Öne Çıkanlar AHİM mRNA TMK KKTC ABD

‘HİNDUTVALILAR’

Yazan Mustafa DÖNMEZ

Hindistan'da Hindu milliyetçiliğini temel alan, "hindutva" isimli bir örgüt var. Bunun üyeleri İsrail’de Filistinli öldürüyor. Örgüt Müslümanlardan nefret ediyor. Kendi ülkelerindeki Müslümanlarla çıkacak etnik savaşta İsrail’de canlı eğitim ve beceri kazandıklarını söylüyorlar.

Middle East Eye yazarı, İsrail'in politikalarının Hindistan'daki etkileri hakkında "Düşman Vatanlar: İsrail ve Hindistan Arasında Yeni İttifak" (Hostile Homelands: The New Alliance Between India and Israel) isimli kitabı bulunan Güney Afrikalı gazeteci Azad Essa, Hindutvalı örgüt için şunları söylüyor.

"'Geri kalmış ve tehlikeli' Müslümanlarla savaşmak medeniyet projesi olarak sunuluyor ayrıca dünyanın en büyük İslamofobik organizasyonlarıyla iş birliği yapıyorlar. Bu organizasyonlar İsrail'e yönelik eleştirileri anti-semitizm, Hindistan'a yönelik eleştirileri de Hindu karşıtı düşünceler olarak lanse ediyor. İslamofobik organizasyonların bu ideolojilere karşı konuşanları eklediği kara listeleri var. İnsanları manipüle etmek için kurgusal olaylar yaratıyorlar. Araplar ve Müslümanlar bu olaylarla terörist olarak etiketleniyor. Hindutva ve Siyonizm özellikle 'teröre karşı savaş' sürecinde ivme kazanan Amerikan İslamofobisinden yararlandı çünkü bu süreçte Arapların ve Müslümanların terörist olduğunu ileri sürerek onları gayri meşru saymak kolaylaştı."

Azad Essa sözlerine devam ediyor; ‘Hindistan ve İsrail, Siyonizm ve hindutva arasındaki benzerlikleri anlamak için kullandıkları taktikleri incelemek gerekiyor. Hindistan Keşmir'i, İsrail ise Filistin'i varoluşsal bir mesele görüyor. Her ikisinin de ordusu ve paramiliter grupları sakat bırakmayı ceza olarak kullanıyor. İsrail, Filistinlileri vurarak yürüyemez hale getirirken, Hindistan Keşmirlileri gözlerinden saçmalarla vurarak kör ediyor. Her iki devlet muazzam gözetim ve kontrgerilla politikaları kullanıyor ve birbirlerine güveniyor. İki ülke de sivil toplumu baskıyla kontrol altında tutmaya çalışıyor, basını korkutup suçlu gösteriyor, aynı zamanda kendilerinin demokrat olduğunu iddia ediyor. Gazze'de İsrail medya ofislerini bombalarken Keşmir'de Hindistan günlerce interneti kapatıyor. Ayrıca kaynaklar sorunu da iki ülkenin ortak gündemi ve benzer taktiği kullanıyorlar. İsrail, Filistinlilerin topraklarına el koyarken çölü yeşertmekten bahsediyor. Hindistan ise yeşil projeler için Keşmir topraklarına el koyarken Hindistan ordusu askeri kamplar için ormanları yok ediyor."

“Hindistan’daki 1,4 milyarlık nüfusun yaklaşık yüzde 15'ini oluşturan (210 Milyon) Müslümanların büyük çoğunluğu Filistin'i destekliyor.”

Hindistan kendisini Küresel Güney’in sesi olarak tanıtsa da, 27 Ekim’de yapılan BM Genel Kurul oturumunda ‘acil, kalıcı ve sürdürülebilir insani ateşkes’ çağrısında bulunan bir karar için çekimser oy kullandı. Şimdiki Hindistan yönetimi Türkleri, düşmanları Pakistan ile dost gördüğü için sevmiyor. Azerbaycan işgal edilen topraklarını kurtarmaya çalışırken Ermenistan’a silah gönderdi.

“Hindistan ile İsrail arasındaki yakınlaşma, Hindistan Ulusal Kongresi Partisi’nin iktidarı döneminde başladı. İki ülke arasındaki resmi ilişkiler, Hindistan tarihinde bir dönüm noktası olan 1992 yılında radikal Hindular tarafından Uttar Pradeş eyaletinin Ayodhya kentinde bulunan Babri Camii'nin yıkmasıyla kuruldu.”

Ve Bugünlerde Hindistan’da camii yıkma moda oldu.

Bugün Hindistan’ın Gazze konusunda izlediği politika, diğer ülkelerin büyük çoğunluğunun izlediği politikayla çelişiyor. Bu durum, her 10 dakikada bir çocuğu öldüren ve 1,5 milyondan fazla insanı evsiz bırakan İsrail'in yaptıkları karşısında dehşete düşen ve güvenlikleri konusunda endişe duyan İslam dünyasıyla ilişkileri açısından Hindistan için bir sınava dönüşecek gibi görünüyor olsa da Hindistan bu haliyle, insanların soykırıma karşı tamamen kör olduğu İsrail'in kolları arasında sıkışıp kalmıştır. 56 kişilik subay adaylarıyla şimdi Gazze’de Müslümanları katlederek deneyimlerini ülkelerine aktaracaklarını açıktan söyleyebiliyorlar. Barışsever Hindu geleneklerine sahip Hindistan nasıl oldu da bugün CHABAD’ın emrine girdi? Hindistan'da Babürlerin torunları 100 milyona yakın Türk’e düşmanlıkları önümüzdeki günlerde büyük olaylara gebedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayfer 3 ay önce

Makalede Türk’ün karşı karşıya olduğu potansiyel tehditleri tarihsel ve bilimsel gerçeklikle analiz edilmiş. Teşekkürler