Öne Çıkanlar ABD Cenevre ÇKP Aşık Veysel KKTC

TEKNOLOJİNİN YENİ UMUDU

5gvirüsplatformu Haber Merkezi Londra/ 6 Aralık 2022

“Covid-19 hastalığı” için aceleyle mRAN sıvısına geçen ancak koruyuculuğunu 3 ay’a indiren bilim insanları, Kanser nanoaşılarını geliştirdiklerini ve önleyici, tedavi edici, kişiselleştirilmiş terapiler gündemde geleceklermiş.

Bu ilham verici alana ışık tutan ise İngiltere, Oxford Üniversitesi'nde Marie Skłodowska-Curie Eylemler Üyesi olan Dr Nanasaheb Thorat, dünyanın dört bir yanından nanoteknoloji kanser tedavisinde çalışan meslektaşlarıyla birlikte Horizon'a heyecan verici araştırması hakkında konuştu.

Thorat, “Geçen yıl milyarlarca insan nanoteknoloji destekli mRNA Covid-19 aşısı ile aşılandıktan sonra, 2022, kanser immünoterapisini ilerletecek yeni nesil kanser tedavilerini görecek. Dünyanın dört bir yanındaki bilim adamları, kanserin tekrarını ve metastaz zorluklarını önleyebilecek kişiselleştirilmiş tümör aşıları için nanoteknoloji araçları geliştiriyorlar. Lipidler, polimerler, peptitler ve nanopartiküller ile kombinasyon halinde, mRNA ve diğer bağışıklık hücresi, viral vektör ve nükleik asit bazlı aşı platformları yakında kanser immünoterapisi için hazır olacağını” söyledi.

Dr. Nanasaheb Thorat  Kanser nanoaşısı ile bağışıklık sisteminin  kanser hücrelerinin erken evrelerinde kanser hücrelerini tanıması ve böylece onları ortadan kaldırması için eğiteceğini de açıkladı.

İnsanda kanserli hücrelerin oluşmasına neden olan etkenler ise yine gündeme gelmedi!  

Kaynak:

https://ec.europa.eu/research-and-innovation/en/horizon-magazine/expect-smarter-apps-quantum-leaps-deeper-space-exploration-nanovaccines-and-more-2022

Anahtar Kelimeler:
COVID19KanserMRAN
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.