Öne Çıkanlar Dünya Ekonomik Forumu Yahdiler DSÖ YouTube Sosyalizm

YAŞLANIYORUZ VE NÜFUSUMUZ AZALIYOR

5gvirusnews Haber Merkezi Ankara / 10.9.2020

Türkiye İstatistik Kurumu “Dünya Nüfus Günü”ne ilişkin doğum istatistikleri açıkladı. Tehlike kapıya dayandı! Türkiye’deki doğum oranları dibe vurdu. Boşanma artıyor, doğum oranı düşüyor.

Türkiye İstatistik Kurumu Dünya Nüfus Günü dolayısı ile yayınladığı açıklamasında ülkemizde toplam doğurganlık hızının düştüğünü, boşanmanın arttığını açıkladı.

Türkiye’de toplam doğurganlık hızı 2019'da 1.88 çocuk düzeyine geriledi. Toplam doğurganlık hızlı 2001'de 2.38 çocuk, 2018 de ise 1.98 çocuk düzeyindeydi.

TÜİK tarafından açıklanan bir başka istatistiğe göre Türkiye’de boşanan çiftlerin sayısı 2018'de 143 bin 570 iken, 2019'da bu sayı %8 artarak 155 bin 047 oldu. 2011'de kaba boşanma hızı binde 1.88 olarak kayıtlara geçti.

Boşanmalarla birlikte Türkiye’de ciddi bir evlilikten kaçış var. Öte yandan devam eden evliliklerde ise çocuk sayısında ciddi bir gerileme gözleniyor.

Uzmanlar, evlenme yaşının da artmaya devam ettiğini ve devam eden evliliklerdeki mutluluk katsayısının düşmeye devam ettiğini ifade ediyorlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.