Öne Çıkanlar Twitter Sosyal Tıp Bahçeli Mendy Chitrik Muammer Karabulut

TREN NEREDE?

5gvirusnews Haber Merkezi Nursultan/ Nurfer TERCAN / 18 Aralık 2020

Türkiye’de bazı profesyonel gazetecilerin yaptığı  haberlerde, Çin’e gitmiyor.” denilen tren Çin’e ulaştı.

Çin Yerel gümrükten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'den gelen Çin-Avrupa yük treni 17 Aralık Perşembe günü Çin'in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Horgos Limanı üzerinden Çin'e girdi.

Kargo treni, 4 Aralık'ta İstanbul'dan hareket eden ve kuzeybatı Çin'in Xi'an kentine giden tren, Türkiye’den Çine’e yönelik Kuşak ve yol projesinin ilk ihracatın gerçekleşmisidir. 8.693 km'lik bir mesafeyi kapsayan 19 Aralık 2020 Cumartesi günü son varış noktasına varması planlanıyor. Tren, yaklaşık 10.4 milyon yuan (yaklaşık 1.59 milyon ABD doları) değerinde 1.383 buzdolabı taşıyor.

Uluslararası nakliye ve hava taşımacılığı lojistiği, COVID-19 salgını tarafından engellenirken, Çin-Kazakistan sınırındaki Horgos gümrüklerine göre, Çin-Avrupa yük trenleri küresel sanayi ve tedarik zincirlerinin istikrarını sağlamlaştırdı.

Gümrüklerde, bunun aynı zamanda Trans-Hazar koridoru ve Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolunu içeren bir ulaşım ağı olan "güney koridorundan" geçen ilk dönüş Çin-Avrupa yük treni olduğunu söyledi.

Chen Fang, "Bu trenin başarılı bir şekilde lansmanı, 'güney koridoruna' daha fazla lojistik ve navlun kaynağı getirecek, rotanın avantajlarını piyasa faydalarına dönüştürecek ve Kuşak ve Yolun (BRI) ortak inşasına ve açık bir yolun oluşumuna yeni ivme kazandıracak ekonomi, "dedi. Gümrüklerle ilgili işleyiş merkezinin bilgisini aktardı. URUMQI, 18 Aralık (Xinhua)

Anahtar Kelimeler:
ÇinCOVID19Tren
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.