Öne Çıkanlar Türkiye DSÖ Biyolojik Savaş Cristian DROSTEN Orhan Kutan

SAĞLIĞA AYKIRI TEDBİRLER

5gvirusnews Haber Merkezi İstanbul / 15 Haziran 2021

Gül TEMEL İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek, Şanlıurfa Viranşehir Cumhuriyet Savcılığının açmış olduğu 2 ayrı soruşturma dosyasına müşteki oldu.

TEMEL dilekçesinde İçişleri Bakanlığının Covid-19 tedbirleri adı altında yayınladığı genelgelerle getirmiş olduğu tecrit, sokağa çıkma yasakları, seyahat kısıtlamaları vs hukuka aykırı olduğunu ve kanuni dayanağının olmadığı belirtti. Kapanma ile ilgili yasakların ise yasal dayanağı olmadığı gibi sağlık açısından da koruyuculuğunun aksine birçok bilimsel araştırma ve yaygın sokağa çıkma yasaklarının virüs bulaşıcılığına net bir etki etmediğini ve ayrıca sağlık sorunu ortaya çıkarttığını şikayet dilekçesinde yer verdi.

Sokağa çıkma yasaklarından ve kapanmalardan psikolojik olarak olumsuz etkilendiğini söyleyen Gül TEMEL, Anayasa ile güvence altına alınan seyahat hakkının  engellendiğini, sokağa çıktığımda cezai yaptırımlarla karşılaştığını bilmesi, kolluk kuvvetleri tarafından baskı altında tutulma durumunun kendisini psikolojik olarak yıprattığını ve ruh sağlığının bozulduğunu belirtti.

Müşteki Gül TEMEL Viranşehir Cumhuriyet Savcılığına iletilmek üzere, Anayasaya aykırı herhangi bir kanun ve bilimsel dayanağı olmayan bu yaptırımın son verilmesi gerektiğini söyleyerek konuyla ilgili bulaş riskini artırmadığına ilişkin bilimsel makale verdi.

Gül TEMEL’in verdiği belgler;

Covid-19’un yayılması üzerindeki zorunlu evde kalma ve işyeri kapatma etkilerinin değerlendirmesi isimli makale;  gül temel viranşehir belge.pdf

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SEHER 01 3 yıl önce

Helal olsun. helal olsun.!