Öne Çıkanlar Norveç Sarper Altıncık Sapanca Pablo Campra Roma

TÜRKİYE’DE OLANLARI ANLAYALIM

Yazan Muammer KARABULUT

Sorunlarımızın bir çoğunun küresel çıkar çevreleri ile bağlantısı var. İşte bu sorunların arasına, bugün yarın tekrar gündemimize girecek olan ve küreselcilerin üzerinde durduğu madenlerimiz hakkında 10 Temmuz 2012 tarihinde yazdığım bir yazıyı tekrar hatırlatmak istedim. Ne de olsa yine bugün yarın İstanbul Finans Merkezi’nde Bor madenlerinin pazarlaması yapılacak.

O yazımda ülkemizdeki zengin Bor madenleri ile ilgili İsmet İnönü'nün 1968 yılında CHP İstanbul Kongresinde sarf ettiği uyarılar bulunmaktadır. İsmet İnönü’nün o uyarıları bugün CHP Genel Başkanı, MYK ve üyelerinin bile neredeyse hiç bilmediğini düşündüğümden dolayı tekrar yayınladım.

Şimdi tekrar okuyalım;

Geçenlerde uluslararası ilişkiler ders müfredatından İsmet İNÖNÜ’nün adı çıkartılınca biran da İNÖNÜCÜ olduk. Hatta sıra ATATÜRK’e gelecek dedik. İlk önce, biraz cumhuriyet tarihi bilenler İNÖNÜ’nün 1938 yılından sonra, cumhuriyete ve ATATÜRK’e ne kadar zarar verdiğini bilirler. Çünkü İNÖNÜ, Türkiye’de ABD’nin dolayısıyla NATO’nun yoluna açan ve zararlarını gördükten sonra da 1963 yılında, “AMERİKA’NIN SORUMLULUĞUNA İNANIYORDUM, YANILMIŞIM DEMEKTİR.” diyen kişidir. Ama 1960’lı yıllardan sonra İNÖNÜ, 1938 yılları öncesinden çok daha fazla ATATÜRK’e yakındır. Ama benim konum bu dönemleri irdelemek değil. Günümüz Türkiye’sinde yaşanan büyük felakete karşı duran İsmet İNÖNÜ ile bu güne seslenmek istiyorum.

İsmet İNÖNÜ’de 13 Ocak 1968 tarihinde CHP İstanbul İl Kongresi’nde, “Bugün memleketimizdeki Boraks cevheri üzerinde yabancı bir oyun planlanmaktadır. Oyunun hedefi Türkiye’yi bu kaynağından mahrum bırakmaktadır. Bunun oyuncuları kapı kapı dolaşmaktadırlar. Herkese ihtar ederiz ki, bu oyunu neticesiz bırakmaya, Türkiye’nin Boraks üzerinde hiç bir tekel kurdurulmamasına kesinlikle kararlıyız. Gerekirse, açacağımız kampanyanın tesir ve öneminden kimse şüphe etmemelidir.” der. (Protestan Kur’an. S.133)

Evet, 44 yıl önce CHP il kongresinin yapıldığı İstanbul’da İNÖNÜ’nün sözünü ettiği BORAKS madenleri üzerine BUGÜN FİNANS MERKEZİ KURULUYOR. Ama o CHP’den hiç ses yok. Yalnızca Antalya CHP Milletvekili Gürkut ACAR geçenlerde BOR madenlerine dikkat çekerek milletvekillerine bir uyarı yazısı yollamış. Dün kendisi ile bu konuyu görüştüm. Arkadaşımın söylediğine göre sanırım buluşmayı birisi görüntülemiş. Neyse, bakalım ACAR konuyu ne zaman TBMM’nin gündemine getirecek?

-Getirmedi!

Ve tarihler 13 Kasım 2023 oldu. Hala CHP’den bu konu hakkında yapılan bir açıklama yok. Bu arada İstanbul Finans Merkezi inşaatı bitti. İlk önce taşınması gereken bankalar taşındı. Sıra da madenlerimiz var.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Berdir 6 ay önce

CHP li 1000 kişiye sorun bu yazdıklarımı belki 1 kişi bulir

Avatar
Fikri 6 ay önce

Sanki ak partili bilir ))

Avatar
Coşkun 6 ay önce

Partililer tartışır kavga eder. Madenleri sömürenlerde parti parti sevkiyat yapar. Akıl san ki uçucu madde gibi bir gidince geri gelmiyor kafaya. Ya da bir menfaati olan çakallık peşinde (çakaldan özür dilerim)