Öne Çıkanlar Orhan Kutan Diyarbakır Cristian DROSTEN Coronavirüs Aşık Veysel

MASAK SİMON’U ARAŞTIRSIN!

TÜRKİYE SİMON’U VATANDAŞLIKTAN ATTI, KKTC VATANDAŞ YAPTI!

KKTC’NİN SAHİBİ OLDU!

5gvirusnews Haber Merkezi Lefkoşa / 30 Haziran 2022

“KKTC’de 2008 yılından sonra misyoner Chabad-Lubavitch Örgütünün(Yahudi) Ne İşi Var” sorusu ile birlikte Yahudilerin ev, arsa alma ve hızla artan inşaat faaliyetleri de gündeme geldi.

KKTC’de cemaati olmayan Yahudilerin sinagog açması ile birlikte bir de haham atamadan önce inşaat faaliyetlerine başladığı görülüyor!  Eş zamanlı olarak başlayan bu faaliyetlerde, İsrail ve ABD`den yüz kadar Yahudi ailenin göç edip arazi aldıkları adanın güneyinden gelenlerle birlikte Kuzey Kıbrıs`ta cemaat kurdukları ve birkaç aydır da Kıbrıs hükümetinin cemaatlerini tanıması için lobi çalışması başlattıkları yazılıyor. Haberde, Haim Azimov isimli Hahamın liderliğindeki misyoner Yahudi grubunun ise Tel Aviv ve Hayfa`da yaptıkları tanıtım çalışmaları ile Kıbrıs`a yerleşimi özendirmeye çalıştıkları; İsrailli firmaların ise yatırımları ile hükümeti baskı altına aldığı belirtiliyor. (bkz)  

TÜRKİYE’NİN VATANDAŞLIKTAN ÇIKARTTIĞI YAHUDİ SİMON, KKTC’DE VATANDAŞ YAPILDI!

İşte bu inşaat faaliyetinin başındaki isim AFİK Group ve kurucusu, adı her yerde farklı yazılan aynı zamanda Türk, İsrail ve KKTC’ye yatırım yapmaya başlayınca da KKTC  vatandaşı yapılan Aykout Shimon var.

Ulusal Birlik Partisi 7 Mayıs 2013 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile  aralarında, 1950 Bergama doğumlu olarak  Simon Mistriel Aykut’unda bulunduğu 16 kişiyi daha KKTC vatandaşlığına aldı.(bkz)

KKTC Vatandaşı yapılan Simon’un ismi çeşitli adlarla bilinince doğrusu nedir araştırmak istedik;

1-Simon Mistriel Aykut / Aykut Simon Mistriel

2-Simon Aykut / Aykut Simon / Simon Aycot

3-Aykout Shimon

Ve aynı zamanda, İsrail ve Türk Vatandaşı da olduğu bilinen Simonu’un asıl isminin, Resmi Gazete’nin 23 Eylül 1977 tarihli 16063 sayısında Aykut Simon Mistriel olduğunu öğrendik.

Resmi Gazete’nin 16063 sayılı nüshasında, “Türk vatandaşlığından çıkma izni” ve  “Türk vatandaşlığını kaybettirme” isimleri ile iki liste yayınlanmış. (bkz) Simon ise Aykut Simon Mistriel 1950 doğumlu olarak, “Türk vatandaşlığını kaybettirme” listesinde yer almış. Simon’un neden vatandaşlıktan çıkartıldığını bilmiyoruz. Ama anılan gerekçe ile vatandaşlıktan hukuki olarak çıkma gerekçesi; yasal olarak bir suçun sabit olmasından dolayı çıkartılıyor.

Bu suçlar;

a) Yabancı bir devletin, Türkiye'nin menfaatlerine uymayan herhangi bir hizmetinde bulunup da bu görevi bırakmaları kendilerine yurt dışında dış temsilcilikler, yurt içinde ise mülki idare amirleri tarafından bildirilmesine rağmen, üç aydan az olmamak üzere verilecek uygun bir süre içerisinde kendi istekleri ile bu görevi bırakmayanlar.

b) Türkiye ile savaş halinde bulunan bir devletin her türlü hizmetinde Bakanlar Kurulunun izni olmaksızın kendi istekleriyle çalışmaya devam edenler.

c) İzin almaksızın yabancı bir devlet hizmetinde gönüllü olarak askerlik yapanlar. (bkz)

Tabii ki Simon’un neden Türk Vatandaşlığından çıkartıldığı ve daha sonra tekrar vatandaş yapılıp yapılmadığı, ancak kendisinin yapacağı açıklama ile açıklığa kavuşacaktır. Fakat bugün için  Aykut Simon Mistriel’in KKTC vatandaşı ve toplu konut kralı olarak ne kadar toprak aldığını ise resmi kayıtlı şirketleri ile biliyoruz.

Şirketin web sitesinde KKTC’de en çok inşaat yapan bu grup için, inşaat sektöründe 30 yılı aşkın bazı yerlerde ise 38 yıl deneyime sahip olduğu yazılı. Ama nerede kurulduğunu ilişkin hikaye çok yetersiz.

Aykout Shimon 1995 yılında, “AFİK Ltd.” kurmuş. Ama adı gibi ondan da belirsizlik var. Açıkça şirketi nerede kurduğu veya hangi tarihler de kurulduğu da belirsiz. Nerdeyse KKTC’nin %70’ine hakim olan Simon’un gerçeklerini yine bir haberden öğreniyoruz, geleceğin mimarı Simon Aykut’un Fildişi’nde kurulu AFİK  Ltd’nin Ceo’suymuş. Ama 27 Aralık 2012 tarihinde, "AFIK İNŞAAT FİLDİŞİ" ve "ACCI"  kısaltması ile kurulmuş. (bkz) Daha sonra Ankara’da Batıstar Tower projesi ve  AFİK Group olarakta, 2006 yılında KKTC’de faaliyete geçtiğini ise şirketin kurumsal sitesinde bilmece çözer gibi öğreniyoruz. Ama başka bir haberde AFİK Group olarak 2004 yılından itibaren KKTC’de faaliyete geçtiği açıklanmış. (bkz)

Gruba ilişkin 2008'de yapılan orijinal incelemeye göre Simon’un asıl üstlenici şirketi 2004 yılında KKTC’de kurulan Dumika Construction Ltd, uluslararası kalkınma ve inşaat ve uluslararası finansman alanlarından üç köklü ve deneyimli şirketin ortak girişimi olarak karşımız çıkıyor. Üç üye şirket AFİK Ltd., İMKB Danışmanlık ve Yönetmenlik Ltd. ve Outdoor Company Ltd.

AFİK Ltd İsrail, Türkiye ve Kıbrıs'ta çıkarları olan bir geliştirme ve inşaat şirketidir ve evlerini Türk inşaat işçileri kullanarak inşa etmektedir. ISE Consulting & Directing Ltd, İsrail'de BT desteği sağlayan en büyük grup olan Technologies Group'un holding şirketidir. KKTC’deki ilk zamanlardaki iş ortakları ise  Outdoor Company Ltd’nin direktörü Kuzey Kıbrıs vatandaşı Durmuş Ali Kılınç olarak gözüküyor. (bkz)

Organizatör şirket Dumika Construction Ltd. 2009-2010 yılında İskele ve Esentepe’de tamamlayacağı, uluslararası kalkınma ve inşaat ile uluslararası finans konularında köklü ve deneyimli üç şirketi bir araya getirerek Caesar Resort-Sea and Sun Bay projesini gerçekleştirmiş. Bunlar  AFİK Ltd., Technologies Group Ltd ve Outdoor Company Ltd.

Yapılan bir şikayet üzerine de iskele Belediyesi tarafında, Dumika Construction Ltd.’e ait Ceasar Resort Toplu Konut Projelerine ÇED Raporu olmadan İnşaat İzni verildiği ortaya çıkıyor.(bkz) Sonra da konu 2019 yılında Yeniden Doğuş Partisi Milletvekili Bertan Zaroğlu’nun İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars hakkında zehir zemberek iddialarda bulunmasına neden oluyor. Zaroğlu Kıbrıs Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda AFİK Group Caesser’ın yörede usulsüz gerçekleştirdiği  inşaat faaliyetleriyle topraklarının değer kazandığını 2004 yılında dönümü 1500 Pound olan araziler bugün 100 bin Pound’lara kadar yükseldiğini açıklıyor. Anlaşılan AFİK Group işlerinin yürütmek için siyasilerden de destekte alıyordu. (bkz)

Yine Dumika İnşaat Ltd. ile birlikte anılan ve İsrailli  Keppel Properties Co. Ltd. olarak adı geçen şirketin İskele’de yapımına başladığı Sezar Beach’in de ÇED raporu olmadan ve üstelik kıyı kenar çizgisini dikkate almadan denize 12-13 metrede  inşaata başladığı haberi de yapıldı. (bkz)

Dikkat çeken projelere adları; Caesar Resort, Sea and Sun Bay Sezar Beach ve Four Vision

KKTC’de ön planda adı geçen Simon Mistriel Aykut’un 2006 (Keppel Properties Co. Ltd.-ortak iş yaptığı şirket) ile 2022 tarihlerinde gerçekleştirdiği projeler var.

 

2006 : 1 adet

2014 : 4 adet

2015 : 2 adet

2016 : 7 adet

2017 : 16 adet

2018 : 4 adet

2019 : 19 adet

2020 : 4 adet

2021 : 24 adet

2022 : 17 adet

Toplam 98 Proje ama 3 veya 4 fazla olabilir.

Burada en çok dikkatimizi çeken diğer bir hususta, AFİK Group’un plandeminin başlatıldığı tarih olan 11 Mart 2020 tarihinden itibaren, yani KKTC’de hayatın durduğu, işyerlerin kapatıldığı  bir ortamda  45 projeyi yürütmüş olmasıdır.

KKTC’de adı, şirketleri karışık, üstelik inşaat sektörünün lideri konumundaki Simon’u tanıdık  ve herşeyden önemlisi Yahudilerin misyoner örgütü olarak bilinen Chabad-Lubavitch ile AFİK Group’u yan yana konulduğunda manzara Filistin’den daha kötü diyebiliriz.  

Ve KKTC'de gösterilmeyen resim bundan ibaret…

MASAK SİMON’U ARAŞTIRSIN!

Son olarak KKTC’deki Aykut Simon Mistriel’in AFİK Group adı ile yürüttüğü faaliyeti, Türkiye’deki Yahudi Toplumunun tanınmış isimlerinden  Doğan KASADOLU’na sorduk;

KASADOLU, bu adamın arkasında ki gücün mutlaka ortaya çıkartılması gerekir.  Benim edindiğim intiba, KKTC geçenlerde haberi yapılan, Yahudi misyoner örgütü olan Habad ile bir ilişkisi var mı?  Şüpheli olan bu durumu finans yönünde destek vermiş olabilir mi? Onların vitrinindeki adamı mıdır? Çünkü bu sorularım, bu adamın Habad’ın KKTC’deki faaliyetlerini şüpheye düşürmeyecek gibi gözüküyor!

Diğer bir hadise DSÖ pandemi ilan ediyor, dünyada dolayısı ile KKTC’de herkes ekonomik olarak küçülüyor hatta batıyor, bu adam beklide mallarını ellerinden çıkartanların mallarını topluyor. Bu durumda sıradan bir hadise değil, ucu açık…

TÜRK YAHUDİLERİ TEDİRGİN!

Oradaki istihbarat örgütleri buna nasıl görmez! Yine bu durum Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulu (“MASAK”) Simon’un bankacılık işlemlerinin de dahil olduğu finansal işlemlerin hukuka uygunluğunun mutlaka araştırmak zorundadır.

Anavatandan kovulan bir vatandaşın KKTC’de vatandaşlık verilmesi de şaibeli bir durumdur.

Bu tip olaylar Türk Yahudi’si olarak bizleri derinden üzmektedir. Bizler Türkiye sevdalısı vatansever Yahudileriz bu tip olayların açığa çıkmasını istiyoruz. Türkiye’den kovulan bir adamın ne olursa olsun bunun KKTC vatandaşı yapılarak, ne şekilde kazanıldığı belli olmayan bir servetin araştırılmasını istiyoruz!  

Anahtar Kelimeler:
DSÖKKTCYahudiChabad
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kudret 2 yıl önce

Yok artık.. ve yeter...

Avatar
Şefika Dağlı 2 yıl önce

Birisi bu haber doğru değil desin

Avatar
Zeynep 2 yıl önce

Mutlaka üzerine gidilmesi gerekir.