Öne Çıkanlar DSÖ yağmur duası 28 Şubat Abdurrahman DİLİPAK Muammer Karabulut

KAYMAKAM ÇILDIRMIŞ OLMALI!

5gvirusnews Haber Merkezi İstanbul / 7 Ekim 2021

Haber merkezimize, Kocaeli Başiskele Kaymakamı Necip ÇAKMAK’ın öğretmenleri aşı olması için tehdit etiği haberi geldi.    

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne farklı okullardan çağrılan öğretmenler, doktorlar eşliğinde PCR test ve aşı olmaları konusunda bilgilendirildi. Başiskele ilçesinde görev yapan öğretmenler aşı olmadıkları için, doktorlar eşliğinde aşağılanmaya başladı. Doktorların azarı az gelince bir de kaymak huzuruna çıkartıldı. Gitmeden önce de kaymakamın çok sert olduğu ve dikkatli konuşulması gerektiği konusunda uyarıldı. Öğretmenlerden hadlerini aşmadan sakin kalarak konuşmaları istendi. Uyarılan öğretmenler 7 şer kişilik gruplar halinde kaymakamın huzuruna alındı.

Kaymakam uygunsuz bir üslupla, “Neden aşı olmuyorsun,  öğretmenler nasıl aşı olmaz. Siz öncüsünüz insanlara örnek olmanız gerekiyor.” dedi. Sonra da öğretmenlere tek tek neden aşı olmadıklarını sordu.

Öğretmenler tartışmadan, sakince nedenlerini anlattı. Kaymakam daha da hiddetlendi ve   öğretmenleri tehdit etmeye başlayarak şunları söyledi; “Aşı olun, ilime uyun. Bu kadar ölümden korkmayın. Kul hakkıdır. Bak ben oldum ölmedim.” diyerek, kendi ailesinden örnekler verdi.

Kaymakam son olarak öğretmenlere;  okullara alınmayacaklarını, hükümet binalarına giremeyeceklerini, polis zoruyla kelepçe takarak aşılatacağını, meslekten atmayacağını ama zorla kağıda imza attırıp istifaya zorlayacağını söyledi.

Yaşadıkları ağırlarına giden öğretmenlerin lafları boğazlarında düğümlendi...

Akıllarda kalan ise ERDOĞAN’ın, “Aşı da zorlama yok.” sözleri kaldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İzmirli 3 yıl önce

Zumlmedene lanet olsun.

Avatar
Adelet 3 yıl önce

Böyle bir şey varsa derhal istifa ya zorlanması türkiyenin böyle hadsiz ile uğraşacak zamanı yok bizim daha önemli konuklarımız vergi ve zamlar var

Avatar
Akif 3 yıl önce

Haber doğruysa öğretmenlerimiz adli ve idari dava açmalıdır. Bu da yetmez STK ları, basın ve sendikaları da görmemiz lazım. Bu özürle geçiştirilemez. Güçlü olan haklı değil, haklı olan güçlüdür.

Avatar
onur umur 3 yıl önce

Bir kaymakam öğretmene bu ortamda kibarca sormuş olsaydı bile bu baskı taciz mobbing olurdu.

Avatar
Sss 3 yıl önce

Kendini ne zannetmiş açaba?kimse onun tapulu kölesi değil böyle bir durum varsa tabi bir kaymakamın yadaları herkesten iyi bilmesi gerekir

Avatar
Müslüm 3 yıl önce

PCR dayatmasına aşı PCR dayatmasına hayır

Avatar
Eğitimci 3 yıl önce

Allah hesap gününde, makam gücü ile de zalimlik yapanlardan, mazlumların ahını kat ve kat alacaktır. Zalimlik yapanlar korkun hesap gününden.

Avatar
Osmaniye 3 yıl önce

Üç buçuk yıl çalıştık kesinlikle boyle biri olduğuna inanmıyorum. Adam gibi adam Necip çakmak. Evet sormuş olabilir okullarda patlak veriyor corona suan. Ama tehdit edecek zorlayacak insanları aşağılayan biri asla deil.