Öne Çıkanlar İnsan Hakları Konseyi Dünya Ekonomik Forumu DSÖ HRC Tess Lawrie

 “KUZEY KIBRIS TÜM YAHUDİLERİN ADRESİ”  

5gvirusnews Haber Merkezi Girne / 16 Temmuz 2022

KKTC Plandemi Platformu Sözcüsü Tuğçehan Ören ve arkadaşlarının Yahudi misyoner örgütü Chabad’ın, adı sinagog veya chabad yahudi merkezi  diye geçen yerde yapılan açıklama sonrası hiçbir kaydına rastlanmadı! Bu da KKTC’de Habad’ın açık ama gizli faaliyet gösterdiğini doğruladı.

NE DEMEK, AÇIK/GİZLİ FAALİYET?

KKTC Chabad Örgütü’nün; Dünyanın sayılı online seyahat acentesi aralarında bulunan Tripadvisor’da örgüt evinin gezilecek yerler arasında gösterilmesi, northcprusonline gibi seyahat portalında, “kuzey kıbrıs’ın chabad yahudi merkezi” ve google de basitçe, "north cyprus chabad jewish center" yazıldığında aşağıdaki örgüt resmi ile birlikte adresi, telefon numarası, açılış saatleri, gelen ziyaretçiler Haham Chaim” paylaşımları ve ilgili faaliyetlerine ilişkin, facebook.com/JewishNorthCyprus adresleri olmasına    rağmen KKTC’deki resmi makamlarda kaydının olmaması hayretle karşılandı.

Chabad kaynaklarına göre KKTC’de 2008 yılında faaliyete geçen sözde sinagog’a atanan Hahambaşı Chaim Hillel Azimov Berlin'deki, 'Chabad Lubavitsh' Yahudi Merkezinden 19 Şubat 2003 tarihinde mezun olduğu biliniyor. Fakat bu kişi hakkında yine resmi makamlarda kayıt yok.

KKTC’DE POLİS KOMUTANI HABAD HAHAMINA GİTTİ!

Fakat  KKTC’de yapılan araştırmalarda kaydı olamayan sinagogun hahamı hem de açılış yapıldığı yıllarda (2009) İsrail’de yayınlanan bir gazeteden takip edelim. “…bir Kıbrıslı Türk polis komutanı, Kuzey Kıbrıs'ın Girne kasabasındaki Chabad Hahamı Hayim Azimov'un evine geldi. The Jerusalem Post'a konuşan Azimov, ‘Bana Mumbai'de olanların burada asla olmayacağını söyledi’” dedi.

Türkiye konuyu yakında takip eden çevreler ise KKTC’deki Chabad’ın faaliyetler ile kamuoyuna yansıyan ve tekzip edilmeyen, yoğun toprak ve konut alımları mutlaka birlikte değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.   

KKTC'de misyoner Yahudi Chabad örgüt binasındaki yazı, Chabad Lubavitsh "Kuzey Kıbrıs Tüm Yahudilerin Adresi”

Anahtar Kelimeler:
KKTCTuğçehanHahamChabad
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.