Öne Çıkanlar DSÖ Hurşit Tolon Kanser Deborah Cohen Enosis

İZNİNİ KİM VERDİ?

5gvirusnews Haber Merkezi Lefkoşa / 5 Mart 2023

KKTC’nin başkentinde, tarihi Panagias halk arasında ise “Kızılbaş Kilisesi” olarak bilinen anıt bir eser var. Burası Papaz Chris olarak tanınan Christian Oyakhilome’nin uydurduğu sözde dini bir faaliyet için, KKTC vatandaşı olmayan kişilere haftanın 3 günü tahsis edilmiş.

Daha çok Protestanlık etkisi ile ortaya çıkan, Hristiyanlık inancının bitmek tükenmek bilmeyen tarikatlarının bir versiyonu olarak, tarihi kilise mekanına hakaret ederek akıllarınca ibadet ediyorlar.

Yüzyıllardır Afrika’nın madenlerini çalanların, bu tür uydurma tarikatlarla da insanların akıllarını aldıklarını biliyoruz, fakat şaşırtıcı ve acı olan şehit kanları ile sulanmış bu cennet vatan topraklarında bu türden sapkınlıklara izin verilmesidir.

Ne olursa olsun insanların dini inançlarına saygı duyulmalıdır. Ama bu bir ibadet ortamı değil, ancak dini kullanarak sapkınlık yapıldığı açık seçik ortada olan bir hadisedir.

Lefkoşa’nın merkezinde bulunan tarihi bir mekanda dini inanç diye bateri, org koyarak müzik yapanlara ve yanında da özellikle Türkçe, “Tanrın Sözü” diye kitapçık bastırarak dağıtan bir gruba bu izni vermek doğru görünmüyor. Üstelik fazlası ile ciddiyetten de yoksun…

Hristiyanlıkta din adamlarına Rahip-Papaz denilirken, Protestanlıkta daha çok Pastör olarak hitap edilir: İşte bu tarihi mekanın dini lideri de fotoğrafta bateri çalarken görünen Tanzanyalı, “Pastor Michael Odey” olarak kendini tanıttı ve telefon numarasını da verdi.

KKTC’de görünürde Habadçılardan sonra bir de Protestanların faaliyet gösterdiği anlaşıldı!

Asıl sorun ve soru, -KKTC Hükümeti kültürel bir tarafı ve dini de olamayan bu sapkın faaliyetlere, hangi kurumun iradesi ile izin veriyor?

Çünkü Lefkoşa, “Kızılbaş Kilisesi”nde Türkçe dağıtılan kitapçıklar ve broşürler sıradan veya basite alınacak işlerden değil.

Ayrıca Türkçe kitapçıklar, broşürler nerede basılıyor? Ve burada çalışan insanların para kaynağı araştırıldı mı?  

Anahtar Kelimeler:
HabadKKTCLefkoşa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.