Öne Çıkanlar Georges MAROVİTCH Starlik DSÖ Vladimir Putin Russia

UĞUR MUMCU -2-

Yazan Mustafa DÖNMEZ

Uğur Mumcu’nun katledilmesinin üzerinden 31 yıl geçti. Anma gününde yapılan konuşmalara ve konuşmacıların önemli bir bölümü Uğur Mumcu’nun öldürülmesini Mahkeme kararına, Umut adı verilen operasyonlarla sorumlulukları İran’a bağladılar. Bu konuşmalar yeni soruları getirdi.

1-Her mahkeme kararı doğru olabilir mi? FETÖ mahkemeleri hatırdadır.

2-Uğur Mumcu'nun öldürülmesinin birkaç ay öncesinde aleyhine Amerika Birleşik Devletleri'nce, Türkiye'de bazı ünlü solculardan para karşılığı rapor istendiği ve alındığını biliniyor mu?

3-MİT’in konuyla ilgili, CIA ve MOSSAD’dan yardım istediğini (Cumhuriyet, 26 Ocak 1993) ve “CIA’nin devreye girdiğini biliyor musunuz? (Hürriyet, 27 Ocak 1993).

4-Cinayet sonrası İran’ın; Uğur Mumcu’nun öldürülmesini kabul etmeyerek, “Siyonizm ve ABD entrikası” olarak açıklama yapmasından bilginiz var mı? İran devleti yalan mı söylemiştir. (Cumhuriyet, 30 Ocak 1993)

5-Mumcu cinayetini, CIA desteğinde İsrail ajanlarının işlediğini, böyle bir belgenin MİT kayıtlarında bulunduğunu öne süren TBMM Grup Başkanvekili yalan mı söylemiştir? 10 Şubat 1993

6-TBMM Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Komisyonu Üyesi Hüsamettin Korkutata, Mumcu’nun öldürülmesinden yedi yıl sonra, bu cinayetin aydınlatılmasının istenmediğini, gereken bilgilere ulaşmalarının da engellendiğini ve “bu suikastın büyük bir örgüt işi ve çok planlı bir organizasyon olduğunu” belirtmesini nereye koyacaksınız?

7-‘Uğur Mumcu'yu 'İran öldürdü' denildi. İran ile ilgili tek bir yazısı var. O yazıda İran'ı eleştiren değil, İran'ın dış politika siyasetinin, bağımsızlık siyasetinin, Kemalizm bağımsızlık siyaseti gibi olduğu, 'ne Amerika ne Rusya emperyalizmiyim diyen', bunu reddeden siyaset olduğunu anlatan yazısıdır. Bunun dışında hiç yazısı yoktur.’ Bu sözleri Uğur Mumcu’nun ağabeyi Ceyhan Mumcu’dur. Ceyhan Mumcu yalan söylüyor olabilir mi?

8-Uğur Mumcuyu öldüren İran ise Mahkeme kararını açıklamış olmasına karşın Eşi Güldal Mumcu ikna olmamış ve şu açıklamayı yapmış; Mumcu soruşturmasını savsaklayan Devlet Güvenlik Mahkemesi askeri savcısına Adalet Bakanlığı tarafından verilen disiplin cezası uygulanmamış, Askeri İdari Mahkeme, cezanın uygulanmamasını, “devlet sırrı” olarak nitelemiş demişti. (Cumhuriyet, Uğur Mumcu Özel Eki, s. 3, 24 Ocak 2003 Bu açıklamaya ne diyeceksiniz?

9-Cinayetle ilgili Erbakan’ın, CIA-MOSSAD bağlantısını ortaya seren açıklamalarına ne diyeceksiniz. Sizce Erbakan yalan mı söylemektedir? (Millî Gazete, 28 Şubat 1993).

10-Cinayetin arkasında İran olsa Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş açıklayamaz mıydı? İran aleyhinde açıklamaları sıkça yapan Doğan Güreş (sadece Amerika ve İsrail hakkında konuşamazdı.) Uğur Mumcuyu kim öldürdü sorusuna; “Uğur Mumcu’yu çok severdim. Onun ölümü benim için gerçekten onarılmaz bir yaradır. Ama katilleri neden bulunamıyor, o konuya hiç girmek istemiyorum.” 18 Eylül 1994 tarihli demecinin arkasında ne olabilir?

11-Bir önceki yazıda bahsettiğim ‘elimde belgeler var. Uğur Mumcu’nun katilleri İsrail’den geldiler cinayetten sonra İsrail’e uçtular’ diyen emekli Korgeneral yalan mı söylemektedir?

Sorular uzundur bunlara cevap verilirse devam ederim. Ancak Uğur Mumcu’nun katilleri neden bulunamıyor un? Cevabı açıktır.

On Kalır benden geriye dokuzdan önceki on,

Dokuz değil on kalır,

Ne Kalır, benden geriye, benden sonrası kalır.

Asıl bu kalır. Size bu sıkıntı kalır.

Şiirin yazarı Edip Cansever sağ olsaydı keşke, ona sorardım. Uğur Mumcu’nun öldürülmesinden sonra geriye ne kaldı diye.

9’dan önceki 10 nedir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.