Öne Çıkanlar ABD Aşık Veysel Megali İdea Abdülkadir Aslantaş Özgür Özel

DW, FAHRETTİN KOCA VE TTB’Yİ İHBAR ETTİ

- FELAKETİ “SANSÜR” ORTAYA ÇIKARTTI!

- 1 HABER 3 LİNK

TÜRKİYE KAPATTI

ALMANYA BİR HABERLE 

mRNA’YI,

YETMEDİ SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA’YI,

YİNE YETMEDİ UĞUR ŞAHİN’İ,

O DA YİNE YETMEDİ ABD’Yİ,

BioNTech/PFİZER ve MODERNA’YI DA BİTİRDİ.

5gvirusnews Haber Merkezi İstanbul / 16 Ağustos 2022

Uluslararası haber yapan DW, “haber kazası” ile kendisini, Fahrettin KOCA ve TTB’yi ihbar etti. 5gvirusnews-platforum sözcüsü Abdurrahman DİLİPAK da Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığında , “İHABRDA” bulundu!

Almanya’nın 30 farklı dilde yayın yapan resmi haber sitesi Deutsche Welle (DW)  örneğine az rastlanır haberini 8 Ağustos 2022 tarihinde yayınladı ve 6 saat sonra da silindiği gözüktü. Ama gerçek, RTÜK  DW Türkçe'nin lisans başvurusu yapmaması nedeniyle Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğinin 30 Haziran 2022 tarih ve 2022/7982 sayılı kararıyla erişim engellemesi kararı idi. Bu karar da BTK tarafından Temmuz ayında uygulanmaya başlandı ve DW Türkçe'ye erişim engellendi.

Deutsche Welle Türkçe yaptığı açıklama ile de "Lisans almak Türk hükümetinin editoryal içeriği sansürlemesini mümkün hale getireceği için DW bu karara uymadı." dedi.

DW Genel Müdürü Peter Limbourg konuyla ilgili, "Yaptığımız kapsamlı yazışmalarda ve ayrıca medya denetleme kurumu başkanıyla yaptığımız kişisel görüşmelerde DW'nin neden böyle bir lisans için başvuruda bulunamayacağını açıklamıştık. Örneğin, Türkiye'de lisanslı medya, RTÜK'ün uygunsuz olarak değerlendirdiği çevrimiçi içeriği silmekle yükümlü. Bu durum bağımsız bir medya kuruluşu için kabul edilemez. DW, şimdi uygulanan erişim engeline karşı yasal yollara başvuracak." açıklamasında bulundu.

Biontech, “aşılar hazır” haberini kaynağından okumak isterken karşımıza bu sefer de “pandemi” sırasında en çok karşılaşılan sansür, ifade, kişi hak ve özgürlüğü, kapatılan sosyal medya haberleri ile benzer bir durum ortaya çıkmıştı. Almanya’nın haber kanalı DW Türkiye’de lisanslı yayın yapmak istemiyordu. DW’nin tek nedeni, yapılan haber içeriğini “sansürleme endişesiydi.” İşte o sansür, dünyanın en büyük yalanı olan mRAN teknolojisi için, “pandemi” icat etme gerçeğini de ortaya çıkartan bir kazaya neden oldu!

Türkiye tarafından engellenen haber, 2.5 yıldır toplum tarafından,  “mRNA aşısı” olarak gündemde olan  ve Almanya’nın gururu haline gelen Biontech şirketi ile ilgiliydi.  

DW haberini,  Omicron aşıları hazır, onay bekliyor” başlığı ile verdi. Ama ne olduysa, web ön belleğinde haberin  6 saat sonra kaldırıldığı gözüktü.

Türkiye’de DW’nin engelli haberini nerdeyse yayınlamayan ne TV ne de haber siteleri kalmadı! Bu kadar önemli bir haberi kaynağından okumak için DW’ni haber sitesine baktık, ama haber engellenmişti. Acaba haberde bir kusur var mıydı düşüncesi ile ve neden kaldırıldığına anlam veremediğimiz için habere web önbelleğinden eriştik.

Merkezi Almanya’da olan DW, adeta yayınladığı haber ve haberin içeriğinde mRNA sıvısı üreten şirketlerin (Pfizer&Biontech ile Moderna) yalan söylediğini dolayısı ile insanları ve halkın sağlığını tehlikeye attığını, buna paralel olarakta Biontech’in nasıl bir dolandırıcılık içinde olduğunu gösteren 3 bağlantıyı da delil olarak gösterdiği ortaya çıktı. Fakat delil olarak gösterdiği haberler sırası ile aynı gün, ABD’deki saat farkından dolayı 8 Ağustos ve 9 Ağustos’da silindiği gözüküyordu.. Engellenen haber, haber içeriğinden değil de Türkiye’nin denetim yapmak, Almanya’nın ise sansürden kaçma isteğinden kaynaklanıyordu. Almanya’nın bu kaçma girişimi, Susurlukta meydana gelen Mercedes ile Kamyonun çarpışmasını hatırlattı.

Büyük sıfırlamanın merkezinde olan Dünya Ekonomik Foruma Başkanı Kalus Schwap’ın Alman, 4.0 sanayi devrimi başlatan Almanya, Covid-19 tespit için uydurulan PCR-Testi’in ülkesi, mRNA teknoloji ile ilk fuarı yapan ardınadan BioNTech ile “mRNA aşı” izni alan yani “pandemi” ile yaşadığımız her taşın altından çıkan  Almanya bu seferde, 1 haber ve 3 linkle  “aşı” yalanını özetledi.

Büyük zincirleme kazaya neden olan DW’nin haberi ve haber bağlantılarına sırası ile web önbelleğinden erişildiğinde;

1.Haber bağlantı tarihi 14 Temmuz 2022, “Omicron varyantına uyarlanmış iki koronavirüs aşısını” linki vardı.

8 Temmuz 2022 tarihinde engelli gözüken haberde, “Biyoteknoloji şirketi BioNTech, Omikron varyantına uyarlanmış iki koronavirüs aşısını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Şirketten yapılan açıklamada, yeni aşıların teslimatının resmi onaylara bağlı olarak, önümüzdeki Ekim ayından itibaren başlayabileceği ifade edildi.”

Haberin 14 Temmuz 2022 tarihli bağlantısı, 9 Ağustos 2022 tarihinde engelli gözüktüğü için açılmıyordu. Haberin önbelleğine bakıldığında, Ekim 2022’de çıkacağı açıklanan “aşı” için, “Uzmanlardan aşı uyarısı” vardı. Türkiye’deki uzmanlar ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve TTB oldu.

Haberde, “Covid-19 vakaları, Türkiye ile birlikte dünya genelinde yeniden artışa geçti. Vakaların sonbaharda daha da tırmanabileceği uyarısında uzmanlar, aşılamanın ve hatırlatma dozlarının gerekliliğine dikkat çekiyor.”

Açıklamalara  göre dikkat çekilen ise Türkiye’nin elinde kalan, söz konusu varyantlara etki etmeyen “aşı”lardı. Çünkü yeni varyant için “aşı” ise Ekim 2022 de çıkacaktı!

DW’dini engellenen haberinde her zaman olduğu gibi açıkça görünen, halkı virüs nedenli salgın ile panik yapmak ve “aşı” olmalarını sağlamaktı.

Yaygın medya bu tür haberlerle, “aşı” pazarlaması yapıyor ve “aşı pazarlamak için de hastalık var diye korku propagandası yapıyordu.

Uluslararası haber yapan DW’de bu haberinde kaynak olarakta Türkiye Cumhuriyet Sağlık Bakanlığı verilerini yayınlıyordu!

DW’nin kaynak olarak gösterdiği aşağıdaki veriler, 8 Ağustos tarihli haberinde halk sağlığı ile hiçbir ilgisi olmadığı ve yalnızca  “aşı” satama propagandası olduğu da yine diğer verdiği  linkler ile kendileri doğruluyordu.

Bakanlık verilerine göre, “4-10 Temmuz tarihlerinde Covid-19 vaka sayısı Türkiye'de 117 bine ulaştı. Bu rakam, Türkiye'de Covid-19 vaka sayısının bir önceki haftaya göre yüzde 105 arttığını gösteriyor. Bakanlık, 27 Haziran ile 3 Temmuz arasındaki dönemde ise haftalık vaka sayısı 57 bin 113, vefat sayısı 25 ve iyileşen sayısı 30 bin 478 kişi olarak açıklamıştı.

Covid-19 vakaları dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de yeniden tırmanışta. Vaka sayılarındaki yükseliş nedeniyle gevşetilen pandemi önlemlerinin yeniden sıkılaştırılması tartışılmaya başlandı. Kapalı mekanlarda maske takma zorunluluğunun tekrar getirilmesi uzmanların önerdiği önlemlerden biri. Vaka sayılarının sonbaharda daha da artabileceği uyarısında bulunan uzmanlar, aşılama ve hatırlatma dozlarının önemine de işaret ediyor.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) de geçen hafta yaptığı açıklamada, Covid-19 polikliniklerine başvuran kişi sayısı ve pozitiflik oranlarının belirgin olarak artış gösterdiğine dikkat çekti. Bu yeni dalganın yıkıcı etki göstermesinin ciddi bir olasılık olduğunu kaydeden TTB, ‘Primer aşılama’ ve ek aşı dozlarının yapılabilmesi için ciddi kampanyalar şeklinde aşılama çalışmalarının yapılması gerekir’ çağrısında bulundu.”

TTB ise “Primer aşılama”dan bahsederek, yani daha önce hiç aşılanmamış kişilerin ilk aşı dozlarının yapılması çağrısında bulunuyordu. Resmen 8 Ağustos 2022 tarihli haberde Biontech CEO’su Uğur Şahin’in Omicron varyantlarını hedef alan iki farklı aşıdan bahsedip Ekim 2022 hazır olacak derken, TTB’de Temmuz ayında ilk aşıların pazarlaması ile uğraşıyordu!

Aynı gün engellenen haberin devamında ise T.C. Devletine karşı terör örgütlerli ile birlikte olmakta sakınca görmeyen, her seferinde TTB ile karşı karşıya gelen Sağlık Bakanlığı ve Bakan Koca da,  “hatırlatma dozu çağrısı” yapıyordu.

DW haberin güvenirliği ile etkisini artırmak adına bu sefer de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı kullanıyordu. Bakan Koca’da haberde, "Omicron'a bağlı vakalar Türkiye'de de artış gösteriyor. 50 yaş üstüyle risk grubundakilerin son aşıları üzerinden altı ay geçmişse hatırlatma dozunu ısrarla” önerdiği yer alıyordu.

Haberde tezgahlanan aynı yalanla, “aşı” pazarlamaya hizmet eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve TTB’nin birlikteliği aynı zamanda küresel aklın, “pandemi” ilanın başlangıcından itibaren, belki de tarafların bile anlamadığı koalisyonun gücünü oluşturmalarıydı. Doğal olarak bu da  toplumda soru işareti de uyandırmıyordu. Ama ortada henüz “aşı çalışması” tamamlanmamış ve Ekimde çıkacak bir aşı vardı. Haberde bu ayıp, çelişkili ve insanların akıllarını alan bu gerçek karşısında uyanmasını sağlayacak nitelikteydi.

Diğer tarafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da açıkça bu tuzağa düşmüş ve TTB ile birlikte iki koldan insanları panik yaparak, “aşı” olması için çağrıda bulunuyordu.

Tüm bu oyunu doğrulayan ve kamuoyuna yanıltıcı bilgi veren ise yine haberde DW Türkçe'ye konuşan TTB Pandemi Çalışma Grubu Üyesi ve Mersin Tabip Odası Başkanı Nasır Nesanır oluyordu.

TTB Mersin Başkanı Nesanır da, açıkça Uğur Şahin’in Omicron’un alt varyantları için, eski “aşı”lar işe yaramıyor, yeni aşı geliştiriyoruz demesine rağmen, ”aşı” propagandasını ve koruyuculuğunu destekleyen açıklamalarda bulunuyordu.  Hatta biraz daha ileri giderek, “pandeminin” bırakılan tedbirlerine geri dönmeye çağırıyordu.

Nesanır,  BA4/5 varyantının bulaşma hızını örnek göstererek, temaslıların etkili izolasyonu için HES kodu uygulamasının da geri getirilmesi gerektiği kanaatindedir.

DW’nin engelli olan ve görünmeyen 14 Temmuz 2022 tarihli haberinde, aslında “Yükseliş Omicron BA.4 ile BA.5 varyantlarından kaynaklı…son yükseliş diğer varyantlardan daha bulaşıcı olan BA.4 ve BA.5 isimli Omicron varyantlarından kaynaklanıyor.” bilgisi verilirken, Türkiye’de elinden kalan Biontech “aşılarını” pazarladığı da açıkça görünüyordu. Ama 8 Temmuz 2022 tarihinde yeni varyantlar için “aşı” çalışması Ekim’de çıkacak açıklaması bu haberle  çelişiyor, insanları denek olarak kullanma ve kandırma eylemi devam ediyordu.

2.Haber bağlantı tarihi 17 Şubat 2022, “Biontech CEO’su Uğur Şahin”   linki oldu.

DW’nin 8 Temmuz 2022 tarihinde engellenen haberinde, Biontech CEO’su Uğur Şahin açıklaması vardı. Uğur Şahin: “Koronavirüs 10 yıl daha bizimle” açıklaması yapıyor ve, “Omicron için üretilen aşının, veri toplama süreci ağır ilerlediği için Nisan ya da Mayıs’ta hazır olacağını” belirtiyordu.

Haberde, BioNTech CEO’su Uğur Şahin, “Covıd-19 ürün hattımız, daha uzun süreli ve daha geniş kapsamlı koruma sağlamayı amaçlayan, varyantlara karşı uyarlanmış aşı adaylarını ve yeni nesil aşıları içeriyor” dedi.

DW’nin bu haberinde de daha önceki “aşıların” varyantlar karşı etkili olmadığını, henüz 2020’nin Aralık ayında piyasaya çıkan ve Türkiye’de AKO (Acil Kullanım Onayı) almadan yalnızca ABD’nin FDA Acil Kullanım İzni çerçevesinde kabul gören,   “yeni nesil aşıların”  Nisan-Mayıs 2022 tarihinde çıkacağını da öğreniyoruz. Çok doğal olarak bu haber de 8 Ağustos 2022 tarihli haberle çelişiyor ve başka bir yalanı daha ortaya çıkartıyordu.

3.Haber bağlantı tarihi 27 Ocak 2022, “henüz koronovirüs varyantlarına karşı geliştirilen bir aşı onayı almadı.”  linki oldu.

DW’nin 8 Ağustos 2022 tarihinde yapılan ve beklide saat farkından dolayı 8 Ağustos 2022 de engeli gözüken  3. haber ise ABD’de 27 Ocak 2022 tarihinde yayınlanmıştı.

İlk önce yine DW’nin 8 Ağustos 2022 tarihinde Türkiye’de görünmeyen haberine bakalım. Haberde, “BioNTech ile ABD’li (Amerika Birleşik Devletleri) ortağı Pfizer, doğrudan Omikron varyantını hedef alan iki yeni aşı için Avrupa İlaç Ajansı’na (EMA) onay başvurusunu kısa süre önce gerçekleştirmişti. Avrupa Birliği’nde (AB) henüz koronavirüs varyantlarına karşı geliştirilen bir aşı onay almadı Klinik çalışmalarına bu ay başlanacak aşıların Ekim’den itibaren teslim edilmesi planlanıyor. ABD piyasasına üretilen bu aşılar için AB’de de onay başvurusunda bulunulacağı” belirtiliyordu.

Fakat 27 Ocak 2022 tarihinde yapılan ve 8 Ağustos 2022’de engellenen haberde, “BioNTech/Pfizer'ın ardından Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli biyoteknoloji şirketi Moderna da Omicron varyantına uygun hale getirilen yeni bir koronavirüs aşısının klinik araştırma sürecini başlattı.” yer aldı. Yani “eski aşılar” işe yaramamış, mRNA sıvısı üreten BioNTech/Pfizer ve Moderna Omicron varyantına uygun yeni klinik süreci başlatmıştı.

Açıklamada, ABD'nin 24 farklı bölgesinde yapılacak test aşaması için, grup başına yaklaşık 300 denekle çalışılacağı vurgulandı. BioNTech/Pfizer ve Moderna, piyasada olan ve halihazırda kullanılan aşıların Omicron varyantına karşı daha az etkili olduğunun tespit edilmesi üzerine, Omicron varyantına uygun yeni bir aşı geliştirme çalışmasına başlamıştı.

Ve ortada henüz varyantlar için ne bir “aşı” ne de alınmış bir onay belgesi bulunmuyor, üstelik eski aşılar da “az etkili” olduğu belirtiliyordu.

Tüm bu bilgiler resmi olarak, dpa ve Reuters’e, BioNTech/Pfizer ve Moderna  tarafından verilmiş ve DW tarafından da farklı 4 zaman diliminde haber yapılarak büyük kazaya neden olmuştur.

Bu tarihler;

1-8 Ağustos 2022

2-14 Temmuz 2022

3-17 Şubat 2022

4-27 Ocak 2022

Türkiye’de görünmeyen engelli bu 4 haber yana yana getirildiğinde çıkan manzara, insanların korkunç bir şekilde denek olarak kullanıldığını, salgın ve salgın için geliştirilen mRNA sıvıları ile ilgili aldatmacayı ortaya çıkartmıştır.

DW’nin bir haber içinde gösterdiği bu korkunç manzarayı Türkiye’nin kapatma kararı ile görüşmüştük. Yine DW’nin görünmeyen bu haberleri, bu “aşı” şirketlerinin yaygın basın kuruluşlarıyla oluşturduğu halkla ilişkiler sayesinde hükümetleri (Sağlık Bakanlığı), meslek örgütleri ile (TTB gibi) nasıl kamuoyu oluşturduklarını da yine 14 Temmuz 2022 tarihli engellenen haberle daha iyi anlıyorduk. Bu habere de verilen örnek, ne yazık Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve TTB olmuştur.

Türkiye’de DW’nin görünmeyen haberleri, “aşı şirketlerinin”  faaliyet yalanlarını kendi demeçleri ile delillendirerek,  açıkça kaza ihbarına dönüştürmüştür.  Üstelik aşı şirketlerinin kendi ifadelerine göre eski “aşıların etkisi” olmadığı gibi, “henüz koronovirüs varyantlarına karşı geliştirilen bir aşı onayı” da  bulunmuyor. Fakat etkisi ve izni olmayan bu sıvılar  insanların yaşamlarını tehdit ediyor. ABD’nin de 75 yıl tartışmasının ardından mahkeme kararı ile açıklamak zorunda kaldığı Aşı Olumsuz Olay Raporlama Sistemi VAERS'aya göre,  PFIZER/BIONTECH  14 Aralık 2020 ve 5 Ağustos 2022 arasında 13.972 ölüm ve 87.488 ciddi yaralanma dahil 854.084 advers olay bildirdi. (1.Ek: VAERS)

Zaten  Avrupa İlaç Ajansı'nda (EMA) da 9 Ağustos 2022 tarihinde, BioNTech ve Pfizer'ın geliştirdikleri, “Omicron aşısı” için sonbahara kadar onaylamayı hedeflediklerini belirtti! (2.Ek. Ruters  -  A.A.)

Türkiye’nin engellediği  DW’nin yayınlarında yer alan bir habere ve linklere erişilememesi ile oluşan merak sonuncunda düşünme sınırlarını zorlayacak bir skandal da böylelikle ortaya çıkıyordu. 

DW’nin yaptığı haber görünmemesi ile yapılan çapraz sorgulama sayesinde de “aşı” gerçeğinin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti için her açıdan milli güvenlik sorunu oluşturduğunu açıkça gösteriyordu. 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geleceği için, tüm sorumlular hakkında işlem yapılması ve acilen, aynen DW’de yayınlarına Türkiye’de engel getirme  gerekçesi gibi, “aşılar” da engellenmelidir.

Zaten DW’nin haber kazası da dolaylı olarak soruşturma yapın diyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zeynep 2 yıl önce

Bu ciddi dikkatiniz için çok teşekkür ederiz. Ve çok tebrik ediyoruz.. iyi ki varsınız!! Böylelikle ne kadar kolay yalan söyledikleri ve toplumu nasıl kolay aldattıklarının delili oldu!! Emeğinize sağlık...

Avatar
Selçuk 2 yıl önce

Bunlar şimdi onay almamış ve işe yaramayan aşıları mı millete vuruyorlar. Yuh olsun. Haram olsun. Bunlara mı oy verdik

Avatar
Fahri Yamantürk 2 yıl önce

Reis admasa istifası ister

Avatar
Fuat 2 yıl önce

Twitter iyi ki sıra kaptamış

Avatar
Ayla 2 yıl önce

Artık hiçbir sey umurumda değil

Avatar
Ercan Demir 2 yıl önce

Yazıda, Acil Kullanım Onayı ile kullanılmaya başlayan aşılar için normal kullanım onayı süreçleri karıştırılarak, bir tür Gri Propaganda mı yapılıyor ?
Aşı geliştirme süreçleri hakkında bilgisi olan güvenilir bir uzman ile görüşmeden hazırlandıysa, vay halimize.
Aşı karşıtları ya da aşı üreticilerinden kim bizi aldatıyorsa, Biz'den değildir.