Öne Çıkanlar ABD Cenevre ÇKP KKTC Megali İdea

ELON MUSK’UN, “SPACEPORT” SOYKIRIM PROJESİ

5gvirüsnews Haber Merkezi Cakarta / 6 Nisan 2020

Dünyamızın, küresel güçlerin doymak bilmez istekleri sonucu  tehdit altında olduğu ve ateşin düştüğü yeri yaktığı bir dönem yaşıyoruz. Bu haberde yaygın medyanın haber yapmadığı için çok az biliniyor. Orası Avustralya ile ekvator arasındaki Batı Pasifik Okyanusu'nda, dünyadaki en izole, en az ziyaret edilen yerlerden biri var. Burası dünyanın en büyük ikinci adası, hala yüzlerce farklı dil konuşan geleneksel kabile halklarının yaşadığı yerdir. Coğrafi ve kültürel olarak tek bir toprak olmasına rağmen, bu tropik cennet 1848'de Hollanda ile Büyük Britanya arasında yapılan bir anlaşmada ortadan aşağı çekilen bir çizgi ile batı ve doğu olarak bölünmüştür. Orada yaşayan siyahları, yalnızca kendi topraklarından kaynak çıkarmak için potansiyel ucuz bir emek kaynağı olarak görüldü. Yeni Gine adasının zenginlikler arasında kereste, petrol, gaz ve mineraller, gümüş ve nikel ve dünyadaki en büyük altın ve bakır yatakları vardı.

Adanın Papua Yeni Gine olarak bilinen doğu yarısı, 1975'ten beri bağımsızdır ve şiddetli sömürgecilik tarihinin üstesinden gelmek için mücadele etmektedir. Batı Papua olarak bilinen diğer batı yarısı, Hollanda sömürge yönetimi 1961'de geri çekildiğinde bağımsızlığını ilan etti, ancak Endonezya, engin doğal kaynaklarına göz yumarak 1969'da Batı Papua'yı işgal etti ve resmen Endonezya'ya çekti. O zamandan beri, Endonezya sürekli olarak angaje oldu. Bugün yaklaşık 2.000.000 kişi olan yerli nüfusa karşı soykırımda 500.000'den fazla kişi öldürüldü ve binlercesi Endonezya ordusu tarafından tecavüze uğradı, işkence gördü ve hapsedildi.

Paul Antonopoulos ve Drew Cottle'ın Ağustos 2019'da yürek parçalayan makaleleri Endonezya'da Unutulmuş Soykırım'da yazdıkları gibi , “Cakarta'nın Batı Papua'nın yerli halkına kendi kaderini tayin hakkını vermemesinin başlıca nedeni milyarlarca dolarlık doğal kaynaklarıdır. Papualılar yarım yüzyıldan fazla bir süredir bağımsızlık için mücadele etseler de Endonezya, ordusu aracılığıyla ABD, Kanada, Avrupa, Çin ve Avustralya'daki pazarlara giden bölgenin geniş doğal kaynak rezervlerini kullanarak küresel ekonomik ilişkisini güçlendiriyor.  Ve maden şirketlerinin çoğunluğunun bulunduğu yerdir."

Elon Musk'ın SpaceX'i bu soykırımı sürdürmede rol oynamak üzeredir!..

Batı Papua'nın kuzey kıyılarında, ekvatorun sadece bir derece güneyinde bulunan küçük Biak adası bugün şöyle görünüyor: Endonezya, Biak'ı kârlı bir "Uzay Adası" na dönüştürmek istiyor. Aralık 2020'de Endonezya, adanın bir kısmının SpaceX'e uyduları fırlatmak için bir uzay üssü olarak kullanılmasını teklif etti. SpaceX, dünyanın her yerinde yüksek hızlı kablosuz İnternet sağlamak için 42.000 uyduyu başlatmak ve sürdürmek istiyor. Bu, gelecekte sonsuza dek neredeyse günlük roket fırlatmalarını gerektirecektir. SpaceX şimdiye kadar uydularını, yukarıdaki fotoğrafın çekildiği Florida, Cape Canaveral'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatıyordu. Cape Canaveral'daki uzay limanı bir yaban hayatı sığınağı ile çevrilidir ve şimdiden çok fazla çevresel zarar vermiştir.

İTİRAZ EDERSEK TUTUKLANACAĞIZ!

Biak adası planlarından sorumlu kabile şefi Manfun Sroyer, "Bu uzay limanı, bize geleneksel avlanma alanlarımıza mal olacak ve yaşam tarzımızın bağlı olduğu doğaya zarar verecek. Ama itiraz edersek, hemen tutuklanacağız."

Biak'ın konumu, SpaceX için çeşitli ilgi çekici yerlere sahiptir. Ekvatordaki konumu uyduları fırlatmak için idealdir çünkü oradan yörüngeye ulaşmaları için daha az yakıt gerekir. Ve Batı Papua'daki geniş bakır ve nikel rezervleri bazı malzemeleri tedarik edecek. Bakır ve nikel, roket yapımında kullanılan iki metaldir.

Endonezya, 2024 yılına kadar adada kendi uzay üssünü geliştirmeyi planlayan Rus uzay ajansı Roscosmos'a Biak Adası'nı da teklif etti. Rusya, 640 uydudan oluşan kendi filosunu dünyanın her yerinde kablosuz İnternet sağlamayı planlıyor.

Batı Papua'da madenciliğin çevresel etkileri iyi belgelenmiştir. Dünyanın en büyük bakır ve altın madenlerinden biri olan Antonopoulos ve Cottle, "Grasberg madeninden," diye yazdı.  Gıda ve ticaret için, yüz binlerce ton atık her gün hayati Ajkwa delta sistemini kirletiyor ve Kamoro kabilesinin güvendiği çevreyi yok ediyor. Grasberg madeni çevre için o kadar yıkıcı ki, her yıl Ajkwa nehir sistemine bıraktığı 80 milyon ton atık döküntüsü dışında, açık maden ocağı uzaydan net bir şekilde görülebiliyor. Eskiden buzulla kaplı bir dağın tepesi olan yer, şimdi bir mil genişliğinde bir kraterdir ve bir mil derinliğindedir.

Açık kesim operasyonları nihayet 2020'de kapatıldı, ancak Grasberg'deki yeraltı madencilik operasyonları genişliyor ve nehirlerin, ormanların, balıkçılığın ve kıyı sularının kirlenmesi ile aşiret topluluklarının yok edilmesi hız kesmeden devam ediyor. Earthworks ve Mining Watch Canada'nın 2012 raporunda, Grasberg'den gelen maden atıklarının "166 kilometrekarelik daha önce üretken olan orman ve sulak alanlara gömüldüğünü ve balıkların büyük ölçüde ortadan kaybolduğunu" belirtti. Zehirli nehir artık bölgenin köyleri için bir içme suyu kaynağı değil.

Elon Musk kendi ticari ideali için Batı Papua'nın madenlerini seçerse, Tesla'nın elektrikli araçlarını da (EV'ler) burada inşa edecek. Çünkü EV'lerde kullanılan uzun menzilli piller için gerekli olan nikel ve bakır da burada. Musk geçtiğimiz Temmuz ayında Endonezyalı yetkililere verdiği demeçte, Tesla'nın "nikeli verimli ve çevreye duyarlı bir şekilde çıkarırsanız uzun bir süre için dev bir sözleşme" teklif edeceğini söyledi.

Musk ve Endonezya hükümeti "çevreye duyarlılığın" ne anlama geldiğine dair bir anlaşmaya varabilir, ancak Batı Papua'nın yerli halkı buna katılmamak için yalvarabilir. Hala milyarlarca pound kayayı toz haline getirmek ve işlemek ve ortaya çıkan tüm atıkları bir yere bırakmak anlamına geliyor. Batı Papua'da bir yer, bakir yağmur ormanları, el değmemiş nehirler ve kabile toprakları anlamına gelir.

Yollar, Elektrik ve Cep Telefonları İçin Açıldı!

Doğudaki bağımsız eyalet olan Papua Yeni Gine'de, geniş iç kısımların çoğunda hala yol, elektrik veya baz istasyonu yok. Ve Batı Papua'da da sadece 5 yıl önce durum böyleydi. Ancak son birkaç yılda, tüm bu altyapı - her köye elektrik, vahşi doğada buldozerli modern bir otoyol sistemi ve yaygın olarak bulunabilen cep telefonu hizmeti - Endonezya tarafından inşa edildi ve bu, ülkenin yararına olmadı. Bunu istemeyen ve protesto ederlerse vurulan veya bombalanan yerli halk.

KANLI YOL

Gazeteci David Robie, 4,325 kilometrelik Trans-Papua Otoyoluna, "Batı Papua'nın kanlı karayolu" adını verdi. John Martinkus'a göre, The Road: Uprising in West Papua, geçen Mayıs ayında yayınlandı, otoyol askeri işgal, yabancı şirketler tarafından daha fazla madencilik ve kereste kesimi, çevresel tahribatın sonucunda  yerli halk yerleşim yerlerinden çekilmek zorunda kalacak!  

Robie 1 Aralık 2018'de, "Sabah Yıldızı'nı yükselterek 1961'de Hollandalıların bağımsızlığını ilan eden bir tören Papualıların her yıl yaptığı gibi, özgür bir Papua bayrağı kan dökülerek sona erdi." diye yazdı. Geçen yıl, en azından uzak Nduga bölgesinde, bu tören barış içinde gerçekleşti ve Endonezyalılar tarafından göz ardı edildi. Ancak bu yıl yol çalışanları ve askerler yeni otoyolda Nduga'ya gelerek cep telefonlarında kalabalığın fotoğraflarını ve videolarını çektiler. Ortaya çıkan çatışmada 19 yol işçisi ve bir asker öldü. O zamandan beri Endonezya ordusunun misilleme baskınları, yaklaşık 50.000 kişiyi köylerinden kaçmaya ve mülteci olmaya zorladı. "Otoyolun korunmasında" iki bin asker, helikopter ve 650 komando görev yapıyor.

Martinkus, "En kötüsü helikopterler" diye yazıyor. "Halkı korkunç şekilde yaralayan beyaz fosforlu bombaları veya bombaları fırlatmak veya düşürmek için platformlar olarak kullanılıyorlar."

Ve Manfun Sroyer'in dediği gibi uzay limanı hem çevreye verilen zararı hem de devam eden soykırımı devam ettirecek. Roket fırlatmalarına eşlik eden gürültü, ışık ve titreşimlerin yanı sıra, dünya çapında çoğalan tüm uzay limanları çevrelerini yok ediyor.



Bir Falcon 9 roketi - SpaceX'in uydularını fırlatmak için kullandığı roket - tam itişte saniyede 3,200 poundluk inanılmaz bir yakıt tüketir. Falcon 9, katı yakıtları yakan roketlerin aksine gazyağı yakar ve uzay limanını çevreleyen toprağı ve suyu ağır metallerle kirletmez. Ancak bu, lansmanın başarılı olduğunu varsayıyor. Bir roket her düştüğünde veya patladığında, hasar çok büyüktür. Alaska'nın Kodiak Adası'ndaki uzak bir uzay limanına yapılan test fırlatmaları sırasında iki roket düştüğünde, 230 ton toprak kirlendi. Ve her uzay limanında düzenli olarak çarpışmalar oluyor.


Batı Papua'da meydana gelenler, muhtemelen bugün dünyada meydana gelen en kötü soykırımdır ve neredeyse hiç bildirilmemektedir. Ama bu sadece soykırım değil. Bu bir çarpışma - yaşam ve teknoloji arasındaki bir çarpışma, gittiğimiz her yerde yüzümüze bakan bir çarpışma ve kimse bakmak istemediği için rapor edilmiyor. Batı Papua'nın bağımsızlık lideri Benny Wenda, "Batı Papua halkı ormanlarımızı, dağlarımızı ve nehirlerimizi savunmak için her gün hayatlarıyla savaşıyor" diyor. Küresel doğal çevremizi koruma mücadelemizde sıfır noktadayız.


Batı Papua, "ilkel" insanların otoyollara ve elektriğe hayır demeye cesaret ettiği dünyadaki son yerdir. Trans-Amazon Otoyolu 1975 yılında tamamlandı. Himalaya Bhutan krallığı 2010 yılına kadar tamamen elektriklendi. Eski Amiş, Amişleri bugün cep telefonlarını kullanıyor. İnsanlığın Mars'ı kolonileştirmeye hazırlandığı 2021 yılında, çoğu insanın gerçeklik anlayışında, doğal dünyanın parçası olan insanların varlığına yer yoktur. Varlıklarını kabul etmek, yaşam ve teknoloji arasındaki çelişkiyle yüzleşmemizi gerektirecektir. Gerçek ve fantezi arasında.

Ama Papualılar orada. Ve onlar önemlidir.

Kaynak : https://www.5gspaceappeal.org/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zeynep A. 3 yıl önce

Katiller dünyanın neresinde olursa olsun katildir.. Bunu da yine okuduk gördük anladık.. Papua halkını selamlıyoruz kutlu mücadelesinde başarılar..

Avatar
ENGİN 3 yıl önce

Ana akım medya bunları verse bilinçlenme daha hızlı olur. Tabii efendiler isterse,