Öne Çıkanlar Ankara Üniversitesi Tefeci 5G Tekin Arhun Sarper Altıncık

DSÖ GENEL KURULDA SUÇÜSTÜ OLDU!

ABD’Lİ SENATÖRLER DSÖ’YE KARŞI AMERİKAN EGEMENLİĞİNİ KORUMAK İÇİN YASA HAZIRLADI.

Yazan Muammer KARABULUT

ABD Başkanı Donald Trump Mayıs 2020’de Dünya Sağlık Örgütü ile ilişkileri sonlandırma kararı aldığını açıkladıktan bir yıl (2021) sonra Biden Yönetimi güncellenmiş bir anlaşma ile gelecekteki olası sağlık krizleri sırasında DSÖ'ye ÇILGIN yetkiler vererek yetkisini hızlandırmaya çalıştı.

Böylelikle DSÖ'nün yeni bir “salgına hazırlık ve müdahale için uluslararası anlaşma” yani Uluslararası Sağlık Tüzüğü kapsamında genişletilmiş yeni yetki talebi de çok dar bir çevrede tartışılmaya başladı.  

DSÖ görünürde yeni bir plandemi için genişletilmiş yetki istiyordu. En büyük amaçları da  sağlık hizmetlerinin eşit olarak paylaşılması idi. Ama öneri DSÖ toplantısında(25 Mayıs), 47 Afrika ülkesi tarafından ret edilmesiyle hadisenin sağlık hizmetlerinin eşit olarak dağıtılması olmadığı da anlaşıldı.

DSÖ'nün karar alma organı olan Dünya Sağlık Asamblesi tarafından geçen yıl (1 Aralık 2021) özel bir oturumda, küresel bir pandemi için bir anlaşma tavsiye edildi ve ilgili çalışmalar da başlatıldı.  

Her şey plana göre giderse, DSÖ’ye üye 194 ülke üzerinde emsalsiz ve demokratik olmayan bir yargı yetkisine sahip olacaktı. Anlaşmaya göre DSÖ, halkın ne istediğine bakılmaksızın zorunlu aşılar, dijital sağlık kimlikleri, sokağa çıkma yasağı veya politika olarak istediği herhangi bir şeyi istediği zaman uygulamaya koyabilirdi.  Ülkelerin sağlık konusunda kaderini tayin etme gibi hakkı da yoktu. Hedeflenen ise ülkelerde bulunan Sağlık Bakanlığı yerine DSÖ’yü koymaktı.

Diğer bir ifade ile arkasına küreselcileri alarak konuşan DSÖ, küreselcilerin tek tek sıraladığı değerler için de sırada, “Tek Sağlık” vardı. Onun merkezi de DSÖ oluyordu. Sağlıkçılar NATO’da olduğu gibi DSÖ’nün askeri olacak, küreselcilerin emir komuta zinciri ile hareket edecekti.  

DSÖ Dünya Sağlık Asamblesi’nde Hile Yaptı!  

İnsan sağlığı için yanlış kararlar alma konusunda hiçbir başarısı olmayan DSÖ’nün bu yetki gaspı karşısında, Türkiye’de bulaş olmasın diye iki yıldır maske ile gezdirenler, insanların sağlığı için ruhsatı dahi olmayan, üstelik ilk kez denenen mRNA sıvılarını  3-4 kez  dolaylı yoldan ZORLAYARAK zerk ettirenler ile yaygın medya da sessiz kaldı.

Yalnızca Türkiye’mi sessiz kaldı? -Tabii ki hayır. Toplantını yapıldığı 24 Mayıs 2022 tarihinde Uluslararası Sağlık Tüzüğü'nün (bkz) 55. Maddesine göre, Teklif edilen herhangi bir değişiklik metni, Genel Direktör tarafından Sağlık Asamblesi’nin görüşüne sunulmasından en az dört ay önce tüm Taraf Devletlere iletilmesi gerekirken iletilmemişti.  DSÖ’nün ülkelerden istediği  egemenlik hakkı her zaman olduğu gibi bir oldu bittiye getiriliyordu!

Küreselcilerin vazgeçilmez yöntemi olan hile ve yalan vardı.

BREZİLYA EGEMENLİĞİNİ KÜRESELCİ KURUMA TESLİM ETMEYECEK

İşte bu hileli durum öncesi Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro da bir hafta önce ülkesinin pandemi anlaşmasını imzalamayacağını belirtti ve Brezilya'nın egemenliğini küreselci kuruma DSÖ’ye  teslim etmeyeceğine dair güvence verdi. Ve DSÖ’den tamamen çekileceğini açıkladı.

Ama asıl en önemlisi, daha doğrusu genel kurulda şaşkınlık yaratan açıklama Botsvana liderliğindeki 47 Afrika ülkesinden geldi. Afrika ayağa kalkmıştı  endişeliyiz, böylesi bir konu aceleye gelmez gibisinden söylemlere Brunei, Namibya, Hindistan, Bangladeş, Malezya, Çin, Güney Afrika, İran, Brezilya ve Rusya da destek verdi ve DSÖ planına karşı oy kullandı…

Tüm yaşananlardan sonra DSÖ vazgeçti mi? Tabii ki hayır yeni hedef 2024 yılında gerçekleşecek 77. Dünya Sağlık Asamblesi için görüşülerek oylanacak ve Mayıs 2025'te ise yürürlüğe girmesi bekleniyor. Öncesinde ise planlanan değişiklik  Eylül 2022-Ocak 2023 tarihlerinde çalışarak ilerleme kaydedecekler ve nihai raporlar hazırlanacak.  

DSÖ’YE YETKİ, ABD İÇİN EGEMENLİK KONUSU

Fakat geçen gün (2 Haziran) şimdiden ABD'li Senatör Ron Johnson, “Senato Onayı Olmadan”  DSÖ antlaşmalarının kabul edilmeyeceği yönünde bir tasarı getirdi.(bkz)  

Senatör Johnson, DSÖ’yü yozlaşmış bir örgüt olarak tanımlarken, Anayasa açıktır,  herhangi bir uluslararası anlaşma ABD Senatosunun tavsiyesini ve onayını gerektirir. “ABD'nin egemenliği pazarlık konusu değildir” dedi.

Tasarıya destek veren Senatör Daines’de, “Amerika'nın halk sağlığı krizlerini yönetme konusundaki egemenliğini yozlaşmış ve beceriksiz DSÖ'ye bırakmayı reddediyorum. Uluslararası bir örgütün Amerikan halkı üzerinde bir güce sahip olmasını önlemek için bu yasa tasarısını desteklemekten memnuniyet” duyduğunu söyledi.

Uluslararası Sağlık Konseyi’nin ardından,  3. DÜNYA ÜLKELERİ, Amerika'yı özgürlük konusunda nasıl eğitti? sorusu kaldı.(bkz)

Küreselcilerin DSÖ üzerinden  oynadığı oyun Afrika Günü olan 25 Mayıs’a denk geldi. Afrika’da gereken dersi verdi.

Ve şok etkisi yarattı.

Anlaşılan bu dünyada küreselcilerin işi kolay değil…


 

Kaynaklar;

https://www.naturalnews.com/2022-05-20-who-pandemic-treaty-spells-doom-for-democracy.html

https://jamesroguski.substack.com/p/we-won?s=r

Anahtar Kelimeler:
DSÖTrumpBidenBolsonaro
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serdat 2 yıl önce

Hamdolsun

Avatar
Zeynep 2 yıl önce

Çok iyi haber! Aslında DSö hizmetkarları resmiyet kazanmış olacaktı..