Öne Çıkanlar İlker İpekdal BIRD FLU Türkiye Uşak Nursultan

 “KIZILAY ÇADIRI” GÖLGEDE KALDI

5gvirusnews Haber Merkezi Samandağ / 15 Nisan 2023

ABD’den duyurulur, Türkiye’deki yaşanan deprem için, gönül ve bağışçılara ihtiyaç var. Karşılığında yani harcamalar için naylon fatura alacağız

Amerika'dan depremin yaşandığı ilçelerden Samandağ’ına  gelen sağlık kuruluşuna gönül tercümanlık yapan bir kişinin tanıklığı, Kızılay’ın çadır satışını gölgede bıraktı. Ekibe tercümanlık yapan kişi, Samandağ ilçesine yataksız klinik sahra çadırı kurmak için ABD’den gelen IMR- International Medical Relief (bkz),(bkz) gönüllü sağlıkçılardan 2.000 dolar karşılığında deprem bölgesine geldiğini öğrendi.

ABD’lilere gönüllü tercümanlık yapmak için, İstanbul Meet2Talk Cafe'den B.B. ve sahibi M. aracılığı irtibat geçtikten sonra Samandağ geldiğini, fakat burada organizasyonun insanların yardımlaşma duygularını kullanarak haksız kazanç sağladığı bilgisine ulaştı.

Kendi masraflarını karşılayarak Samandağ’ına gelen tercüman, IMR’nin yardıma gelen kişilerden aldığı 2.000 doların karşılığında “ilaç, konaklama, yol masrafları, lojistik ve depremzedelere yardım vs. için harcadıklarını söylüyorlardı ama Samandağ'da 1lira harcamıyorlardı.” dedi.

Gönüllü tercümanlık yapan kişi, Samandağ’ında IMR’nin harcamalarını sorgulayınca da meet2talk’daki M. isimli kişi ısrarla sahra çadırının bulunduğu yerden ayrılmasını istediklerini açıkladı.

ABD’nin kurduğu Samandağ’ındaki sahra çadırının personelinin 10 günde bir değiştiğini, istinasız her gelenden asgari 2.000 dolar alındığını ve bu haksız kazancın da hala da devam ettiğini belirtti.

Tercüman Deprem bölgesinde ki ABD’lilerin yaptığı diğer bir yolsuzluğun da IMR sorumlusu K.P.isimli kişinin ise harcama göstermek üzere Nevşehir’den C. ve meet2talk Cafe’den M. ile birlikte  naylon fatura düzenlediklerine de kendi beyanları ile öğrendiğini söyledi.

Anlaşılan hukuki statütüsünde kar sağlamak olmayan IMR’ e yöneticileri, depremde yaşanan insani yardımlaşmadan kendilerine kazanç sağlıyorlardı. Asıl şaşırtıcı olan ise sahra çadırını kurmak için Samandağ’a gelen ABD’li ekibin, hemen Türkiye’de işbirlikçi bulması ve işi naylon fatura almaya kadar götürmeleridir.

Anahtar Kelimeler:
ABDSamandağıIMR
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Saliha 1 yıl önce

Kızılay tamam savunulacak bir şeyi yok. Ama o Kızılay'ı haber yapanlar . Mesaj yağmuruna tutanlar. Hadi bakalim. İyi ki 5gvirusnews var

Avatar
Ahmet Uysaloğlu 1 yıl önce

Daha neler duyacağız

Avatar
Coşkun 13 ay önce

Bunların dini imanı yok. Şeytan bunlara her şeyi yaptırabilir. Allah'a sığınırım.