Öne Çıkanlar Dünya Ekonomik Forumu Müslüman Sosyalizm Yahdiler YouTube

BÜYÜKELÇİ AÇIKLAMA YAPMALI

5gvirusnews Haber Merkezi Lefkoşa / 08 Mayıs 2023

YURTTAŞ SORUYOR:

1-Türkiye’nin vatandaşlıktan attığı Simon Mistriel Aykut ile Metin FEYZİOĞLU’nun ne işi var?

2- FEYZİOĞLU kimi, niçin koruyor?

3- FEYZİOĞLU’ndan bir açıklama bekliyoruz.

Son günlerde giderek daha fazla ilgi, merak ve endişe konusu olan, “Chabad örgütü” ile etrafından gelişen olaylar ve aynı örgütün KKTC’deki taşınmaz mal alımları haberi sonrası, seçim sürecinde, siyasi olduğu kadar diplomatik bir sorun oldu.

Lefkoşa’daki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Sayın Metin FEYZİOĞLU’nun sosyal medya sayfasında paylaştığı resimle başlayan tartışma devam ederken, FEYZİOĞLU’nun bu toplulukla ilişkisi, Ankara’nın bu konuda farklı söylentilerin çıkmasına sebep oldu.

Büyükelçinin paylaştığı fotoğrafta, KKTC’de planlı ve siyaseten  taşınmaz mülk alanlara konut yapan, değişik adlarla anılan ve Türkiye’de 23/09/1977 tarihinde Simon Mistriel Aykut (bkz) adı ile  vatandaşlıktan çıkarttığı @SimonAykut etiketlemişti. Büyükelçinin etiketlediği resim üzerine 28/04/2023 tarihinde, konuya açıklık getirmek için şu mesaj iletildi…

“T.C. Vatandaşlığından çıkartıldığına ilişkin hakkında  bilgi olan Simon Aykut’un KKTC’de siyasi amaçları olan ticari faaliyet gösterdiği, yine örgütlü taşınmaz mal alımlarında etkin olduğuna ilişkin hakkında bilgiler bulunan ve mafya yapılanması olduğu iddia edilen CHABAD hakkında, açık kaynaklarda belirtildiği şekilde birçok ülke yanında Ülkemizdeki bir çok illegal örgütle ilişki içinde olduğu ile sürülen kişinin Türkiye’den ayrılarak KKTC’ye geldiği biliniyor.

Hal böyle olunca, seçim sürecinde, ve Türkiye’nin KKTC üzerinde etkisi bilinirken, Türkiye’de devletin dışladığı bir kişinin, Türkiye Cumhuriyeti’ni temsilen bu kişi ile beraber resim çektirerek paylaşmak ve yardımını kabul etmek ne kadar doğru bir davranıştır?

Sözü  edilen örgüt ve kişi, ABD’den Rusya’ya, Ukrayna’dan İsrail’e, İngiltere’den AB ülkelerine uzanan geniş bir ağı olduğu da bilinmektedir.

Bu soru 5gvirusnews de yayınlanacak haber içindir, doğru ve adil bir haber için sizin açıklamanız büyük önem taşımaktadır. Bu konu ile ilgili olarak arkadaşlarımız Türkiye’den ve KKTC’den başka kaynaklardan da bilgi toplamaktadır.

Kuşkusuz bu konuda Ankara’dan Dışişleri çevrelerinden gelecek bir açıklamada bizim için değerlidir.

Bu vesile ile göstereceğinizden emin olduğumuz ilgi, vereceğiniz bilgi ve cevabınız için şimdiden teşekkür ederiz”

Ancak büyükelçi yazımıza hiçbir yanıt vermedi.

CHABAD’IN, ANKARA VE LEFKOŞA’DAKİ BAĞLANTILARI KİMLERLE?

Ankara Beştepe’de ağırlanan ve Lefkoşa’da Büyükelçilik ziyareti ile gündeme gelen Chabad örgütü ile ilgili her gün yeni bilgiler gelirken, Chabad örgütünün Ankara’ya gelmesi ve Lefkoşa’daki bağlantıları ve faaliyetleri giderek toplumun daha fazla ilgisini çekmeye devam ediyor. Konuyu yakından takip eden, siyaset, medya ve sivil toplum çevresinden, iş dünyasından kişiler, “KKTC’de taşınmaz mülk alanları ve kimin aldığını, alanların arkasında kimin olduğunu biliyor. Yoksa Büyükelçi örgütün etkili elemanı ile resim çektirir mi” sorusunu sormaya başladı. Bu gelişmeleri kaygı verici bulan bu çevreler, “Bu durum KKTC’de silahsız işgal”e dönüştü. Yani resmen tapulu işgali başladı. Bu gidişin sonu bu. Bu süreç KKTC’yi bölgede, Siyonist oligarklarla birlikte hareket eden Chabad’ın  kara para merkezine dönüştürecek” diyorlar..

MUHTAR ÖREN DE GELİŞMELERDEN ŞİKAYETÇİ

Büyükelçi’nin CHABAT üyesi, üstelik Türkiyede vatandaşlıktan çıkartılmış bir isimle fotoğrafının çıkması Girne Türk Muhtarı Tuğçehan ÖREN’de tepkisini çekti.

Ören 5gvirusnews’e yaptığı açıklamada, “CHABAD'ın ileri gelen isimlerinden Simon Aykut'un Türkiye'den deport edildiği ve ülkemize gelerek Siyonist yapıya hizmet ederek faaliyete başladığını, hatta üstüne üstlük KKTC vatandaşı olduğunu da biliyoruz. Lakin bildiğimiz terör örgütlerinden çok daha tehlikeli bir yapının ileri gelen isimlerinden olan bu şahıs ile Türkiye'den KKTC 'ye Büyükelçi olarak atanan sayın Metin FEYZİOĞLU’nun deprem bahanesi ile  bu şahıstan yardım kabul etmesi ve resim çektirmesi bizleri derinden yaralamış ve ciddi endişe uyandırdı. Ankara büyükelçinin bu tasarrufu hakkında bilgi sahibi mi, bilgi sahibi ise Büyükelçinin dikkati çekildi mi? Büyük elçi bu konuda özür dilemeli. Ya da eğer   örgütle özel, yakın bir ilişkisi varsa ya kendi istifa etmeli ya da görevden alınmalı” dedi.

SİMON TÜRKİYEDE VATANDAŞLIKTAN ATILDI, KKTC’DE VATANDAŞ YAPILDI.

Simon Mistriel Aykut / Aykut Simon Mistriel, Simon Aykut / Aykut Simon / Simon Aycot ve Aykout Shimon gibi kendini farklı isimlerle tanıtan Simon Türkiyede vatandaşlıktan çıkartıldıktan sonra 07/04/2013 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile KKTC vatandaşı oldu. (bkz) Bu şekilde KKTC’de istediği kadar toprak alabiliyor!

Simon Aykut inşaat yapıyor, Chabad Örgütünün KKTC temsilcisi Chaim Hillel Azimov’da satıyor!

Anahtar Kelimeler:
ChabadKKTCLefkoşa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
G. Altinisik 12 ay önce

Yazıklar olsun

Avatar
Faruk. 12 ay önce

Böyle adamları büyükelçi yapınca.. o da gider ...

Avatar
Filiz 12 ay önce

İstifa ettt

Avatar
Yasin U. 12 ay önce

O ne anlar chabad'an

Avatar
Saliha 12 ay önce

Bakalım bunlar nasıl kandirdi

Avatar
cengiz han 4 ay önce

Türkiye israil ile savaş durumunda, yavru vatandan israile çıkarma yaplılabilir..zıplama tahtası gibi bişey bizim için kuzey kıbrıs.
israil de bunun hesabını yaptı yılar önce..
yarın öbürgün gazze gibi olacak yahudilerin aşdığı bu topraklar.
derhal istimlak edilmeli ve bu yahudiler siyonistler kıbrıstan def edilmelidir..
kuzey kıbrısta bunlara hizmet eden avukatların ruhsatları iptal edilmeli ve cezaevine atılmalıdır vatana hıyanetten..
10-20 sene sonra vadedilmiş topraklar hezayanı adı altında ozerklik ilan edecekler bunun önlemi alınmalı, gerekirse kıbrısa KAYYUM atanmalı Turkiyemizden
buyukelçi de eski avukat zaten..avukat parayla alınabilen en basit insan turudur