Öne Çıkanlar DSÖ Starlik Georges MAROVİTCH Acil Kullanım Onayı Türkiye

K.K.T.C’DE AVUKAT SKANDALI

Haber Merkezi Lefkoşa / 25 Mart 2024

-KKTC’de yaşanan ilaç ve diploma skandalından sonra şimdide avukat skandalı gündeme geldi.

Lefkoşa Kaza Mahkemesinde hakim huzurunda verdiği ifadede kendisinin de doğruladığı üzere sirkat dahil 68 sabıkası bulunan, emekli subay ve avukat Ahmet KATAR’ın emanetçi hisse sahibi olduğu şirketin mal varlığına çökmek için, şirketin sözleşme ile K.K.T.C Vatandaşı Mustafa AKSU’ya sattığı villayı, kendisini savunan avukat Hüseyin MALYALI’ya vekalet ücreti karşılığı verdiği anlaşıldı.

Bugünkü değeri 14 milyon TL olan villayı kendini savunmak için Hüseyin MALYALI’ya veren Ahmet KATAR’ın, KKTC. hukukuna göre, 28 Kasım 2016 tarihinde hisse payını ödeme süresi sona ererken, emanetçi hisse taşıdığı şirketteki direktörlüğü de son ermiş. Buna rağmen kendisini şirketin direktörü olarak mahkemelerde savunmak üzere avukat Hüseyin MALYALI’ya Mayıs 2020 yılında verdiği vekaletin de hükümsüz olduğu ortaya çıktı.

Türkiye’de merkezi bulunan Noel Baba Barış Konseyi üyelerinin KKTC’de kurduğu şirket aracılığı ile inşası büyük oranda tamamlanan ve oturanların da olduğu villalara 11 Mart 2020 tarihinde pandemi nedeniyle gidilememesini fırsat bilen Ahmet KATAR’a karşı açılan davalar sonuçlanmadığı için mağdur olanlar biran önce evlerine oturmak istiyor.   

Diğer tarafta villaların yapıldığı sürece ilk günden itibaren tanıklık yapan  KKTC vatandaşı Kazım DEMİR de, “bu utançtan kurtulmamız gerekiyor, Türkiye’de önemli mevkilerde bulunan onlarca kişinin büyük özveri ve emeklerle var ettikleri villalar, ne yazık ki dolandırıcılıktan sabıkası olan ve Kıbrıs da nasıl bir insan olduğu herkes tarafından bilinen, yapılan yatırıma ve inşaata 1 kuruş katkısı olmayan avukat Ahmet KATAR’ın polisi ve mahkemeleri oyalamaları ile çürümeye terk edildi. Buna rağmen KKTC’deki yasalara göre hareket eden yargıçların bu konuya kayıtsız kalmaları bizleri üzmektedir. Ayrıca avukat Ahmet KATAR bana  anlamakta zorluk çektiğim bir teklifte bulundu.  Bana yapılan inşaatlarla ilgili vekalet ver. Benim güvencem Ahmet diye ifade edersen, Muammer dahil  hiç kimse  bu şirketten hak iddia edemez diyerek beni kandırmaya çalıştı. Yani amacı satılanlar da dahil bütün villalara el koymaktı. Böyle bir ahlaksızca teklife çok şaşırdım. Milyonlarca masraf eden, emek harcayan kişileri devre dışı bırakarak mülklerine çökmek isteyen bir zihniyete ne denir.” dedi.

AVUKAT KATAR KABLO ÇALDI, EVE GİRİP ANAHTARLARI DEĞİŞTİRDİ

Kazım DEMİR, şirkette gerçek hissesi olmayan avukat Ahmet KATAR’ın kendisine dolaylı hisse yaratmak için bu villaların arsasını, “benim araya girmemden dolayı alındığını ve satın alındığını, önden verilen kaparonun yine kendi istediği ile verildiğini söylememi ve tanıklık yapmamı istedi. Bu durumu mahkemede verdiği savunmasında da belirtmiş. Karşılığında bana da aynen avukatına verdiği gibi bir villa vereceğine söz verdi.” Fakat bu teklifi de kabul etmediğini söyleyen Kazım DEMİR, “bunu üzerine mahkemeye sonradan verdiği dilekçe ile  hisse bedelini ödedim diye beyanda bulunmuş. Mahkemeye, polise ve resmi kurumlara söylediği yalanlarla villaların çürümesine gönlüm razı değil. İnsan olarak, villaların sahiplerinin orada olmadığı pandemi döneminde, inşaattaki elektrik  kablolarını ve  diğer bulduklarını Kumyalı’da yaptırdığı inşaata götüren, hatta Muammer KARABULUT’a ait villaya girerek kapı anahtarını değiştiren Ahmet KATAR’ın bilinen sabıkaları ile hala nasıl avukatlık yaptığını da anlamadığını belirtti.  

AVUKAT AHMET KATAR’IN 68 SABIKASINDA EŞİNE EZİYETTE VAR

Kumyalı’da villası bulunan Noel Baba Barış Konseyi üyeleri adına konuşan Necdet ÖZEROĞLU’da; “tüm gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu çirkin hadisenin kamuoyuna yansımaması için sabırla sürecin tamamlanmasını bekliyoruz. Konuyu KKTC Cumhurbaşkanından, Başbakana, Polis Müdürlerine ve Lefkoşa Büyükelçimize bildirdik. Fakat son olarak avukat olduğu için güvenilen Ahmet KATAR’ın 68 sabıkası olduğu ve şirketle olan ilişkisinin de Nisan 2023 tarihinde mahkemede verdiği ifadeden de anlaşılacağı üzere, 28 Kasım 2016 tarihinde bittiğini öğrendik. İşte bu durum canımızı çok sıktı. Çünkü sirkat, evrakta sahtecilik, ayrıldığı eşine eziyet etmek gibi 68 sabıkası olan bir kişi, üstelik KKTC yasalarına göre şirkette temsil yetkisi  kalmayan avukat Ahmet KATAR kendini savunmak için bir avukat tutuyor üstelik  ona da satılan bir villayı veriyor. Ama KKTC’de herkes görmezlikten, duymazlıktan geliyor. Onun için usulden yürütülemeyecek bir davaya dönüşen mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Yaşadıklarımız, severek geldiğimiz KKTC’de işkenceye dönüşmüştür. Artık bu yaz eşyalarımız olan evimize girip yaşamak istiyoruz” dedi.

KTBB, 68 SABIKASI OLAN KİŞİYİ AVUKAT YAPTI

Kıbrıs Türk Barolar Birliği’nin 68 sabıkası olan, 1 yıl cezaevinde yatan Ahmet KATAR’a  nasıl avukatlık ruhsatı verdiği anlaşılmadığı gibi, mahkeme huzurunda itirafı üzerine ruhsatının iptal edilmesi de ortaya çıktı.

Avukat skandalının yaşandığı KKTC’de hukuki görüş aldığımız bir kişi de;  KKTC’de ki şirketler yasasını düzenleyen yasa(Fasıl 113) ve şirketin tüzüğü gereği, “şirket kuruluşundan itibaren hisse bedelini iki ay içinde ödemeyen bir kişinin hisse payı ortadan kalktığı gibi direktörlük de yapamaz” denilmekte.. Burada anlaşıldığı üzere bu kişi direktörlük ehliyetini kullanarak mahkemeleri de yanıltmıştır. Yine yasaya göre, söz konusu iki aylık veya daha kısa sürenin sona ermesinden sonra, direktör olma ehliyetine sahip olmayan bir kişi, şirket direktörlüğü yaparsa, hale göre, anılan iki aylık veya daha kısa süre, veya ehliyet payı sahibi olma durumunun sona erdiği gün ile direktörlük yaptığı kanıtlanan son gün arasındaki her gün için beş Kıbrıs Lirasına kadar para cezasına çarptırılacağı yazılıdır. Burada Maliye Kıbrıs lirasını güncelliyor ve gün için faiz de uyguluyor. Yani bir de kamu alacağı ortaya çıkmış görünüyor.

Ayrıca adı geçen kişinin mahkemelere direktör olarak katılıp kendi savunmak üzere vekalet verirken, diğer taraftan  avukatına satılmış olan bir villayı vermesinin savunulacak bir durumu olmadığını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Av. G. F 1 ay önce

Yazıklar olsun. Meslekte yerlerde.

Avatar
Yasin Ö 1 ay önce

Yuh diyorum başka bir şey demiyorum

Avatar
Firat 1 ay önce

Bu haberleri okuyunca içim yaniyor. Bu hırsızlar icin mi yandık

Avatar
Yasemin U... 1 ay önce

Eğer bu kişi KKTC de avukatlık yapıyorsa .....