Öne Çıkanlar DSÖ Hurşit Tolon Kanser Deborah Cohen Enosis

Aşıda Psikolojik  Savaş

5Gvirusnews Haber Merkezi Ankara / 30 Ağustos

Aşı dayatmasına karşı tepkinin tüm dünyada her geçen gün daha da artması üzerine, aşı dayatmasını savunan lobiler trolleri devreye soktular. Troller attıkları çok sayıda Twit ile “sınavda aşı ve PCR testi olmayanlarla aynı sınıfta sınava girmek istemedikleri” şeklindeki mesajları ile TT oldular. Dün kısa bir süre TT olan bu mesajların hemen hepsi, aynı şekilde mesajlar içeriyordu ve çoğunda resim yoktu. Resim bulunanlar ise gerçek kişilerin resimleri değildi. Küçük bir araştırmayla, kişilik profillerine bakıldığında, bir çoğunun, “Ağustos 2021” tarihinde açıldığı ve izleyen ve izlenenlerin tek ya da iki rakamlı sayılardan oluştuğu görülüyordu.

Uzmanlar, olayı tipik bir trol operasyonu olarak tanımladılar. Mesajların birbirine benzemesinin dışında, nicknameleri de benzer şekilde, izledikleri ve izleyenler ya trol hesaplardan ya da tanınmış kişilerin hesaplarından oluyor. Sayısal olarak da, çok az izleyicileri ya da izledikleri kişi var ve bu profillerin kurgulandığı hemen fark ediliyor. Bir araştırma yapıldığında muhtemelen çıkış adresinin aynı ya da benzer adresler olduğu görülecektir. Bu tarama ile bu tür trollerin profesyonel gruplar tarafından mı, yoksa benzeşik gönüllü gruplar tarafından mı yapıldığı anlaşılabilir. Ancak son örnek bir çok özellikleri ile profesyonel bir organizasyona benziyor.

Demek ki ısrarla “aşı karşıtları” diye bölünmek istenen toplumda, “aşı savaşı” başlatacaklar!

Anahtar Kelimeler:
PCRTTTrol
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Güngör Uslu 3 yıl önce

Bu zehirli sıvıyı almayacağız Vessselam

Avatar
metanetli 3 yıl önce

Mümkün mertebe tartışmadan, kavga etmeden ancak haklarımızı anlatarak ve savunarak yolumuza devam ediyoruz. Ancak imtihan zor. İnsanlar işten çıkarılmakla tehdit ediliyor. Birbirine düşürülüyor. Allah yardımcımız olsun.