Öne Çıkanlar DSÖ Georges MAROVİTCH Russia Starlik Vladimir Putin

ACİL DURUM

5gvirusnews Haber Merkezi New Mexico / 16 Ekim 2020

Uluslararası Dünyada ve Uzayda 5G'yi Durdurun hareketinde ACİL DURUM çağrısı geldi.  

SpaceX, 6 Ekim 2020 tarihinde saat 05: 29'da bizi koruyan ve bize hayat veren iyonize hava katmanına 60 uydu daha fırlattı. O sıralarda, Santa Fe'deki iyi bir arkadaşım şiddetli bir burun kanamasıyla uyandı. O akşam, kasadaki bakkal memuruna kendimi alışılmadık şekilde yorgun hissettiğimi söyledi. Ve ben de öyleyim, dedi.

Şu anda Starlink takımyıldızında çalışan 738 uydu var. Bizim için yapabilecekleri dışında - bizi milyarlarca insan ve makineyle daha hızlı ve daha hızlı bir şekilde bağlayın - herkes orada değilmiş gibi, havada delikler açmaya devam edebileceğimizi, muazzam miktarda fosil yakıt yakabileceğimizi iddia ediyor. Stratosferi siyah isle doldurun, gece gökyüzünü hareketli ışıklarla doldurun ve bizi güneş ve yıldızlara bağlayan ve doğumdan ölüme kadar vücudumuzda dolaşan görünmez elektrik alanını değiştiriyorlar.

Son haftalarda, Avustralya kıyılarında, rekor sayıda balina karaya vurarak intihar etti. Botsvana'da yüzlerce fil aniden yere yığıldı ve öldü. Güneybatıda, Nebraska'dan Colorado'ya, Teksas'a, New Mexico ve Arizona'ya, kuzey Meksika'ya, milyonlarca göçmen kuş gökten düştü, zayıfladı, açlıktan öldü çünkü yiyecek böcek yok.

Evimiz yanıyor ve itfaiye gelmiyor. Alevlerin kaynağı bilinmemektedir. Havada, telefondan telefona, antenden antene, uydudan uyduya, dolduran atmosferi, dünyayı ve denizleri dolduran, her hayvanın, kuşun, böceğin ve ağacın sinirlerini bozan, kemikleri delip geçen havadadır.

Ve bu korkunç insanlar olduğumuz için değil. Dünyayı yok etmek için yapılan bir komplo yüzünden değil. Çünkü elimizdeki telefonlar bunu talep ediyor. Altıncı Amerikan başkanının torunu olan Henry Brooks Adams 11 Nisan 1862'de şöyle yazdı: “Yüzyıllar önce bilimin insanın efendisi olacağına kesinlikle inanıyorum. İcat edeceği motorlar kontrol etme gücünün ötesinde olacak. Bir gün bilim, gücünde insanlığın varlığına sahip olabilir ve insan ırkı dünyayı havaya uçurarak intihar edebilir."

O günü şimdi yaşıyoruz. Yangını söndürmek bize düşüyor, sadece protesto etmek, yürüyüş yapmak ve diğer insanları suçlamak değil. Nereye gidersek gidelim parmaklarımızdan alevleri ateşlemeyi bırakana kadar dünyanın yanmasını durduramayız. Sürdürülebilir bir geleceğe giden yolu açmak için yeni çevre hareketine liderlik edecekler, cep telefonu olmayan insanlardır.

Diğer teknolojiler istemeden kirletiyor. Pestisitler, haşereleri öldürmeye yöneliktir; genel çevreye kaçmaları kasıtsızdır. Nükleer atığın her yere gitmesi amaçlanmamıştır. Plastiklerin okyanusa düşmesi amaçlanmamıştır. Ancak cep telefonlarında, kirletici - radyasyon - üründür. Ortamın her inç karesi ışınlanmadıkça cep telefonları çalışamaz. Bu kabul edilebilir hale geldiğinde, doğa artık değer taşımaz.

Bu haber bülteni, kontrol etme gücümüzün ötesinde, dünyanın varlığını kendi gücünde bulunduran iki bilim motoruna ayrılacaktır: cep telefonları ve plastikler - uyanıp kullanmayı bırakmazsak.

BİLMEDİĞİMİZ GİBİ DEĞİL

Neil Armstrong 1969'da aya bir cep telefonu getirmiş olsaydı, bu cep telefonunu gece, mikrodalga spektrumunda evrendeki en parlak nesne olarak görebilirdi. Gündüz güneş daha parlak olurdu ama geceleri cep telefonu her yıldızı gölgede bırakırdı.

Ulusal Radyo Astronomi Gözlemevi'nin evi olan Batı Virginia'daki Green Bank'ta cep telefonlarının yasaklanmasının bir nedeni var: kilometrelerce uzaktan bile tek bir cep telefonu bile oradaki radyo gökbilimcilerini kör eder ve yıldızları görmelerini imkansız hale getirir. Gökbilimciler radyo dalgalarını jansky adı verilen birimlerle ölçer. Tipik bir yıldız 10 ila 100 jansky'de parlar. Güneş yaklaşık 500.000 jansky'de parlıyor. Kafanıza bir cep telefonu tuttuğunuzda, beyninize yaklaşık 100.000.000.000.000.000 jansky oranında enerji pompalıyorsunuz. [1]

Bu gezegeni kurtaracaksak, düşünebilmeli ve muhakeme edebilmeliyiz. Ve 1975'ten beri mikrodalga radyasyonunun beyne zarar verdiğini biliyoruz. O yıl, Allan Frey çığır açan makalesini yayınladı: "Sinirsel işlev ve davranış: ilişkiyi tanımlama." [2] Fareler üzerine yaptığı bir çalışmada, düşük seviyeli mikrodalgaların insanların beyninden yüz kat daha düşük olduğunu buldu. Bugün cep telefonlarına maruz kalıyoruz. - kan-beyin bariyerine zarar veriyor. Bu, kanınızdaki toksik kimyasalların, bakterilerin ve virüslerin beyninize girmesini engelleyen anatomik engeldir. Aynı zamanda kafanızın içini sabit bir basınçta tutan ve felç geçirmenizi önleyen bariyerdir.

Birçok ülkedeki en az yirmi laboratuvar, Frey'in yıllar içindeki çalışmalarını doğruladı. Son olarak, 2003 yılında İsveç'teki Lund Üniversitesi'nden beyin cerrahı Leif Salford bariz olanı kanıtladı: Kan-beyin bariyerini bozmanın beyin hasarına neden olduğu. Fareleri iki saat boyunca çok düşük bir güçle cep telefonuna maruz bıraktı ve elli gün sonra onları feda etti. Maruz kalan farelerin beyin hücrelerinin yüzde ikisi hasar gördü veya yok edildi. [3] Daha sonra, fareleri bir yıl boyunca haftada bir kez, yine çok düşük güçte bir cep telefonuna iki saat süreyle maruz bıraktı ve bilişsel olarak bozuk olduklarını keşfetti. [4]

Ve 2020'de, aynı şeyin insanlarda da olduğunu gösteren bir çalışma yayınlandı. Almanya'daki Heidelberg Üniversitesi'nden bir grup bilim insanı, 18 ile 30 yaşları arasındaki 48 genç yetişkinin beyinlerini incelemek için MRI'ları (Manyetik rezonans görüntüleme) kullandı. Deneklerinin alışkanlık olarak akıllı telefonlarında günde ne kadar çok saat harcadıklarını, içinde o kadar az gri madde bulunduğunu keşfettiler. Ve beyinlerinde daha az beyin aktivitesi tespit edildi. [5]

TELEFONUNUZU ATIN

Ortak misyonumuz “insanlığı cep telefonundan kurtarmaktır. Fiziksel ve zihinsel sağlık, özgürlük, mahremiyet, ekoloji, ilişkiler ... Cep telefonu bu unsurların her biri için bir zehirdir. " Cep telefonu olmayan herkes buradan ECHOEarth'e katılabilir: https://www.echoearth.org/ sign-here (İngilizce) veya buradan: https://www.echoearth.org/ signez-ici (Fransızca) .


Şimdiye kadar 67 ülkeden 1.250 kişi ECHOEarth'e katıldı. Daha yeni başladık. Bu gezegeni kurtarmak için lütfen bize katılın.

HER YERDE PLASTİK, PLASTİK YA DA İÇECEK İÇİN HERHANGİ BİR DAMLA

Adidas dergisinin Haziran 2019 sayısında “Plastik okyanuslarımızı boğuyor ve gezegenimizi yok ediyor” dedi . Şöyle devam etti: “Plastik baktığınız her yerde. Gıda ambalajlarında, elektronik cihazlarda, arabalarda, oyuncaklarda, kredi kartlarında ve kıyafetlerde. Plastik bakamayacağınız her yerdedir. En yakın insandan 3,000 mil ötede ıssız kumsalları çöpe atıyor, okyanus yüzeyinin altında kilometrelerce oksijen üreten planktonları öldürüyor ve Pasifik'teki albatros civcivlerinin guletlerini tıkıyor. Plastik ayrıca vücudunuzda, kan dolaşımınızda, organlarınızda ve sevdiğiniz insanların organlarında hareket ediyor.”

O makale, şu anda Dünya'daki her insan için gezegenimizi kirleten bir tondan fazla plastik olduğunu söylüyor.

Ve plastik şişeler ve torbalar bozulduğunda yok olmuyorlar: "mikroplastikler" olarak adlandırılan, yüzlerce yıl sürebilen ve havamızı, suyumuzu ve toprağımızı dolduran şeye dönüşüyorlar. Uluslararası Doğayı Koruma Birliği'ne [6] göre, çevremizdeki mikroplastiklerin büyük bir kısmı normalde "plastik" olarak düşündüğümüzden değil, çamaşır makinelerimizde yıpranan sentetik giysilerden gelen liflerdir. nehirlerimize ve okyanuslarımıza ve yollarımızda aşınan, yağmurda akıp giden ve ayrıca nehirlerimize ve okyanuslarımıza düşen otomobil lastiklerinden gelen parçacıklar.

Ellen MacArthur Vakfı'na göre, mevcut birikim oranına göre, 2048 yılına kadar okyanuslarımızda ağırlıkça balıklardan daha fazla plastik olacak. [7]

2010 yılında okyanuslara 5 ila 13 milyon metrik ton plastiğin girdiği tahmin edilmiş ve bunun 2025 yılına kadar yılda 100 ila 250 metrik ton arasına çıkacağı öngörülmüştür. [8] Tüm bu plastik sadece suyun üzerinde yüzmekle kalmıyor, okyanus boyunca karışıyor ve hatta okyanus tabanındaki tortularda birikiyor. Avustralya'dan 5 Ekim 2020'de yayınlanan bir araştırma, Avustralya kıyılarından yüzlerce kilometre uzaktaki derin deniz tortularını analiz etti ve analiz ettikleri her gram tortuda 13'e kadar plastik parçası buldu. [9]


Ve dünyadaki plastikler sadece okyanuslarda bitmiyor. Onları da soluyoruz. King's College'daki bilim adamları, nehir kenarındaki dokuz kat yüksekliğindeki bir çatıda havadan örnek aldılar ve her gün Londra'nın her metrekaresine havadan ortalama 771 plastik parçacık düştüğünü tahmin ettiler. [10] Utah Eyalet Üniversitesi'nden Janice Brahney, Amerika Birleşik Devletleri'nin milli parkları ve vahşi yaşam alanlarında hem hava hem de yağmur örnekleri topladı ve korunan ABD'nin her metrekaresinde her gün atmosferden ortalama 132 parçacığın biriktiğini buldu. batı toprakları. Parçacıkların çoğu, başlangıç ​​yerlerinden yüzlerce veya binlerce mil taşınacak kadar küçüktü. [11]


Bir Alman bilim insanı ekibi, İsviçre ve Bavyera Alpleri ile Kuzey Kutbu'ndaki karda bile inanılmaz miktarda plastik buldu. Arktik kar, litre başına ortalama 1.760 plastik parçacığı içeriyordu ve bir alanda litre başına 14.000'den fazla plastik parçacık bulunuyordu. Bavyera Alpleri'ndeki bir bölgede bir litre karda 154.000 plastik parçacığı vardı. [12]


Cep telefonları plastikten yapılmıştır. Onları milyarlarca atıyoruz.

FEDERAL HUKUK BÜROMUZDE GÜNCELLEME

New Mexico Eyaleti ve Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Devletler halkının anayasal haklarını eski haline getirmek için, 21 Aralık 2018'de New Mexico'daki Santa Fe Şehri'ne karşı bir dava düzenlendi ve finanse edildi. Bir Şehir yönetmeliğinin, Eyalet yasasının ve 1996 tarihli Telekomünikasyon Yasasının 704. Bölümünün anayasaya uygunluğuna meydan okundu.

Bu yasalar ve dünyanın her yerinde olduğu gibi, antenlerin sokaklara ve caddelerin önündeki kaldırımlara yerleştirilmesini etkin bir şekilde serbest bırakmaktadır.  Ve buna  karşı herhangi bir protesto yolunu da kapatmaktadır.

Kaynakalar

[1] 1 jansky = 10-26 W/m2/Hz. The values given are for cell phone frequencies.

[2] Frey AH et al. 1975. Annals of the New York Academy of Sciences 247:433-39.

[3] Salford L et al. 2003. “Nerve cell damage in mammalian brain after exposure to microwaves from GSM mobile phones.” Environmental Health Perspectives 111(7):881-83.

[4] Nittby H et al. 2008. “Cognitive impairment in rats after long-term exposure to GSM-900 mobile phone radiation. Bioelectromagnetics 29:219-32.

[5] Horvath J et al. 2020. Structural and functional correlates of smartphone addiction. Addictive Behaviors 105:106334.

[6] Boucher J, Friot D 2017. Primary Plastics in the Oceans: A Global Evaluation of Sources. IUCN, Gland, Switzerland.

[7] Ellen MacArthur Foundation and New Plastic Economy, 2017. The new plastics
economy: rethinking the future of plastics & catalysing action.


[8] Jambeck JR et al. 2015. “Plastic waste inputs from land into the ocean.” Science 347: 768-71.

[9] Barrett J et al. 2020. “Microplastic pollution in deep-sea sediments from the Great Australian Bight.” Frontiers in Marine Science 7:576170.

[10] Wright SL et al. 2020. “Atmospheric microplastic deposition in an urban environment and an evaluation of transport.” Environment International 136:105411.

[11] Brahney J et al. 2020. “Plastic rain in protected areas of the United States.” Science 368:1257-60.

[12] Bergmann M et al. 2019. “White and wonderful? Microplastics prevail in snow

from the Alps to the Arctic.” Science Advances 5:eaax1157.

Anahtar Kelimeler:
New MexicoSpaceXAvustralya
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.