Öne Çıkanlar Orhan Kutan Cristian DROSTEN Diyarbakır Coronavirüs Aşık Veysel

 “GÜRKUT ÇOCUKLARDAN ÖNCE, ‘AŞI’ OLSUN!”

Haber Merkezi Lefkoşa / 6 Ağustos 2022

KKTC’de okullar açılmadan 5 yaş üstü çocuklar,  “aşı” olsun diyerek propaganda yapan KKTB Başkanı Dr. Özlem Gürkut’un “aşı” olup olmadığı tartışma konusu oldu!

İlk önce orijinal belgesi 5gvirusnews’de olan Dr. Özlem Gürkut’un Biontech mRNA sıvısı aldığı tarihlere bakalım;

Gürkut  30 Aralık 2020 tarihinde, “Aşılar ile ilgili bilimsel ve anlaşılır açıklamalar yapılmalı” derken, Covid-19 için erken piyasaya çıkan Sinovac için de, “Faz 3 çalışma sonuçları tamamlanıp onay almadan uygulanacak olursa bu aşının bir ‘çalışma aşısı’ olduğunun aşı yapılacak kişilere mutlaka bildirilmesi ve ona göre yapılması gerektiğini, yani ‘bilgilendirilmiş onam’ alınması gerektiğini”  belirtiyordu. (bkz) 

KTTB Başkanın yaptığı bu açıklama, hiç şüphesiz bilimsel, bilim dünyasının sürekli ve ısrara gündeme getirdiği bir hadiseydi… Adı, “aşı” olarak, özellikle “Faz3” gelen bu sıvılar henüz “Faz3”’ü tamamlamadıkları Clinicaltriasls  var. Hala da süreç devam ediyor! (bkz)

Tarihler 14 Ocak 2021 olduğunda ise  Dr. Özlem Gürkut ile ilgili Dr. İlker İpekdal’ın paylaşımı çok dikkat çekti.

Çin aşısı onay alıncaya kadar olmayacağını söyleyen Gürkut, Biontech’in  mRNA sıvısı için de doğru ifadeler kullanarak, “Ağır alerjik reaksiyon geçmişi nedeniyle gen aşılarını yaptırmayacağını ifade” ediyordu.  

Fakat Dr. Özlem Gürkut’un aşı kayıtlarına bakıldığında, 305650 sıra no ile 16 Şubat 2021 ve 305651 sıra no ile de 12 Mart 2021 gibi farklı tarihlerde aynı barkot ile ve üstelik alerjik durumuna rağmen ve olmayacağım dediği mRNA sıvısın aldığı gözüküyor.

Yine tarihler 3 Eylül 2021 tarihini gösterdiğinde alerjisi olduğundan dolayı gen-(mRNA) sıvısı almayacağını söyleyen KTTB Başkanı Dr. Özlem Gürkut, “Biontech’in etkisinin artırılması için rapel denilen pekiştirici dozun da planlanması gerektiğini” açıklıyordu. Gürkut’a göre 3.doz da yeterli değildir. Önceki aşıları pekiştirmek ve “Yapılan Pfizer Biontech aşısının etki süresinin uzatılması ve etkisinin güçlendirilmesi için mutlaka rapel doz dediğimiz pekiştirici dozu planlanmalıdır.”  dedi. (bkz)

Gürkut’un 3 doz da  yetmez, 4. doz olunmalı dediği tarihten üç ay sonra (01.12.2021) ancak Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne giderek  3.dozunu oluyordu. Yani pekiştirelim dediği 4.dozu henüz olmadı!

Aynı Gürkut, 1. İle 2. doz arasında 1 ay var, tarihler, sıra noları gibi aşı bilgilerinin hepsinde soru işareti var ki bu bilgilerin sağlınız ve takibi için mutlaka doğru olması gerekir. Çünkü henüz 3. Faz’ı tamamlanmamış, aldığı onayı 75. yıl sonra açıklanacak ifadesinden sonra skandala dönüşen ve  akıbeti belli olmayan bu sıvılar için bilgilerin doğruluğu çok önemli!  

Diğer bu kuşku da acaba KTTB Başkanı Dr. Özlem Gürkut  “aşı” olmayıp, Ada Pass(*) da aşılı gözükmek ve “aşı” isteyen ülkeler için mi böyle bir riske girdi?

BAŞKAN AŞI OLMADI DA ÇOCUKLAR MI  OLSUN DEDİ!

KTTB Başkanı Dr. Özlem Gürkut ‘un bu kuşkulu, çelişkili ve aşı detayları doğal olarak kendisinin “aşı” olmadığı yönünde kuvvetli şüphe uyandırmıştır. Temsil ettiği kurum adına bu durum ve belgeler dünyanın her yerinde haber değeri vardır. Onun için, taşıdığı sorumluluk gereği KKTC kamuoyuna açıklama yapmak zorundadır.  

Ayrıca 5 yaşındaki çocukların mRNA gibi bir sıvıyı da olmasını isteyen bir KTTB başkanı, bir heyet gözetiminde, eğer aldığı sıvılar bağışıklık sistemine fayda sağladıysa,  T lenfosit bağışıklığını belirleyecek kan testi de yaptırmalıdır.

(*) Adapass; KKTC'de Kovid-19 ile mücadele kapsamında, Sağlık Bakanlığının belirlediği işletmelere giriş yapacak kişilerin test ve aşı durumlarını elektronik ortamda sorgulayacak sistemi

NOT: BU HABER, KKTB BAŞKANI ÇOCUKLAR AŞI OLMASINI İSTEDİĞİ İÇİN YAPILDI!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdullah Veziroğlu 2 yıl önce

Sizden başka kimse yazmaz mi bunları

Avatar
Sendikacı 2 yıl önce

KKTC de bunu yazacak gazeteci veya gazete yok mu da bu haberler Türkiye'den yapïlır

Avatar
Yüksel Sadi 2 yıl önce

KKTC Sağlık Bakanlığı da zan altına girmiş

Avatar
Aylin 2 yıl önce

Yuhhhhh

Avatar
Zeynep 2 yıl önce

Fena yakalandı !!! Yakaladınız tebrik ederim!! Haadi bakalım acilen cevap bekliyoruzzzzz!!!

Avatar
Karahan 2 yıl önce

Aşı olmadığı halde aşı kartı almak zorunda olanlar oldu bu süreçte. Uçağa binebilmek için. Sanırım bu da öyle bir durum.