Öne Çıkanlar Sevgi Erenerol Simon Mistriel Aykut KKTC BIONTECH Hazar Türkleri

CAESAR’DA İSRAİL İLE İRAN KARŞI KARŞIYA GELDİ

Netanyahu'nun bürosundan birkaç gün önce yapılan açıklamada, Güney Kıbrıs'ta İsrail vatandaşları ve Yahudilere yönelik bir saldırı girişiminin önlenmesi için ada yetkililerine yardım edildiği bildirildi. Daha sonra istihbarat servisi Mossad adına yapılan açıklamada ise "İsrail'in, İran'ın Türk kontrolündeki Kuzey Kıbrıs'ı hem terörizm amaçları doğrultusunda, hem operasyonel hem de geçiş sahası olarak kullanması olarak gördüğü durumdan rahatsızlık duyduğu" belirtildi.

Bugün İskele bölgesinde kuruluşunda İsrail kamu kuruluşunun da yer aldığı AFİK Grup bünyesindeki Dumika Construction Ltd’nin  CAESAR bloklarında kalan yüzlerce İranlı, 60-80 pound arasında alınan aidatları fazla bularak yönetime karşı toplantı yaptı.

KKTC vatandaşı yapılan, İsrail asıllı Yaakov Afik ve Aykut Simon Mistriel’in yönetimindeki CAESAR grubun keyfi olarak aldığı aidatları sürekli artırması üzerine Mehdi Asadi başkanlığında toplanan İranlılar, “Biz bu ülkede hukukun varlığına inanıyoruz. Hukuk yolu ile hakkımızı Afik Grup’tan alacağız” dediler.

CEASAR’da yaşayan İranlılardan edindiğimiz bilgiye göre, başlangıçta ev alanlardan 3.000 pound trafo ve su katkı bedeli olarak da 2.000 pound alındığını, İskele Belediyesinden 10 TL’ye alınan 1 ton suyu yönetimin kendilerine 30 TL’ye sattıklarını ve bunlar yetmiyormuş gibi 60-80 pound aidat ödemek zorunda kaldıklarını söylediler.

Toplantıya yalnızca İranlıların katılması dikkat çekti!

Böylelikle KKTC’de üç gün arayla, İran ve İsrail’in  karşı karşıya geldiği iki farklı konu yaşanmış oldu. KKTC'de İranlılar kendilerinden fazla alınan aidata karşı toplantı yaparken; Kıbrısın Güney Bölgesinde "İranlılar engellendi, yakalandı..." gibi çelişkili belgesiz haberler yer aldı. Buna karşılık KKTC’de ise İsrailli şirkete karşı toplananan İranlıların dava açmak üzere imzaladıklar belgeler ve yapılan toplantının görüntüsü vardı.

KKTC’deki Başbakana, savcılara ve polislere duyurulur.. Dumika Construction Ltd’nin iki ortağı olan, Yaakov Afik ve Aykut Simon Mistriel CAESAR’da yasal olan nasıl bir site yönetimi oluşturdu?

Yönetimde kimler var?

Harcamalarını bildiriyorlar mı? 

Ve tüm olanlar için soruşturma yapacak mısınız?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.