Öne Çıkanlar Haham Epifiz. DSÖ Çin Chabad

KKTC’Yİ SARSACAK SORU ÖNERGESİ MECLİSTE

5gvirusnews Haber Merkezi Lefkoşa  / 14 Aralık 2023

Dünya siyaseti, Gazze öncesi ve sonrası olmak üzeri yeniden bölündü. Sıcak denizlerin stratejik merkezi Akdeniz ise iyice ısındı. Türkiye penceresinden görünen manzarada en çok değişen hiç kuşkusuz, KKTC’de 15 yıldır faaliyet gösteren dünyanın en tehlikeli soykırımcı CHABAD örgütü ve aynı çatı altında faaliyet göstererek örgütlü taşınmaz mülk alan İsrail bağlantılı şirketlerin görünmesi oldu.

KKTC’deki manzarayı görenler, ne kadar gaflet içinde olduğumuza da tanıklık etti. Türkiye’deki bütün haberciler gözünü kulağını biranda KKTC’ye çevirdi. Türkiye Gazetesi’nden Yılmaz Bilgin’in manşetten yayınlanan haberinde, İskele Milletvekili Yasemin Öztürk’ün KKTC meclisine verdiği soru önergesi de yer aldı.  

Haberde Yasemin Öztürk’ün İsrail vatandaşlarının konut aldığı ve siyonist askerlere eğitim verildiği iddialarını, soru önergesi ile İçişleri ve Maliye Bakanlıklarının gündemine taşıdığı yazılıydı.

İskele Milletvekili Yasemin ÖZTÜRK KKTC’de, Gazze’de devam eden menfur olaylarla birlikte daha fazla dikkat çekmeye başlayan, taşınmaz mülk veya toprak alımında 2008 yılından itibaren faaliyete geçtiği bilinen misyoner Mesihçi CHABAD örgütü ve bu örgüt ile ilişkisi olduğu bilinen DUMİCA LTD’nin faaliyetlerinin araştırılmasını istiyordu.

ÖZTÜRK’ün yanıtlanmasının istediği sorular gelince;

1-Şirketin vekaleti,  Özkan Karağaç  ve İskele’de tasdik memuru olan İldeniz Elbasan’da bulunmaktadır. Bu kişilerin, tapu dairesinde ve sözleşme üzerinde yaptığı anlaşmaların dökümü.

2-SİMON MİSTRİEL AYKUT ve AFİK YAACOV satın aldıkları taşınmazların tespit edilmesi.

3-Caesar bünyesinde satın alanların dışında ikamet edenlerin çoğunun kiracı olduğu ve bu kalan kişilerin kayıtlarının olup olmadığı.

4-Kiracı olarak kalan kişilerin nasıl ödeme yaptığı ve bu gelirlerin muhasebe kayıtlarında yer alıp almadığı.

5-Henüz  oturma ruhsatı alamayan ve/veya tapu almayan mülk sahiplerinden site yönetimi adı altında alınan aidatların miktarı ve kayıtları.

6-Caesar’da İsrail Askerlerinin ve/veya güvenlik güçlerinin kamp yaptığı yönünde yapılan haberlerin araştırılması.

Öztürk’ün soru önergesinde dikkat çeken bir başka noktaya gelince DUMİCA LTD’nin ortaklarından SİMON MİSTRİEL AYKUT ve AFİK YAACOV’un Afik Grup adı altında satın aldıkları topraklar ve bu toprakların üstünde yapılan tüm taşınmazlara vekaleten imza atan iki kişi var. Bunlardan birisi AFİK grup müdürlerinden ve aynı zamanda Sezar Spor Aktiveler Derneği yönetim kurulu başkanvekili Özkan Karağaç ile UBP’nin İskele Meclis üyesi, tasdik bürosu yetkilisi, yani kayıtlı bütün satış belgelerinin birer kopyası olması gereken İldeniz ELBASAN. Bu iki isim, İsraillilerin nasıl ve kimlere satış yaptıklarını öğrenmek adına önem arz ediyor.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Refik Saydam 5 ay önce

Resim iyi olmuş

Avatar
Salih T 5 ay önce

Planlı salgını dağıttiniz aynı inancla devam ediyoruz