Öne Çıkanlar Russia DSÖ Georges MAROVİTCH BİYOELEKTROMANYETİK TIP Vladimir Putin

BÜYÜKELÇİ DESTEK VERDİ,

5gvirusnews Haber Merkezi Lefkoşa /6 Aralık 2022

3. Dünya ALPAGUT (Turan Savunma Sanatı) Dünya Şampiyonası 1-4 Aralık tarihlerinde Bursa’da tamamlandı.

Orta Asya kökenli dövüş sporu olan ALPAGUT müsabakalarına aralarında KKTC’nin de olduğu  23 ülkeden 400 sporcu katıldı.  

Şampiyonaya Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun desteği ile katılan KKTC’li sporcular dereceyle döndüler.  Gençlerde (16-17 yaş) 55-60 kiloda Büşra Bilgen 3’üncü, büyüklerde (18 -35 yaş) 65-70 kiloda Şevket Bilgen 2'nci ve 36 - 40 yaş aralığında yarışan Murat Çakan ise 2’nci oldular.

Federasyona üyelikleri onaylanan KKTC ALPAGUT takımına kafile başkanlığı yapan Tolga Yücetaş sporcuların uluslararası şampiyonaya katılmasında destek veren Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’na teşekkür ederek, “ilk kez katıldığımız uluslararası bir müsabakada, hem ülkemizi tanıtma şansını elde etmemiz,  hem de sporcularımızın madalya kazanması bizleri mutlu etmiştir.” dedi.  

KKTC’de ALPAGUT takımının oluşmasında görev alan Mustafa Aksu, Eren Çalışkuşu ve Özgür Türk bundan sonraki yarışmalara daha iddialı hazırlanacaklarını söylediler.

Anahtar Kelimeler:
ALPAGUTMetin FeyzioğluKKTC
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.