Öne Çıkanlar DSÖ Hurşit Tolon Kanser Enosis Deborah Cohen

KKTC TAPUYLA İŞGAL EDİLDİ

KKTC TAPUYLA İŞGAL EDİLDİ

CHABAD’DAN  MÜLK PAZARLAMA İTİRAFI

KKTC’de, “Silahla değil, tapuyla işgal dönemine girdi.”

5gvirusnews Haber Merkezi 20 Mart 2023

Kuzey Kıbrıs’ta yabancılar, organize bir şekilde hızla KKTC topraklarını satın almaya devam ediyor. Ve KKTC toprakları örgütlü bir şekilde mafya örgütü olan CHABAD’ın  eline geçiyor.

KKTC’de bütün bir toplumun ayağa kalkması gerekirken, “Toplumun evrensel yaşam haklarıyla ilgili sorunlarına çözüm getirmek” amacıyla kurulmuş olan Evrensel Yaşam Hakları Derneği (EVYAD), konuya dikkat çekti. Aynı gün 5gvirusnews’e gelen bir belgeye göre de KKTC’de illegal faaliyet gösteren Chabad temsilcisi Hillel Azimov, “Kuzey Kıbrıs’ta yatırımlık veya ikamet amaçlı gayrimenkul almak ister misin?” sorusu geldi. Kendi resmini de yer aldığı Chabadçı Azimov’un paylaşımında, “Mekan tecrübemiz sizlere anlatmaktan ve tüm bilgileri vermekten mutluluk duyarız” diyordu.

Nerde belge diye sürekli topu taca atan resmi makamların, olanı veya görünen gerçekleri yok sayarak  inkar edenlere,  bizzat Chabadçı Azimov’un paylaşımı da yeterli gözükürken, EVYAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nurçin İncirli tarafından yapılan yazılı açıklamada da, “Kıbrıs toplumunun geleceğinden endişe duyan bir sivil toplum örgütü olarak, KKTC’de uzun süredir yabancıların devam eden taşınmaz mal alımına ilişkin duyulan rahatsızlıklara karşı bu konuyu kamuoyu ile paylaşmaya karar verdik” denildi.

“KKTC yönetimin, yakın bir zamanda taşınmaz mal alanların eline geçeceği gerçeği ile karşı karşıya kalmış bulunmaktayız. Üstelik taşınmaz malların hepsi maddi çıkar karşılığı kılıflanmış yasal yollarla yapılmaktadır” denilen açıklamada, ilgili yasaya da dikkat çekildi.

Dr. Nurçin İncirli tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Yasalarımıza göre yabancı uyruklu bir kişi, 52/2008 sayılı yasa uyarınca, normal şartlarda sadece 1 (bir) adet konut veya apartman dairesi satın alma hakkına sahipken, 2018 yılında yayınlanan Yasa Gücünde Kararname ile (ikinci bir değişikliğe kadar) bu hak 3 (üç)’e çıkartılmıştır” denildi.

KKTC’Yİ SATIP TERK Mİ EDECEKSİNİZ?

Açıklamada, “günümüzdeki mevcut uygulama ile yabancı uyruklu bir kişi ikinci ve üçüncü hatta dört, “daire” niteliğindeki taşınmaz mal alma hakkına sahip olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Demek oluyor ki dört kişilik bir aile KKTC’de 4 x 4 toplamda 16 eve sahip olabilir. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir satış yoktur. Böylesi yapılan satışın tam karşılığı ülkeyi satıp terk etmektir” dendi.

Nurçin İncirli imzalı dernek açıklamasında, “Yine yasalarımız uyarınca, yabancı uyruklu kişilerin ülkemizden taşınmaz mal edinmesi veya uzun vadeli kiralaması ile ilgili yukarıda belirtilmiş olan koşullar dışında, yüzde 51 hissesi KKTC vatandaşı olan bir şirket sahibi ile ortaklık yapılması durumunda geçerli olmamakla birlikte bu kısıtlamalardan ve uygulamalardan muaf tutulması vardı. Ancak yabancıların KKTC Vatandaşı olması ile yüzde 51 hisseli şirkete de gerek kalmamıştır” denildi.

SİLAHLA DEĞİL TAPUYLA İŞGAL

Türkiye’de 1977’de vatandaşlık hakkını kaybeden bir kişinin, KKTC’de vatandaş yapılarak, 2014 – 2022 tarihleri arasında 97 projenin sahibi olmasına imkân verildiği vurgulanan açıklamada, şunlara dikkat çekildi:

“En çok dikkatimizi çeken 11 Mart 2020 tarihinden itibaren, yani planlı salgının ilanı ile dünyada hayatın durduğu, işyerlerin kapatıldığı bir ortamda 45 projeyi yürütmüş olmalarıdır. Bizler o günlerde evimizden dışarı çıkamadığımız bir dönemde, bunlar projelerine ara vermeden devam etmişler. Şimdi sormak istiyoruz, hangi Kıbrıslı Türk 2014-2022 tarihleri arasında aile bireylerine dört ev alabildi? Tabii ki böyle üç kişi bulamayız. O zaman bu satışlara bir milli güvenlik sorunu olarak bakmalıyız. Silahla değil, tapuyla işgal dönemine girmiş bulunmaktayız.”

Nurçin İncirli tarafından yapılan açıklamanın devamında şu önemli bilgilere yer verildi:

“Çünkü bu taşınmazların çoğu, Güney Kıbrıs da 2004 yılında faaliyete geçen ve 2008 yılından itibaren de Cafer No: 4 Karaoğlanoğlu / GİRNE Adresinde, “Kuzey Kıbrıs Chabad Yahudi Merkezi” yazılı iki katlı bir villada görev yapan sözde Haham ünvanını kullanan Chabad örgüt mensubu olan Chaim Azimov tarafından organize edilmektedir.

Ve bu kişi KKTC’de 2008 yılından itibaren, Girne’de izinsiz faaliyette bulunarak açık havada dahi sapkın törenler yapmaktadır.

Chabad örgütü 17. yüzyılda Rusya’da ortaya çıkmıştır. Dünyada daha çok, “mafya” yapılanması olarak anılmakta, Yahudiler ve İsrail tarafından da son yıllarda tedirginlik duyulmaktadır. Hatta en son İsrail’deki iç karışıklığa neden olanın da bu örgüt olduğu bilinmektedir.”

“KKTC’DEN ALINAN TAŞINMAZLARIN ARKASINDAKİ EN BÜYÜK GÜÇ”

Yapılan açıklamada, “Ne yazık ki KKTC kamuoyunda çok fazla binmeyen bu örgüt, alınan taşınmazların arkasında ki en büyük güç olarak da dikkat çekmektedir” denilerek, yanıtlanması için resmi makamlara sorular yöneltildi:

1- Chaim Azimov haham olduğuna ilişkin seçim bilgisi var mı?

2- KKTC’de isteyen herkes din maskesi ile böyle gizli örgüt kurabilirim mi?

3- KKTC’de CHABAD faaliyet izini almışsa resmi makamlar bu bilgileri kamuoyu ile paylaşabilir mi?

4- CHABAD Örgüt faaliyeti yürüttüğü bu binada, “Kuzey Kıbrıs Chabad Yahudi Merkezi” yazılması konusunda izinleri var mı?

KKTC kanunlarına göre, Hahamlık seçim bilgisi ve CHABAD Yahudi Merkezi açma izinleri Bakanlar Kurulu kararı ile bulunmuyorsa, malum şahıs hakkında işlem yapılması ve izinsiz asılan tabelanın da indirilmesi talep edildi.

Ayrıca CHABAD örgütünün, Yahudi maskeli hangi şirketler ile ortaklık kurduğu ve kaç şirket üzerinden kaç dönüm arazi ve taşınmaz mal aldığının, ilgili alımlar için KKTC’de hangi siyasetçi, gazeteci ve avukatların aracılık yaptığının da açıklanmasının elzem olduğu kaydedildi.

Adadaki arazi alımlarının yabancılar ile ilgili yasal düzenlemenin bir an önce yapılması ve Kıbrıslı Türk’ün geleceğine ve güvenliğine yönelik olması gerektiğine dikkat çekildi.

Yapılan açıklamada, KKTC’de taşınmaz mal alımının düzenlemesinin çocuklarımızı yani gelecek nesillere boynumuzun borcu olduğuna işaret edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.