Öne Çıkanlar Prof. Dr. Selim ŞEKER Megali İdea Akan KÜRŞAT Robert W Malone Mendy Chitrik

KKTC Çocuklarını Feda Ediyor!

KKTC’DE ÇOCUKLARIN DENEK OLMASINA KİM KARAR VERDİ?

- KKTC’de TROPONIN-I adı verilen, kalp kası hasarının belirteci olan bir testin de çalışıldığı tespit edildi!

5gvirusnews Haber Merkezi Lefkoşa / 3 Şubat 2022

Ne özeli, denek mRNA aşısının yanına bir de TROPONIN-I eklediler! 

BioNTech  Ceo’su Uğur ŞAHİN çocuklara yapılan mRNA sıvıları hakkında açıklama yaptı. Verdiği bilgiler Pfizer sayfalarında ve faz çalışması olduğundan dolayı Clinical Trials’de yayınlandı.  Pfizer- BioNTech’in 8.300 olarak açıklanan çocuk denek sayısının veya verilen dozun 1/4’nün KKTC’de olduğu anlaşıldı.

Çünkü KKTC’de 19 Ocak 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, AB destekli olarak gelen ve 5-11 yaş aralığı için özel olarak üretilen 2 bin doz Pfizer- BioNTech aşısının, Sağlık Teknik Komitesi Eş Başkanı Ortopedi ve Travmatoloji Uzm Dr. Cenk SOYDAN tarafından teslim alındığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından da kullanılacağı  duyuruldu.

Yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanlığı ve iki taraflı Sağlık Teknik Komitesi'nin tedariki için yaklaşık bir aydır büyük uğraş verdiği özel çocuk aşılarının geldiği açıklanarak, çocuk aşılarının tedarikinin sürmesi için yürütülen çalışmalara devam edileceği de belirtildi.

Kıbrıs Türkü’nün her zaman yanında olduğunu söyleyen Ersin Tatar, Sağlık Teknik Komitede Dr. Jale Refik Rogers – Üye ve Enfeksiyon Alt Komitesi Eş Başkanı olduğu halde,  AB destekli KKTC’ye gelen çocuk aşıları ilgili de Pfizer-BioNTech’de 1 Şubat 2022 tarihinde resmi web sitelerinden açıklama yaptı. Faz çalışması  24 Mart 2021 de başlayan ve 5 Mayıs 2026 tarihinde sonlanacak olan  Pfizer- BioNTech’in mRNA sıvıları için, Amerika Birleşik Devletleri, Finlandiya, Polonya ve İspanya'da 90'dan fazla klinik araştırma merkezinden 6 aylıktan 12 yaşına kadar 4.500 çocuk kaydedildiği, çalışma değişikliklerinin ardından tüm yaş gruplarına ek çocukların kaydedilmesi ile  “deneme şu anda yaklaşık 8.300 çocuğu içerdiği” açıklandı. Ve bunların arasında 2 bin KKTC'li çocuk var. Diğer bir ifade ile en büyük denekleri 1/4 oranda KKTC ve bu sıvılarda Güney Kıbrıs Rum Kesiminden geliyor!

KKTC’de çocukları denek olarak kullanılmasına Dr. Nurçin İNCİRLİ, “İnsanoğlunun hayatındaki en değerli varlığı olan evlatları için, henüz ruhsat almamış ve çocukları bırakın ölüme, hastalığa sebep olma ihtimali bile çok çok nadir olan bir hastalığa karşı aşılamak ister mi?”  sorusu ile karşılık verdi.

Kıbrıs’ta Rum kesiminden gelen mRNA sıvıları ile aşılanan çocuklar için KKTC Plandemi Platformu Başkanı Tuğçehan ÖREN’de kabahattin siyasilerde olduğunu ve seçimlerden hemen sonra seçilen milletvekili, görevdeki bakanlar ve Cumhurbaşkanı TATAR’ın testlerinin pozitif çıktığına dikkat çekerek, Aslında siyasiler halka neyin mesajını vermeye çalışıyor, sorusunu yöneltti.

Tuğçehan ÖREN’de tüm bunlar yetmezmiş gibi 2 bin doz 5-11 yaş için çocuklara aşı getirdiler. DSÖ ,CDC ve FDI gibi sağlık örgütlerinin açıklamaları, Çocukların immün sistemleri yani bağışıklık sistemleri çok güçlüdür. Virüse yakalansalar bile ayakta geçirirler diye açıklama yaparlarken, aşı şirketleri gelirlerini artırmak ve çocuklarımızı zehirlemek için aşı ürettiler. Ürettikleri sıvının merkezi de KKTC oldu. Bunun hesabını başta siyasiler olmak üzere, adı sağlıkla anılan kurullar vermek zorunda olduğunu söyledi.

KKTC’DE ÇOCUKLAR DENEK OLDU !

KKTC’de çocukların denek olarak yoğun kullanılmasını ve yaşanan tüm  gelişmeleri Dr. İlker İPEKDAL’a da sorduk!

İPEKDAL, KKTC Cumhuriyet Meclisi CTP Miletvekili Dr. Sıla Usar İNCİRLİ, durup dururken 3 Ocak 2022 tarihinde sosyal medya hesabından bir çıkışta bulunarak: "Sağlık Bakanlığı’nın 12-18 yaşın hatırlatma, 5-11 yaşın ise başlangıç dozları için hazırlıklara geç kalmadan bugünden başlaması gerekiyor.” paylaşımını hatırlattı.

Diğer taraftan, 22 Ocak 2022 tarihinde, “aşı her çocuğun hakkıdır” diyen Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği de, 5-11 yaş arası çocuklara Pfizer-BioNTech Covid-19 mRNA aşısının ‘’mutlaka’’ yapılması çağrısında bulundu.

Oysa ki KKTC’de çocuk Covid-19 vakalarında ne ciddi bir artış vardı ne de ciddi bir kayıp!

Aileler çoğu 12-18 yaş çocukların bile aşılanmasına tepki gösterirken, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ve milletvekili Sıla Usar İNCİRLİ’nin bu çıkışları dikkat çekici idi.

KKTC Sağlık Bakanlığı’nın talebi ve talimatı olmaksızın, Ocak 2022’de KKTC Sağlık Bakanı Müsteşarı ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi Başkanı Dr. Duriye Deren Oygar ile İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi Esbaşkanı Dr. Cenk Soydan’ın ve ekibinin özel girişimleri ile, Güney Kıbrıs üzerinden Avrupa Birliği tarafından 2 bin adet 5-11 yaş çocuklar için özel hazırlanmış Pfizer-BioNTech mRNA aşıları KKTC’ye gönderildi.

Bu aşılar gelir gelmez, 24 Ocak 2022 tarihinde adeta yangından mal kaçırırcasına, 5-11 yaş arası çocukların aşılanmasına başlandı.

Resimde maskeyi bile usulüne uygun olarak takmayan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Deren Oygar'ın kız kardeşi ve Prof.Dr. Mehmet Ceyhan ile de birlikte çalışmları olan Dr. Pembe Derin Oygar  bir çocuğumuza aşıyı nasıl da heyecanla ve istekle enjekte ettiğini görüyoruz!

COvid-19 aşılamada yaş grubu gittikçe küçültüldüğü bu süreçte, Dr. Uğur Şahin’den de yapılan son açıklamada 6 ay – 5 yaş arasındaki çocuklar için de Acil Kullanım Onayı alınmak üzere FDA’ya başvuruda bulunulduğu açıklaması geldi.

İşin aslına baktığımızda Pfizer-BioNTech destekli olan ve ‘’A Phase 1/2/3 Study to Evaluate the Safety, Tolerability, and Immunogenicity of an RNA Vaccine Candidate Against COVID-19 in Healthy Children and Young Adults’’ başlıklı aşı çalışması 24 Mart 2021 tarihinde başlatılmıştı.

Çalışmanın bitiş tarihi ise 5 Mayıs 2026 tarihi olarak belirlenmişti!

Tam 21 kola ayrılan bu çalışmanın hedef yaş grubu  6 ay ile 18 yaş arası çocuklar ve adolesanlar!

Görüldüğü gibi çocuklarda Pfizer-BioNTech aşısının etkinlik, güvenilirlik çalışması henüz emekleme aşamasında!

Üstelik kendileri de çocukların denek olduklarını bildikleri için, hiç sansürlemeden ya da terim değişikliğine gitmeden aşıların yapıldığı çocuk gruplarının başına ‘’experimental’’ yani ‘’deneysel’’ ifadesini koymuş!

Üstelik 6 ay-2 yaş arası çocuklar 30 mikrogram gibi yüksek doz deneylerine de maruz bırakılmış!

Çalışmada dikkat çeken ve göz ardı edilmemesi gereken bir başka durum da,  hem deney grubundan hem de plasebo grubundan TROPONIN-I adı verilen, kalp kası hasarının belirteci olan bir testin de çalışılması konusudur.

Bu da demek oluyor ki, aşıyı üreten Pfizer ve BioNTech firmaları bile, yaşanabilecek kalp kası iltihapları konusunda endişeli ve temkini elden bırakmak istemiyor!

Pfizer Firması, 17 Aralık 2021 tarihinde, kendi resmi sitesinde yayınladığı haberinde (https://www.pfizer.com/news/press-release/press-release-detail/pfizer-and-biontech-provide-update-ongoing-studies-covid-19) burada anlatılan çocuklarda aşı çalışması ile ilgili olarak aynen şu ifadelere yer veriyor:

The Phase 1/2/3 trial initially enrolled up to 4,500 children ages 6 months to under 12 years of age in the United States, Finland, Poland, and Spain from more than 90 clinical trial sites.

Görüldüğü üzere 6 ay -12 yaş arası çocuklarda aşı çalışmaları Amerika Birleşik Devletleri’nde, Finlanda’da, Polonya’da ve İspanya’da yapılıyor!

Çalışmaya 4.500 çocuk dahil edilmiş!

Pfizer’in yine kendi resmi sitesinde 01 Şubat 2022 tarihli açıklamasında, bu çalışmanın yapıldığı ülke isimlerinde hiçbir değişiklik olmaz iken,  dahil edilen çocuk sayısının ise 4.500’den 8.300 e çıktığını görüyoruz!

(About the Phase 1/2/3 Trial in Children

The Phase 1/2/3 trial initially enrolled 4,500 children ages 6 months to under 12 years of age in the United States, Finland, Poland, and Spain from more than 90 clinical trial sites. Additional children have been enrolled in all age groups following study amendments and the trial currently includes approximately 8,300 children.) 

https://www.pfizer.com/news/press-release/press-release-detail/pfizer-and-biontech-initiate-rolling-submission-emergency

O zaman akıllara bazı sorular da geliyor:

- KKTC’ye çocuklara uygulanmak üzere gönderilen aşılar nereden geldi?

- KKTC’ye aşıların gönderilmesini kim veya kimler talep ve organize etti?

- Pfizer’in resmi açıklamasında belirtildiği üzere, bu güne kadar 6 ay – 12 yaş arası 8.300 çocukta aşı deneyi yapılmışken, KKTC’ye gönderilen 2 bin aşı bu sayının içerisinde midir?

- KKTC’de çocuklar Pfizer-BioNTech aşısının Faz 1,2,3 denekleri olarak mı kullanılıyor?

- KKTC’de aşılanan çocuklar kimler?

- KKTC’de aşılanan çocukların tıbbi kayıtları tutuluyor mu?

- KKTC’de aşılanan çocuklara Troponin-I bakılıyor mu?

Tüm bu soruların cevabı KKTC Sağlık Bakanı Müsteşarı Dr. Duriye Deren Oygar’da saklı!

Ayrıca 5gvirusnews olarak KKTC Sağlık Bakanı Müsteşarı Dr. Duriye Deren Oygar’ı telefonla aradık. Kendisi yanlış bildiğimizi söyledi ve daha sonra da belge istedi. Yaptığı kısa açıklamada, “bahsettiğiniz 5 yaş altıdır.”  Mesajı vardı! Bunun üzerine Pfizer’in yaptığı orijinal açıklama ile Clinical Trials’de yayınlanan faz çalışmalrına ilişkin bilgileri de yolladık.  

Ve aşağıdaki soruları yolladık. Henüz bir yanıt alamadık. Ama kendisi Sağlık Üst Kuruluna başkanlık yapan ve üstelik bakanlık müsteşarı olarak çocukları açılarken acaba Müsteşar kendi çocuğuna veya Dr. Jale Refik Rogers ile diğer kurul üylerinin varsa çocuklarının aşı olup olmadığını açıklamak zorundadır.

- KKTC’de 2000 doz özel olarak üretilen Biontech AB destekli nasıl geldi?

- Şuana kadar kaç çocuk aşılandı?

- Aşı olan çocukların takibi yapılıyor mu ve durumu kime bildiriyorsunuz?

- Prof. Dr. Mehemt Ceyhan’dan destek alıyor musunuz?

- Dünya’da tedbirler Almanya hariç yavaş yavaş kaldırılırken, KKTC neden hala katı tedbirlere devam edliyor? Dünyanın veya bilim dünyasının bilmediği bir özel durum mu var?

Not: Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Duriye Deren Oygar’ı kız kardeşi Uzm. Dr. Pembe Derin Oygar ile Mehmet Ceyhan  sayesinde tanıdığımız için sorduk!

KAYNAK:

https://www.gundemkibris.com/kibris/asilar-cenk-soydan-tarafindan-teslim-alindi-h332954.html

https://www.kibrisgazetesi.com/kibris/kktc-de-cocuklarin-kovid-19-a-karsi-asilanmasina-baslandi-h124123.html

https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04816643

https://www.pfizer.com/news/press-release/press-release-detail/pfizer-and-biontech-initiate-rolling-submission-emergency

https://www.cumhuriyet.com.tr/dunya/ugur-sahin-iddialari-dogruladi-resmi-asi-basvurusu-yapildi-1904564

https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/ugur-sahin-duyurdu-covid-19-asisi-icin-resmen-basvurdular-6925946/

https://www.kibrispostasi.com/c77-SAGLIK/n406201-incirli-saglik-bakanligi-1218-yasin-hatirlatma-511-yasin-ise-baslangic-dozlarina-hazirlanmali

https://www.kibrisgazetesi.com/kibris/kttb-ailelere-5-11-yas-araligindaki-cocuklarini-asilatma-cagrisinda-h124042.html

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zeynep A. 2 yıl önce

Şu okuduklarım karşısında dehşete kapıldım. KKTC ayağa kalkması lazımdı ! İnanamıyorum bunu nasıl yaparlar rezalet ❗

Avatar
Hasan n.erduran 2 yıl önce

Bakanlik ne der....önemli.
Buyursunlar...