Öne Çıkanlar DSÖ Hurşit Tolon Kanser Enosis Deborah Cohen

YAZAYIM MI?

Yazan Muammer KARABULUT

Küresel güçler gibi 6’lı masada homojen değil.

5gvirusnews’de iç politikayla ilgili yazı ve haberler yapıyoruz. Ama yazdıklarımızın hepsi öncelikli olarak politikayı ilgilendiren konular olduğunu biliyoruz.

Ve edindiğimiz bilgilerin çoğunu yazmıyorum, haber de yapıyoruz.

Fakat bugün KILIÇDAROĞLU ile görüşen yakın dostumla beraberdik. Konu dönüp dolaşıp 6’lı masaya geldi.

KILIÇDAROĞLU’nun düşüncesini sordum.

O da, açıkça DEVA ile GELECEK Partisinin toplam oyu  %0.9, İYİ parti’nin %9-11 arasında gidip geliyor, Saadet ve İYİ Parti kontenjanından DYP’nin %1 bile değil… CHP’nin ise %28-32 arasında bir oyu gözüküyor.

Yani partilerin yüzde oranlarının KILIÇDAROĞLU tarafından da yakından takip edildiğini belirtti. 

O zaman, bu oy oranları ile 6’lı masayı KILIÇDAROĞLU’nun neden  ayakta tuttuğunu sordum. KILIÇDAROĞLU’nun seçimi kazanmak için, toplumun bütün kesimlerini kucaklayan bir politika izlediğini söyledi.

Neden CHP’nin 6 okuna dönmek yerine, 6 masanın benzemezleri ile birlikte hareket ediyor sorusuna ise -KILIÇDAROĞLU bir kere bu beraberliğin içine girdi, üstelik zamanında meclise soktuğu İYİ Parti’nin tabanı bile KILIÇDAROĞLU’nun Cumhurbaşkanı adayı olmasını  istemiyor. 13 Şubat tarihinde eğer Cumhurbaşkanı adayı olarak KILIÇDAROĞLU açıklanırsa, İYİ Partinin 35’e yakın il başkanının partiden ayrılacağı da konuşuluyor.

Dostum, 6’lı masanın aralarında derin çatlaklar olduğunu, İYİ Parti, DEVA ve GELECEK Partilerine gelen paraların da sorgulanması gerektiğini söyledi. Anlaşılan KILIÇDAROĞLU’nu bu da rahatsız ediyor!

AKŞENER’in Cumhurbaşkanı adayının İMAMOĞLU olduğunu, Ankara’da 6’lı masa devrildiği gün Saadet Partisi hariç, AKŞENER’in Cumhurbaşkanı adayının İMAMOĞLU olarak açıklanacağı KILIÇDAROĞLU tarafından biliniyor.

Not: Zamanından önce yazdık(*) ama geç yayınladık. Yinede işe yarar…

(*) 3 Şubat 2023

Anahtar Kelimeler:
KılıçdaroğluAkşenerCHP
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.