Öne Çıkanlar PCR test S proteini Milli Güvenlik Moscow State Medical University Afrika

SİMON 6 GÜN DAHA TUTUKLU

Haber Merkezi Lefkoşa / 13 Haziran 2024

Geçen hafta Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından İsrail’e giderken gözaltına alınarak 5 gün tutuklu kalmasına karar verilen Simon Mistriel Aykut bugün tekrar mahkeme karşısına çıktı.

Görünürdeki tutuklanma nedeni; KKTC’yi işgal bölgesi olarak tanımlayan Rumların topraklarında izin almadan yapmış olduğu inşaat ve bundan dolayı da haksız kazanç elde etmesi olarak gösterildi. Bugün saat 10.30 başlayan duruşmada Simon Mistriel Aykut’u 10 avukat savundu.

Davayı inceleyen görevli mahkeme, en son Simon’un kara para aklama suçundan ifadesini aldı.

Davanın müfettişi, soruşturmaların devam etmesi nedeniyle tutukluluk halinin devamını talep ederken, Savcılık Makamı, "şüphelinin hem kara para aklama suçu hem de diğer suçlar açısından tutukluluk koşullarının tamamının karşılandığını" belirtti. Polis ise soruşturmaya ilişkin şu ana kadar 170 ifade alındığını, 60 ifadenin daha alınacağını belirtti. Mahkeme de Simon hakkında yeni bir tutuklama emri çıkartarak 6 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

Simon’un savunma avukatı ise, davaya karapara aklama suçunun eklenmesine ve tutukluluğuna ilişkin herhangi bir itirazda bulunmadı. Ancak müvekkilinin sağlık sorunlarının bulunduğunu ve bu durumun giderilmesini istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
galip 5 ay önce

yakışır

Avatar
Ferda 5 ay önce

Sizden başka hiçbir yerde yok. Umarım uydurmuyorsunuzdur

Avatar
Salih b 5 ay önce

Haber dogru