Öne Çıkanlar Orhan Kutan Diyarbakır Cristian DROSTEN Coronavirüs Aşık Veysel

"CHEMTRAIL" YALAN MI?

5gvirusnews Haber Merkezi Antalya / 2 Şubat 2023

Dünya’da elektromanyetik radyasyon ve sağlık konusunda araştırmalar yapan Amerikalı yazar Arthur Robert Firstenberg Chemtrail’in tarihi kökleri ile ilgili bir makale yazdı.

Uzun zamandır izlediğimiz, komplo teorileri ile birlikte anılan Chemtrail’in ne olduğuna ilişkin yazımızı Firstenberg’in makalesi ile birlikte vermeye karar verdik.

Chemtrail’e kısaca havadan kasten içinde biyolojik maddelerinde olduğu kimyasal püskürtme diyebiliriz.

Tarihte Wright Kardeşler 1918'de ilk uçuşlarını yaptıktan sadece 15 yıl sonra, Fransa'daki Amerikan askerleri bazen uçakların arkasında oluşan bulutları tarif ediyorlardı.

Örneğin Scientific American’da 7 Haziran 1919, (s. 601)  Yüzbaşı Ward S. Wells, Bois de Hess'ten şunları yazdı. (bkz)

İki ya da üç gün yağmur yağdı ve ardından, görünürde tek bir bulutun olmadığı harika bir şekilde berrak ve güzel bir sabah geldi... Dikkatimizi ilk olarak, birkaç tuhaf ve ürkütücü bulutun aniden belirmesiyle gökyüzüne çekti -- uzun, zarif, beyaz şeritler görüyordum. Bir uçtan diğer bir noktaya doğru inceliyorlardı... Yakın gözlemde, her bulut noktasının biraz ilerisinde bir takip uçağının minicik zerresini fark ettim. Görünüşe göre, hassas bir şekilde dengelenmiş meteorolojik koşulları bozmak ve bu garip bulut oluşumunu hızlandırmak için gereken tek şey havanın çalkalanmasıydı…Daha önce, …bulutlarda izlerini bırakan gemiler görmüştüm ama bugüne kadar  gökyüzünün mavi arduvazına beyaz yazı yazan bir uçak görmemiştim.

Kıtaların kayması teorisini ilk kez geliştiren Alman jeofizikçi, meteorolog ve astronom Alfred Wegener, kalıcı kontra izleri de tanımladı. Ocak 1920’de yazdığı yazıda (bkz) Münih üzerinden uçan üç uçağın arkasında oluşan 50 kilometre uzunluğundaki bir bulutu tanımlamış ve arkasındaki fizikler izlerin nedenin açıklamıştır.

9 Mayıs 1919'da ve yine 11 Mayıs'ta, 30.000 fit yükseklikte, yaklaşık -50⁰ C sıcaklıkta uçan Alman pilot Zeno Diemer, uçağının arkasında yaklaşık kırk mil uzanan bir bulut akıntısının oluştuğunu fark etti. Her seferinde bu akışın, yaklaşık 3.000 fit kalınlığında bir bulut tabakası oluşturacak şekilde yavaş yavaş yayıldığını gördük. (bkz)

Teknoloji geliştikçe ve uçaklar daha yüksek, daha soğuk irtifalarda uçmaya başladıkça, kalıcı kontralar daha yaygın hale geldi. Dünya Savaşı'nın başlangıcında, bugün ticari uçakların yaptığı gibi 30.000 fitin üzerinde uçan uçaklar, genellikle arkalarında uzun, kalınlaşan bulutlar bırakıyordu. Şubat 1942'de Fransız havacılık öncüsü ve ünlü yazar Antoine Saint-Exupéry, 1939 ve 1940'ta Nazi Almanya'sına karşı yüksek irtifa muharebe görevlerinde yaptığı uçuşla ilgili bir anı olan Flight to Arras'ı yayınladı ve şunları yazdı:

Yerdeki Alman bizi, yüksek irtifadan uçan her uçağın bir duvak gibi arkasından takip ettiği inci beyazı eşarbımızdan tanıyor. Meteorik uçuşumuzun yarattığı rahatsızlık, atmosferdeki sulu buharı kristalleştirir. Arkamızda bir buz sarkıtını çözüyoruz. Atmosfer koşulları bulut oluşumuna uygunsa, izimiz yavaş yavaş kalınlaşacak ve kırların üzerinde bir akşam bulutu haline gelecektir.

Bu her ulus için bir sorundu. İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri'nden Uçuş Teğmeni MV Longbottom, bir Fransız meteoroloji uzmanına danıştıktan sonra, düşük sıcaklık ve yüksek nem koşullarında, “Yüksek İrtifalarda Yoğunlaşma İzleri” başlıklı bir rapor yayınlandı. Bu koşullar altında, uçağın, "egzozlarından hızla genişleyen gazların" "[uçağın] dümen suyunda ani yoğunlaşmaların oluşmasına neden olduğunu" da yazdı. Bu aynı zamanda atmosferde, bazıları iz oluşumunu desteklerken bazıları desteklemeyen katmanlar olabileceği anlamına geliyordu.

Ve gerçekten de savaş pilotlarının deneyimi buydu: arkalarında ağır kuyruk izleri oluşmaya başladığında, bazen bir veya iki bin fit alçalarak oluşumlarını durdurabiliyorlardı.

1928 ile 1931 yılları arasında, Amerika'nın en iyi havacısı General Henry H. Arnold, amacı uçakların düşman topçularına karşı savunmasızlığını, onların izlerini dağıtarak azaltmanın bir yolunu bulmak olan bir projeyi yönetti.

Ulusal Havacılık Danışma Komitesi Eylül 1942'de, nasıl ve neden oluştuklarını, kalıcılıklarının o yükseklikteki sıcaklık ve neme bağlı olduğunu açıklayan yoğunlaşma izleri hakkında bir rapor daha yayınladı.

Sadece uçakların daha yüksek irtifası değil, aynı zamanda II. Dünya Savaşı sırasında jet avcı uçaklarının piyasaya sürülmesi, gökyüzünde kalıcı buhar izlerini olağan hale getirdi. 1960'larda ticari jetlerin yaygınlaşmasından sonra da göklerin ortak özelliği haline geldiler.

Donald R. Baucom, 1945'e kadar iki bölümlük bir contrails tarihi yayınladı: "Wakes of War: Contrails and the Rise of Air Power, 1918-1945", Air Power History , Yaz 2007, s. 16-31(bkz) ve Sonbahar 2007, sayfa 4-21. (bkz)

Aşağıdaki fonograflar da 1968’li yıllara aittir.

CONTRAİL İLE ALDATMANIN KÖKENİ

Jet motorları ile havada yoğunlaşan bulut izlerine verilen ad olan CONTRAİLS ilk kez 1998 yıllarında birkaç dolandırıcının, ortalama bir vatandaşın gerçeği çözmesi, gerçeği kurgudan ayırt etmesi neredeyse imkansız olduğu durumlarda kullanıldı.  

Onlardan birsi de Harris oldu. O da 1996'da jet yakıtındaki katkı maddelerinin serpintisiyle toprakların kirlendiğini söyledi ve toprak örneklerini analiz etme hizmetlerini sundu. Müşterilerine örneklerinin etilen dibromür (EDB) içerdiğini ve bunun nüfus azaltma gündeminin bir parçası olarak jet yakıtına eklendiğini söyledi.

EDB'nin toprakta yıllarca varlığını sürdüren tarımsal bir pestisit olması önemli değildi. Harris, “Tarım toprağındaydı” dedi. Çünkü gökten düştü. Ertesi yıl o ve Finke bu masalı daha da ileri götürdüler: toprak, su ve jet yakıtı numunelerini analiz etmek için bir danışmanlık şirketi kurdular ve Finke, "gökyüzündeki çizgiler" aracılığıyla "soykırım" hakkında bir e-posta duyurusu gönderdi.

Finke’nin e-postaları 1998'de yavaş yavaş dolaşmaya başladı. EDB, bazıları tarafından alüminyum, baryum ve stronsiyuma dönüştürüldü. Bunlar ayrıca toprak ve yeraltı suyu örneklerinde bulundu ve ayrıca gökten düştüğü söylendi. Alüminyum ve baryumun tarımsal ilaçlarda da olması ve stronsiyumun alçı ve diğer minerallerde olması ve yeraltı sularında her yerde bulunması da artık önemli değildi.

HAARP İÇİN CONTRAİLS (Mİ?!)

Yoksa CONTRAİLS Radyo frekanslarının kullanıldığı HAARP teknolojisi ile mi ilgiliydi. Ocak 1999'da Kanadalı gazeteci Will Thomas’da bu bağlamda, EDB hikayesine bağlı kalarak hikayeyi daha da ileri götürdü: zehirli kontra izlerin işaretsiz askeri jetler tarafından "püskürtüldüğünü", HAARP ile ilgili olduğunu ve hava durumunu değiştirmek için kullanıldığını iddia eden iki makale yayınladı.

Thomas 25 Ocak 1999'da, Sahilden Kıyıya komplo radyosuna çıktı ve masalın bir versiyonunu milyonlarca insana yaydı. 10 Şubat 1999'da hâlâ EDB'den bahsederken, insanlara acil korunma çağrısı yaptı ve "Yüzünüzde kontraplaklar dokunurken İÇERİDE KALIN" diyen bir e-posta gönderdi.

New York Times'ın, "Acil Servis Odaları kıyıdan kıyıya akut solunum yolu vakalarıyla dolup taşıyor" dedi."bu grip değil", BBC'nin iki hafta içinde İngiltere'de solunum yetmezliğinden 6.000 ölüm bildirdiğini ve "cansız bedenlerle yarı yarıya doldurulmuş bir dondurucunun BBC fotoğrafı" olduğunu bildiriyordu. Ancak anlattığı salgın gerçekte yoktu ve ne BBC ne de New York Times böyle bir şey bildirmedi.

Ancak Thomas, Sahilden Sahile radyoda bu raporları süslemeye devam etti. Mart 1999'da "chemtrails" kelimesini icat etti. "Kontraillerin-bulutları" hızla dağıldığı ve "Cemtraillerin" dağılmadığı fikrini ortaya attı. Oysa 80 yıl önce Wegener dağılıp dağılmamalarının sıcaklık, basınç ve neme bağlı olduğunu açıklamıştı.

Thomas'ın baştan sona icat ettiği salgına olan inanç tüm dünyaya yayıldı ve o zamandan beri kökünü kazımak imkansız hale geldi. Daha ziyade, hepsi bilim adamı olmayan ve çeşitli derecelerde hayatlarını bundan kazanan çeşitli bireyler tarafından dağıtıldı ve geliştirildi: bilgisayar danışmanı Clifford Carnicom; film yapımcısı Michael John Murphy; TV hava durumu sunucusu Scott Stevens; güneş enerjisi sistemleri üreticisi Dane Wigington; ve yazar Elana Freeland katkıda bulundu.

Son zamanlarda komplo teorisyenleri gibi görünmemek için masalı daha da süslediler, gökyüzündeki çizgilerin küresel ısınmayla mücadele için püskürtüldüğünü ve "chemtrails" yerine "jeomühendislik" terimini kullandıklarını iddia ettiler. ” bu kulağa daha inandırıcı geliyordu.

Başlarda Thomas, kasıtlı olarak elektromanyetik radyasyon hakkındaki gerçek bilgileri "chemtrails" hakkındaki uydurma hikayelerle birleştirmeye başladı ve Freeland ve diğerleri bunu daha da geliştirdi  ve güçlendirdi. Bu, kamuoyunun kafasını karıştırıyor, önemli bir mesajla bizlerin itibarını sarsıyor ve telekomünikasyon endüstrisi için Yeoman'ın işini yapıyor. Bunun bu kadar önemli olmasının ve bu konuda bir haber bülteni göndermemin nedeni, "chemtrails" masalının o kadar başarılı bir şekilde ilan edilmiş olmasıdır ki, 2016 yılında yapılan bir ankete göre Amerikalıların neredeyse %40'ı buna inanıyor ve yalnızca %34'ü bunun yanlış olduğundan emin. Bu aynı zamanda EMF aktivistleri ve 5G'yi protesto eden insanlar için de geçerli: Bunların çok büyük bir kısmı "chemtrails"e ya da artık yanlış bir adla "jeomühendisliğe" inanıyor.  Bu da bizi itibarsızlaştırıyor ve medya ve çevre örgütleri nezdinde ilgi çekmemizi zorlaştırıyor.

ASIL SORUN KURŞUNLU YAKIT!

İronik olarak, EDB aslında askeri veya ticari jetlerde değil, uçak yakıtında bir katkı maddesi olarak kullanılıyordu ve hala kullanılıyor. Uçaklar arkalarında iz bırakacak kadar yüksek uçmayan pistonlu motorlu uçaklar tarafından genel havacılıkta kurşunlu yakıtta vuruntu (*) önleyici bir madde olarak kullanılmasıdır. Asıl skandal da budur. Dünyanın bir çok yerinde  kurşunlu yakıtın arabalarda yasaklanmasına rağmen uçaklarda hala bir tedbir alınmamış olmasıdır.

Uçaklarda belirli bir oranda kurşun tetra-etil (benzinin oktan sayısını ayarlamak ve benzinli motorların vuruntu yapmasını engellemek için kullanılan bir tür kimyasal madde) içerir. İçerdiği kurşun tetra–etil oranına göre isimleri değişmektedir. Bundan dolayı da pilotların ve bakım ekibinin yakıtın cinsini tanıması için AVGAS özel bir boya renklendirilir. ABD’de 175.000 küçük uçak hâlâ soluduğumuz havaya kurşun saçıyor.

Türkiye’de sıkça duyduğumuz süper benzin yani kurşunlu benzin 2004 yılında satışı yasaklandı.

Ayrıca 77 bilim insanın Contrail ile ilgili yaptığı çalışma da Chemtrail teorisi  var diyenelere umut vermedi. (bkz)  

(*) Vuruntu; hava-yakıt karışımının buji marifetiyle değil de bölgesel olarak aşırı basınç ve sıcaklığın etkisiyle kendiliğinden yanması ve bunun sonucunda çok hızlı basınç yükselmesi ile duyulabilir bir ses oluşturan kendiliğinden tutuşma olayına vuruntu denir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Faruk 1 yıl önce

Bunda geç kaldiniz