Öne Çıkanlar DSÖ Hurşit Tolon Kanser Deborah Cohen Enosis

“TANRIYI OYNUYORLAR!”

5gvirusnews Haber Merkezi Boston / 9 Kasım 2022

Uluslararası mRNA Sağlık Konferansı ( Konferans Günleri, 8-10 Kasım 2022 ), endüstri ve akademik profesyonellerin hızla gelişen bilim ve mRNA ilaçlarının ticaretini keşfetmeleri için önde gelen buluşma noktası olarak başladı.(bkz)

Plandeminin öncelikli oyunu olarak jet hızı ile 2020'de mRNA tabanlı aşıların ilk “acil kullanım” yetkilendirmelerinin ardından, 2021'in sonlarında ve 2022'nin başlarında, ruhsat almadan, “tam onayların” alınmasıyla başlayan son üç yıl, mRNA teknolojisinin insanları nasıl yaraladığını ve öldürdüğünü gözlemliyoruz.

Ama mRNA’cılara göre, “resmen mRNA ilaçları çağına” girmiş bulunuyoruz!

mRNA Sağlık Konferansı etkinliği hem akademik kurumlardan hem de önde gelen ilaç ve biyoteknoloji şirketlerinden 450'den fazla katılımcıyı bir araya getiriyor.

TOPLANTIDA YURTDIŞINDA YAŞAYAN 3 TÜRK VAR

Toplantı içeriği, başta yaklaşık 6 milyar “mRNA sıvısı” alan insanları, hükümetleri ve sağlık kurumlarını ilgilendiriyor. Fakat Türkiye merkezli yaptığımız kısa bir araştırma ile ne yazık ki konferansa hiçbir ilgi yok. Yalnızca yurtdışına yaşadığı anlaşılan ve teslim ettiği kuruluşlar adına katılan Cafer Özdemir- Kernal Biologics, Emrah İlker Özay- SQZ Biotechnologies ve Mustafa Diken- BioNTech SE'de Aşılar ve İmmünoloji Başkan Yardımcısı var.

Kernal Biologics Cafer Özdemir Yusuf Erkul ve Burak Yılmaz ve tarafından Boston'da Ekim 2020 yılında mRNA 2.0 teknolojisinin onkoloji alanında kullanılabilmesi için kurulmuş. (bkz)

Emrah İlker Özay, lisans eğitimini İTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik ile Kimya Mühendisliği programlarında çift anadal yaparak tamamlamış.University of Massachusetts Amherst (UMass Amherst)'de Immunology and Polymer Science üzerine doktorasını almış. SQZ Biotechnologies şirketinde Senior Scientist olarak immüno-onkoloji üzerine çalışmalarına devam ediyor.

En çok dikkat eden konuşmacı  ise Mustafa Diken. Onu da pandeminin, plandemi olduğunu görmeyen Cumhuriyet gazetesinde yer alan haber ile tanıyalım.

O haberde, “Covid pandemisinde, hastalığa karşı hızla aşı geliştirilmesini sağlayan ve yüzde 90'ların üzerinde koruyucu olduğu ifade edilen aşı çalışmalarında” yer alan Mustafa Diken, Mainz'deki Johannes Gutenberg Üniversitesi'nden tümör immünolojisi alanında uzmandır ve şu anda BioNTech SE'de Aşılar ve İmmünoloji Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Araştırmaları, antijen kodlayan haberci RNA'ya (mRNA) dayalı yeni kanser ve bulaşıcı hastalık aşılarının geliştirilmesine odaklanmaktadır. Araştırması, şu anda birkaç klinik denemede test edilen yeni mRNA aşılarına yol açtı.

Mustafa Diken ile ilgili diğer bilgiler, ODTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde okurken son sınıfta Şahin ve Türeci çiftiyle tanıştığını belirterek, "Uğur ve Özlem hocaların daha önce üzerinde çalıştığı ve buldukları bir metot üzerine staj yaptım son sınıftayken. Onları makalelerinden bu vesileyle tanıyıp kendilerine başvurdum. 2005'de doktora yapmak için kabul aldım ve hala birlikte çalışıyoruz. Doktoramdan sonra da kurduğumuz şirketlerin hem kuruluşunda hem yönetiminde görev almaya başladım. BioNTech'de Aşı ve İmmunoloji bölümünün başındayım ama aynı zamanda MS çalışmasının yürütücülerinden biri olan TRON Araştırma Enstitüsü'nde İmmünoterapi Bölümü Başkan Yardımcılığı görevini yapıyor. (bkz)

EĞER, O OLMASAYDI NE PLANDEMİ NE DE mRNA SIVISI OLMAZDI!

mRNA konuşmacılarının başında uzak ara University Of Brirish Colombia’dan (bkz) Kanadalı bir fizikçi ve biyokimyacı olan Profosör Pieter Cullis’in geldiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Onun konu başlığı, “Nükleik asit bazlı ilaçları mümkün kılan lipid nanoparçacık dağıtım sistemlerinin tasarımı.” Kendisi, mRNA aşıları için gerekli, olmazsa olmazı olan dağıtım sistemini yani (LNP) Lipid nanoparçacıkları geliştiren teknolojini sahibi ve tek lisans sahibi. Ve 10. mRNA konferansının ana sponsorlarından  arasında yer alan Arcturus Therapeutics Holdings ve Acuitas Therapeutics kurucusu ve sahibi.

Acuitas Therapeutics, lipid nanopartiküllere (LNP) dayalı nükleik asit terapötikleri için dağıtım sistemlerinin geliştirilmesinde uzmanlaşmış, Vancouver, Kanada merkezli özel bir biyoteknoloji şirketidir. Acuitas Therapeutics, nükleik asit terapötiklerini kliniğe ve pazara ilerletmek için dünya genelindeki ilaç ve biyoteknoloji şirketleri, sivil toplum kuruluşları ve akademik enstitülerle ortaktır. Bu, sıtma, tüberküloz, HIV ve kansere yönelik aşıların araştırılması ve geliştirilmesinin yanı sıra genom düzenleme ve monoklonal antikorlar dahil olmak üzere çeşitli diğer modalitelerde terapötiklerin geliştirilmesini içerir. Şirketin tescilli LNP teknolojisinin son derece etkili bir dağıtım sistemi olduğu kanıtlanmıştır ve ilk olarak ONPATTRO'daki hastalar için onaylanmıştır .ortak Alnylam Pharmaceuticals ile ve son olarak BioNTech/Pfizer COVID-19 mRNA sıvısı için çalışmıştır.

Arcturus Therapeutics Holdings, bulaşıcı hastalık aşılarının geliştirilmesine ve karaciğer ve solunum yolu nadir hastalıklarında önemli fırsatlara odaklanan küresel, geç aşama klinik haberci RNA ilaç şirketidir.

Bu arada diğer dikkat çeken sponsor aynı zamanda Bill Gates’in fonladığı Fuji Film var. Fuci Film : FUJIFILM Corporation, organik kimya ve nanoteknolojiler gibi fotoğraf filmlerinin üretiminde kullanılan ince kimyasal teknolojilerden yararlanarak bir sağlık şirketine dönüştü.

Fujifilm'in tescilli iyonlaşabilir lipidlerini kullanan lipid nanoparçacıkları için tezgah üstü formülasyon araştırmasından GMP üretimine kadar tek duraklı CDMO hizmeti veriyor.

Konuşmacılar Arasında Dikkat Çeken Diğer İsimler;

Boston’da yapılan 10. mRNA Sağlık Konferansında 5gvirusnews de yayınlanan, “mRNA SIVILARINDA, 'KASITLI CEHALET', mRNA’da METİL-PSÖDOURİDİNİN (1) NE İŞİ VAR?" başlıklı haberi de doğrulandı.

Konuşmacılardan Bijoyita Roy(2) – NewİngiltereBiolabs-Sponsor(3)  konu başlığı, “N1-metil-psödouridin, sentetik RNA'larda psödoüridinden daha yüksek doğrulukla dahil edilir.” oldu.

Böylelikle psödoüridinin de büyük olasılıkla Merkezi İngiltere’de olan Biolabs’tan alındığı da ortaya çıkmış oldu. Burada söz konusu milyarlarca insan zerk edilen mRNA’da METİL-PSÖDOURİDİNİN NE İŞİ VAR sorusuydu. Çünkü Prof. Dr. Robert W Malone psödoüridinin mRNA sıvıalrında olmasını, “insana karşı işlenen en ağır suç” olarak görüyordu.

Tüm bu nedenlerden dolayı Malone, mRNA sıvılarında Metil Psödourdinin kullanılmasına  ilişkin FDA, NIH, CDC’nin verdiği izinler ile BioNTech’in Başkan Yardımcısı Dr. Kariko'nun sorumluluğunu ve Moderna’nın yaptıklarının “cahillik” değil daha uygun bir şekilde, “kasıtlı cehalet” dedi.

Sonuç olarakta Malone,  üretilmiş olan, “mRNA” benzeri moleküllerle psödoüridinin rastgele ve kontrolsüz eklenmesinin, doğal mRNA'ya benzeyebilecek bir polimer popülasyonu oluşturduğunu düşünüyor.Uzunca zamandır gündeme gelen yan etkilerin de Metil-Psödourdinin sorumlu olabileceğini söylüyor. Ve bu moleküllerin yani Metil-Psödourdinin doğal mRNA olmadığı için, doğal mRNA gibi davranamayacaklarına dikkat çekiyor. (bkz)

Diğer konuşmacılardan birisi de Temple Univ, Philadelphia kaydı ile Ajit Magadum. Konu başlığı biraz uzun gözükse de anlaşılır olması için parantezlerle uzadı..    “PSAT1(4) Modifiye mRNA'nın, Miyokardiyal (Kalp kası) İletimi Kardiyak (Kardiyovasküler hastalık, kalp ya da kan damarlarını içeren bir hastalık sınıfıdır.) Rejenerasyonu (Yenilenme, bazı doku ve hücrelerinin yenilenmesi ya da verilen kayıpların tekrar yerine konmasına verilen addır.)  İndükler (manyetik veya elektirk etkisi)  ve İskemik (sıklıkla belirli bir dokudaki kan akışının zayıflaması veya tamamen kesilmesi sonucu dokunun başta oksijen olmak üzere hayati önem taşıyan moleküllere erişiminin engellenmesine bağlı olarak gelişen doku hasarına verilen isimdir.) Kardiyak (kalp ya da kan damarlarını içeren bir hastalık sınıfıdır.) Yaralanma Sonrası İşlevi”

Başlanıgıçta,“SARS-CoV-2'nin miyokardiyal komplikasyonlara nasıl neden olabileceğinin kesin mekanizmaları tam olarak anlaşılamamıştır.”(bkz) diyen Ajit Magadum, sanırım daha sonra mRNA’nın kalp rahatsızlıklarına etkisini buldu! Çünkü kendi makalesinde, “ PSAT1'in CM proliferasyonu ve kardiyak rejenerasyondaki rolü araştırılmamıştır.” diyor. Fakat yaptığı çalışmaya göre, “İskemik kalp hastalıkları için bir gen dağıtım yaklaşımı olarak PSAT1 modRNA'nın kullanılmasının terapötik olasılığını vurgulamaktadır.” (bkz) Yani mRNA’da  PSAT1 kullanımı kalbe bağlı yan etkileri veya ölümleri tedavi edebileceğini söylüyor.

Demek ki yan etki var!

Ve tedavisi için öneride bulunuyor!

Tabii ki bu yalnızca bir yan etki!

10. Uluslararası mRNA Sağlık Konferansında Seçilmiş bazı Konu Başlıkları;

Melissa Moore - Moderna

mRNA Biyoloji ve Mühendisliği

Daniel Siegwart - UT Güneybatı

Formülasyon ve Teslimat

Norbert Pardi - Univ Penn

mRNA Aşı Mekanizmaları

Scott Nickerson - Moderna

GMP İmalatı ve Kalite Kontrol

Charbel Haber - Moderna

Düzenleyici Süreç ve Hususlar

Bali Pulendran - Standford Üniv

COVID-19 mRNA aşılarının sistem aşılaması

Kelly Lindert - Arkturus

Faz III Etkililik Denemelerinde COVID-19 için Kendi Kendini Güçlendiren mRNA'nın Doğrulanması

Wensheng Wei - Pekin Üniversitesi - SANAL

SARS-CoV-2 ve ortaya çıkan varyantlarına karşı dairesel RNA aşıları

Emily Voigt - Adv Health Institute, Seattle'a göre

SARS-CoV-2'ye Karşı Burun İçi SaRNA Aşısı

Dan Peer - Tel Aviv Üniversitesi - SANAL

Ölümcül Bir Bakteriye Karşı Etkili Bir mRNA-LNP Aşısı

Hiroshi Abe - Nagoya Üniversitesi

Etkili Kimyasal Kapatma Reaksiyonu ile Minimal Haberci RNA'nın Komple Kimyasal Sentezi

Amy Walker - 4basebio

Sentetik, enzimatik olarak üretilmiş lineer DNA kullanılarak in vitro kopyalanmış mRNA üretimi

Pieter Cullis - UBC

Nükleik asit bazlı ilaçları mümkün kılan lipid nanoparçacık dağıtım sistemlerinin tasarımı

Bob Langer - MIT

Mikro ve nanoteknoloji dağıtım sistemlerinden mRNA terapilerine ve gelecekte neler olacak: Şüphecilik ve engellerin üstesinden nasıl yeni kanser tedavileri ve aşıları ve küresel sağlık sorunlarıyla mücadele için yeni yollar getirdi?

Julius Lucks - Northwestern Üniversitesi

Dinamik RNA sentetik biyolojisi: RNA mühendisliğini yönlendirmek için yeni ortaya çıkan RNA katlanmasından elde edilen keşifleri kullanma

Kristin Koutmou - Univ Mich

mRNA modifikasyonlarının çeviri hızı ve aslına uygunluğu üzerindeki sonuçları

Hani S. Zaher - Washington Üniversitesi

COVID-19 mRNA aşılarında bulunan N1-metilpseudouridin, sadık protein ürünleri üretir

LNP aracılı teslimat

Jayesh Kulkarni - NanoVation

Ekstrahepatik mRNA iletimi için yeni nesil lipid nanoparçacık teknolojisi

Tim Leaver - Hassas NanoSistemler

Viral Olmayan Teslimatı Etkinleştirmek için Yeni İyonize Edilebilir Lipid Kitaplığı

Ying Tam - Acuitas Therapeutics

mRNA-tabanlı Terapötiklerin Sistemik İletimi için Lipid Nanopartikülleri

Hyukjin Lee - Ewha Kadın Üniversitesi, Güney Kore

Aşı ve terapötik uygulamalar için iyonlaşabilir lipid nanoparçacıklarının geliştirilmesi ve taranması

Amy Rhoden Smith - Hassas Biyolojik Bilimler

mRNA'nın lipid nanoparçacık dağıtımını kullanarak insan olmayan primatlarda yüksek verimli gen düzenleme elde etmek için optimizasyon stratejileri

Lena Kranz - BioNTech

Sinerjik anti-tümör aktivitesi için RNA aşıları ile kombinasyon halinde RNA kodlu, uzatılmış yarı ömürlü sitokinler

Steve Pascolo - Zürih Üniversitesi

Kansere karşı aşılama için kimyasal olarak sentezlenmiş minimal mRNA

James Byrne - U Iowa

Kanser hastalarını radyasyon yan etkilerinden korumak için mRNA kullanmak

Hayat Bähr-Mahmud - BioNTech

BNT141: Katı tümörlerin tedavisi için bir anti-Claudin18.2 RiboMab kodlayan LNP ile formüle edilmiş bir mRNA
Satoshi Uchida - Kyoto Eyaleti Üniv Med

Güvenli ve verimli kanser aşıları için kısa çift sarmallı RNA adjuvanları ile hibritleyici antijen mRNA'sı

Elizabeth Rosado Balmayor - RWTH Aachen

BMP-2'yi kodlayan optimize edilmiş kimyasal olarak modifiye edilmiş haberci RNA kullanılarak büyük kemikli segmental kusurların etkin iyileşmesi

Alternatif Dağıtım Mekanizmaları

Patrick Baumhof – CureVac Oturum Başkanı

Ana Jaklenec - MIT

mRNA aşılarının teslimi için mikroiğneler

Emrah İlker Özay - SQZ Biyoteknoloji

Cell Squeeze® Teknolojisini Kullanarak İnsan PBMC'lerine 5 mRNA'nın birlikte teslimi, Gelişmiş Antijen Sunan Hücreler (SQZ® eAPC) Üretir Antijene Özgü CD8+ T Hücresi Yanıtlarını Artırır

Giovanni Traverso - MIT/MGH

Gastrointestinal uygulamalar için biyomedikal cihaz geliştirme

Gilles Di Vita - Divincell

Fonksiyonel mRNA'ların dokuya özel iletimi için Polimerik Tabanlı Nanopartikül platformu

Anastasia Khvorova - UMass Med

Ekstrahepatik teslimat için dönüştürücü siRNA dianoforları

COVID-19 Aşı Deneyiminden Alınan Dersler, mRNA Tabanlı Aşılar ve Terapötikler için Pandemi Hazırlığı ve Gelecekteki Düzenleyici Geliştirmeyi Şekillendiriyor

Charbel Haber - Moderna

Constanze Blume - BioNTech

COVID-19 aşı geliştirmesinden elde edilen düzenleyici perspektifler

Adam Hacker - CEPI - SANAL

Gelecekteki Pandemi Hazırlığı

Charbel Haber - Moderna

Constanze Blume - BioNTech

Ruben Rizzi - BioNTech

John Talian - CureVac

Florian Neske - CureVac - SANAL

Adam Hacker - CEPI - SANAL

Marco Cavaleri - EMA - SANAL

Peter Marks - FDA - SANAL OLARAK

CMC ve kalite Kontrolü

Scott Nickeson-Moderna

Andreas Wagner - Polymun

Erken Ar-Ge programlarından pazara mRNA-LNP ilaç ürünlerine rehberlik etmek

Andreas Kuhn - BioNTech

In vitro kopyalanmış mRNA'da çift sarmallı RNA'nın azaltılması

Julian Mochayedi - MilliporeSigma

Entegre mRNA CDMO teklifimizi geliştiren yeni PCR tabanlı mRNA ilaç maddesi üretimi

Tadas Trunca - Thermo Fisher

mRNA terapötikleri ve aşıları için uçtan uca çözümler

Elaine Peters - Roche Genentech

Ölçek Arttırma Zorluklarını Tanımlama

Terapotikler Başkan Patrick Baumhof – CureVac

Joel Rurik - Pensilvanya Üniversitesi

Kardiyak yaralanmayı tedavi etmek için in vivo olarak üretilen CAR T hücreleri

David Lockhart - ReCode Terapötikler

Primer siliyer diskinezinin tedavisi için SORT LNP ile formüle edilmiş mRNA

Marion Pönisch - CureVac

Transkripsiyon faktörü mRNA tedavisi: karaciğer hastalığında güçlü bir araç

Paolo Martini - Moderna

Nadir genetik bozuklukların tedavisi için Messenger RNA tedavisi

William Querbes - Tessera Terapötikler

RNA ile DNA dizileri yazmak için mobil genetik elementlerden yararlanma

Charles O'Donnell - Omega Terapötikleri

Yeni Bir Hassas Tıp Sınıfına Öncülük: Programlanabilir Epigenetik İlaçlar Olarak mRNA Terapötiklerinin Tasarımı ve Karakterizasyonu

Son olarak mRNA’nın 10. yıl etkinlik anısına;

İlericilerin ifadesi ile “gerici, şarlatan ve cahil” bir haber sitesi olarak,  Boston’da 10. gerçekleşen mRNA Sağlık Konferansı etkinliğinin özet haberi bu kadar. İnsanların milyarlarca doz olduğu mRNA’nın, dünü ve bugünü bu etkinlikte var.

Açıkçası küreselciler, “Tanrıyı Oynuyorlar” veya son istekleri olan, “Tanrı’nın Yerine” geçmek istiyorlar.

Aslında bu haberi Türkiye’de devletten veya kocaman sponsorlukları ve reklamları ile milyarlarca dolar paraya hükmedenler yapmalıydı!  Çünkü, bu konferansta geç kalmayalım diye balıklama atlanılan sanayinin 4.0’ındaki insanın geleceği, yani robot olması var! 

Tam zamanı, lütfen neden haber yapmadıklarını düşünün ve sorgulayın… Ve asıl “gerici, şarlatan ve cahil” kimmiş görünsün!

  1. (1) Psödoüridin; “urasilin (Urasil, RNA'nın yapısındaki dört bazdan birisidir.) bir nitrojen(azot)-karbon glikosidik (Kimyada glikosidik bağ terimi bir karbonhidrat molekülünü karbonhidrat olan ya da olmayan başka bir gruba bağlayan kovalent bağlar için kullanılır.) bağ yerine bir karbon-karbon yoluyla eklendiği nükleosit uridinin bir izomeridir. Psödoüridin, hücresel RNA'daki en bol RNA modifikasyonudur.Transkripsiyondan sonra ve sentezin ardından RNA, kimyasal olarak 100'den fazla farklı modifikasyonla modifiye edilebilir.”
  2. (2) Dr. Bijoyita Roy; ilaç endüstrisinde deneyime sahip temel ve uygulamalı araştırma programlarına liderlik eden mRNA biyoloğu. Sentetik mRNA uygulamaları için olanak sağlayan araç ve teknolojilerin keşfi, tanımlanması, değerlendirilmesi ve stratejik yerleştirilmesinde yer alıyor. Uzmanlık alanı, mRNA terapötikleri, mRNA süreç geliştirme, mRNA biyolojisi, RNA araştırması için araçlar.
  3. (3) New England Biolabs;  40 yılı aşkın bir süredir endüstriye moleküler biyoloji reaktiflerinin keşfi ve üretiminde öncülük etmiş. Genomik araştırma ürünlerine ek olarak NEB, ürün tekliflerini PCR, gen ekspresyonu, bir sonraki gen dizilimi için numune hazırlama, hücresel analiz, sentetik biyoloji ve RNA analizi ile ilgili alanlara genişletmeye devam ediyor. NEB ayrıca müşterileri SARS-CoV-2 için teşhis ve aşı geliştirmede desteklemektedir.
  4. (4) PSAT1; Fosfohidroksitreonin aminotransferaz olarak da bilinen fosfoserin aminotransferaz, insanlarda PSAT1 geni tarafından kodlanan bir enzimdir-protein. Bu gen tarafından kodlanan protein, fare, tavşan ve Drosophila'daki proteinlere benzerliğe dayalı olarak muhtemelen bir fosfoserin aminotransferazdır. 
  5. (*) Transaminaz veya Aminotransfer; veya aminotransferazlar, bir amino asit ile bir a-keto asit arasındaki bir transaminasyon reaksiyonunu katalize eden enzimlerdir. Proteinleri oluşturan amino asitlerin sentezinde önemlidirler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yaşar F. 1 yıl önce

Sizi kim görevlendirdi?