Öne Çıkanlar Hurşit Tolon Enosis Kanser Deborah Cohen Sodyum Klorit

KKTC'DE VİRÜS OYUNU BOZULUYOR!

5gvirusnews Haber Merkezi Lefkoşa / 12 Şubat 2021

KKTC Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan ARIKLI,  “Sıfır vakalı yerleri neden kapatıyoruz bunu bana bilimsel verilerle anlatmaları lazım, aksi takdirde veri görmeden kapanma kararına asla imza atmam” diye konuştu.

KKTC’de nihayet halkı düşünen, KKTC Devletinin çıkarları için konuşan bir devlet insanı çıktı. Kapanmaların ekonomiye zarar verdiğini söyledi. Ve PCR test döngüsü, “40’ın üzerine çıkarsa yüzde 100 pozitif verir.” dedi.

Arıklı özetle şöyle konuştu:

“Ben Bakanlar Kurulu’nda Sağlık Üst Kurulu’ndaki arkadaşlara sordum. “Tahminle el yordamıyla bir takım karar alamayız. Bize hangi kararı hangi gerekçeyle aldığınız kararları söylemeniz lazım, verileri ortaya koymanız lazım. Yasanın öngördüğü şekilde bilimsel verileri ortaya koymanız lazım. 3 komite olması lazımdı üst kurulun altında.. Sürveyans komitesi, laboratuvar komitesi, bulaşıcı hastalıklar komitesi. Bu komitelerden çıkacak verilerle kararlar üretilmeliydi.

“YDÜ ve Devlet hastanesinin sayıları uyuşmuyor”

Laboratuvardaki test kitlerine uygulanan döngü sayısı bizde kaçtır?. Dünya Sağlık Örgütü’nün hazırladığı sayı kaçtır? DSÖ diyor ki 20-25 arası normaldir. Bunu bana Prof. Dr. Nedime Serakıncı söyledi. “40’ın üzerine çıkarsa yüzde 100 pozitif verir” dedi. Bizde kaçtır diyor sordum “bilmiyorum” dedi, Ali Pilli’ye sordum o da bilmiyor. Özel hastanelerden hizmet alalım ve onlar da test yapsın dedim. Son 3-4 gündür YDÜ hastanesi takriben 5 bin civarında test yaptı çıkan vaka sayısı 9’dur. Ama bizde devlet hastanesinde 50’den aşağıya düşmüyor. Ama döngü sayısı üzerinde konuşulması konulardan bir tanesi. Sorgulamak durumundayım ben bunu. YDÜ mü yanlışlık yapıyor, hastanemiz mi? Bunu bilmemiz gerekiyor. Ortada bir soru işareti var. Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı testlerde 50, YDÜ’de yapılan testlerde 9 çıkıyor. Ortada ciddi bir fark var. Bunu bana birinin izah etmesi lazım!

Nedime Hanıma RO sayısını (Yapılan test sayısını çıkan vaka sayısına bölünmesiyle elde edilen sonuç) sordum… Kaç olursa kırmızı alarm diye sordum cevabı 3 oldu.. Bizde kaçtır diye baktığımda top olduğu dönemde 1.4-1.5 yarısı bile değil. Ekonominin başındaki kişiyim. Ekonomi felç durumdadır. Tamamen kapanma ekonomiye felç ederiz. Rakamlar doğruysa kapanalım ama ortada soru işaret varken kapanmadan bahsederseniz ben Ekonomi Bakanı olarak sorgulamak zorundayım. Bana bilimsel veriler lazım. Verilere göre gerekirse 30 gün de kapanılır. Korku ve panik havası yaratarak değil de vaka sayısının normal mi anormal mi olduğudur önemli olan.

Sıfır vakalı yerleri neden kapatıyoruz?

Tehlike sınırının çok çok uzaklarındayız, tedbir alalım denetleyelim. Ama bana kalkıp da sıfır vaka olan İskele, Mağusa, Güzelyurt ve Lefke’de kapanmanın bir mantığı yok. Bana bunu kimse anlatamaz. Vaka sayısını çok olduğu Lefkoşa ve Girne kapanabilir. Elimdeki pastayı her noktaya bölmem gerekiyor bu kez.

Ben bunları söylediğim için yaygara çıkaracaklar, corona sever olarak beni gösterecekler ama ben kafamdaki sorulara cevap bulamadım. Bir karara imza atmamı istiyorsanız verileri görmem lazım diyorum. Sıfır vaka olan bölgeleri neden kapattığınızı anlatmanız lazım. Lefkoşa’da sıkıntı varsa ilçeler arası geçişleri kapatın. Ama sıfır vakalı yerleri neden kapattığını birileri bana anlatmalı. Ben bu sefer bilimsel verileri görmeden kapanmaya asla imza atmam.

Eğer dünyadaki tüm sorumlu devlet insanları Erhan ARIKLI gibi davransaydı, pandemi atlaması yaşanmazdı!

Anahtar Kelimeler:
KKTCPCRErhan Arıklı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Figen Öztürk 3 yıl önce

Allah razı olsun aklını kullanabilen satılmamış satmamış cebini değil ülkesini milletini düşünen devlet büyüklerindem

Avatar
Enes.. 3 yıl önce

%1 bile olsa ümit vardır,ankaradan teşekkürlerimi sunuyorum,umarım sizin gibi insanların sesini daha çok duyarız ve bu plandemiden bir an önce kurtuluruz..

Avatar
Mevlüde idil gulmezoglu 3 yıl önce

ilim insanı olmak bilimsel düşünmeyi ve bilimsel eylemi gerektirir. sorgulamadan ve inanmadan imza atmıyor.aciklama bekliyor.sorumluluk ve görev bilinci böyle bir sey ....Turkiye de hasret kalmıştık...

Avatar
Ulvi 3 yıl önce

Bende KKTC de yaşıyorum yahya bey memursun heralde kapansın istiyorsun her yer maaşın ödenir ya özel sektör ekmeğe muhtaç kaldı.Ama sevinme çok Sonunda şeninde maaşın ödenmicek sende ağlicaksın.

Avatar
Mehtap Yeşer 3 yıl önce

Buraya kadar tamam. Benim bir sorum olacak sayın Arıklıya,
Yurt dışından ülkeye, negatif test sonucu elinde olduğu halde, hava alanında, karantina için ücret ödememişseniz sizi KKTC hükümeti kabul etmiyor ne demek. Buna nasıl imza attılar ve vatandaşı başka bir ülkede madur ediyorlar. Bu pandemiyi bahane edip haraç kesmekten rüşvet talep etmekten başka bişey değildir. Vatandaş ülkesine geldikten sonra o parayı yasal yollarla tahsil eder devlet dediğin. Başka bir ülke hava alanında bırakmak ve konsolosluk dediğin makamın bile yardımcı olmaması hangi siyasete, hangi hukuka, hangi insanlıga, insan haklarına sığar
Buyurun cevap bekliyorum.

Avatar
Yahya 3 yıl önce

Arkadaşlar davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş. Ben kktc'de yaşıyorum o iş arıklının söylediği gibi değilmiş. Burda kullanılan kitler 40 döngüyle sonuç veriyormuş