Öne Çıkanlar Ankara Üniversitesi 5G Deprem TL Mehmet Eymür

KORKU PANDEMİSİ GERÇEK OLDU

5gvirusnews Haber Merkezi Washington. USA / 28 Ağustos 2020

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, "virüsün neden olduğu kaygı ve korkunun, milyonlarca insanın akıl sağlığını olumsuz etkiledi ve İnsanlar HASTALIK HASTASI oldu." dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ'nün Cenevre’deki merkezinde, video konferanslı basın toplantısında, koronavirüse yakalansın ya da yakalanmasın herkesin psikolojisinin olumsuz etkilendiğini, sürecin korku pandemisine yol açtığını ve insanların hastalık hastası olduğunu söyledi. Milyonlarca insan bunalımda. Ama psikolojik destek verilemediğini açıkladı.

İNTİHARLAR PATLADI

Her 40 saniyede bir kişi intihar ediyor. Risk grubu topluluklarda son bir yılda intihar sayıları 10 kat arttı. 1 milyar’a yakın insanın psikolojik bozuklukla yaşadığını kaydeden Ghebreyesus, her 40 saniyede bir kişinin intihar ettiğini söyledi.

Basın toplantısında Ghebreyesus, COVİD19’dan sözü başka yöne çekerek Afrika'da çocuk felcinin tamamen ortadan kalktığını belirterek, bu konuda Afrika halkları ve Bill ve Melinda Gates Vakfı'nın çabalarından dolayı övgüde bulunması ise dikkat çekti (!?).

Öte yandan Covid Pandemisi, herkesi hastalık hastası edince bir çok ülkede bütün tesisler ve insan kaynakları çalışamaz hale gelirken, ülke ekonomileri çökme noktasına geldi. Bunun sonucu intihar oranaları yükseldi. Ülklerde ki risk grubu topluluklarda,  ölümle sonuçlanan intihar olayları, son bir yılda on kat arttığı gözlemlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aydın 4 yıl önce

Maske takmaya devam edilirse ekonomik sorunlara sebep olur. HES, hes...sosyal sosyal derseniz insanlar daha az dışarı çıkarlarsa, daha az dolmuşa, taksiye biner, daha az alış veriş yapar. okul servisi yapanlar iş yapamaz. Kredi taksitlerini ödeyecek kazanç elde edemez. Dolmuşçu, taksici, servisçi iş yapamazsa, benzinliklerden daha az benzin alır. Daha az benzin satan benzinlik sahibi yanında çalışanlardan bazılarını işten çıkartmak zorunda kalır. İşsiz kalan çalışanlar daha peynir ekmek pirinç alır. Benzinlik sahibi daha az kazanıp daha az vergi öder, bakkal daha az ekmek satıp daha az vergi öder. Devletin vergi geliri azalır. Uzaktan eğitim ile olduğuna göre bu kadar öğretmene de ihtiyaç yokmuş denilebilir. Böyle örnekler çoğalır. Maske vadesi gelenin ölümünü engellemez ama ekonomiyi öldürür...