar banyo içinde güneş enerjisini kullanıyorlar.

Şimdi 135 TL kaldı.

Haberleşmek lazım herhalde Kızılderililer gibi dumanla haberleşmeyecekler bunlara telefon konturu lazım telefon almayı saymıyorum bile oda 50 TL babaya 50 TL anneye ve şimdi 35 TL kaldı.

Hadi bu baba çocuğuna bir çikolata aldı oda 2 TL tuttu

Şimdi 33TL kaldı.

Peki evlerini nasıl temizleyecekler ona da bi 200 TL harcaması lazım ama yok para bitti.

Şimdi -167 TL borçlandı ve her ay böyle olacağı için açlıktan ölecekler.

Ama şimdi gelelim o ölen insanlar sayesinde seçilen acımasız yöneticilerimize sizin yaptığınızın katillikten kendi bindiğin dalı kesmekten ne farkı var ?

Neden insanlar tekrar tekrar yöneticilerin bu tuzağına düşüyorlar?

Eğer ben büyüdüğümde hala durum böyle ilerlerse bende aday olacağım tabi o zamana kadar robotlar dünyayı ele geçirmez ise.

Bu arada Google da Türkiye de kaç insan asgari ücretle çalışıyor yazdım şu çıktı:

DİSK'in "Asgari Ücret Gerçeği-2022" başlıklı raporuna göre bugün Türkiye'de 10 milyon kişi asgari ücretle çalışıyor. Rapor; 3 milyon 400 bin işçinin asgari ücretin altında bir ücretle çalıştığını ve bin 500 liradan daha az ücretle çalışan işçi sayısının da 1 milyon 700 bin olduğunu ortaya koyuyor.

VE BEN ŞOK …  ALLAH’IM SEN BİZE YARDIM ET

Anahtar Kelimeler:
TürkiyeSimitAile
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.