Öne Çıkanlar Anadolu İttifakı Overton İsrail İhor Kolomoiskyi Sapanca

İMAMOĞLU YENİ CHP'Yİ ANLATTI

Yazan Muammer KARABULUT

Aylardır anlatmaya çalıştığımız CHP’yi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu anlattı. Ve 19 Mayıs'a Pontus-Rum soykırım iftirasını atan grupta yer alan veya destekleyen  Apolas Lermi’ye konser verdirdi.

Yunanlı iftiracı sanatçının, tarihte kök bulmak isteyen Yunanistan’ın 1994 yılında 19 Mayıs’ı sözde Pontus soykırım günü olarak kabul etmesi kendi inancına göre suç değil ama CHP’li Belediye Başkanın konser verdirmesi ağır suçtur.   

İmamoğlu’nun özensizliği mi bilinmez ama bu CHP eski CHP değil. Bunu da Milli Mücadele veren eski CHP kadrolarını anlatmadan, Kılıçdaroğlu’nun yönetimindeki CHP’nin durumunu özetleyerek ve konuyla ilgili yaşadığımı bir örneği vererek anlatıyım.

Yunanistan ikinci sözde Pontus soykırım anıtını Selanik de bulunan Atatürk’ün evinin yakınında ki Aya Sofya meydanında 7 Mayıs 2006 günü açtı.. İstanbul Belediye Başkanı gibi tarihini bilmeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu gibiler de anıtı açan Selanik belediyesi ile kardeş şehir olmak istedi.

Kardeş şehir olmak için İzmir Belediye Başkanı tarafından İzmir’e davet edilen Selanik Belediyesi Başkanı Vassilios Papageorgopulos da anıtın açılışında, tarihini bilmeyen yöneticiler ile dalga geçercesine, “Selanik ile İzmir’in kardeş kent ilan edileceği tören için bir ay sonra Türkiye’ye gideceğini ve dostluk mesajı” vereceğini söyledi..

Türkiye’de ise 7 Mayıs 2006 tarihinde Selanik’de açılan Sözde Pontus soykırımı anıtını ne de  Belediye Başkanın  İzmir ile ilgili ettiği lafları yan yana getirip görülmedi.

Bunun üzerine CHP’de uzun yıllar görev yapan gazeteci arkadaşımı aradım. Onun sayesinde CHP’nin Özel Kalemi Müdürü Nesrin BAYTOK’a ulaştım ve İzmir’in bu kardeş şehir projesinden neden vazgeçmek zorunda olduğunu anlattım. O da BAYKAL’a anlattı. BAYKAL’da 9 Mayıs 2006 günü TBMM’de yaptığı grup toplantısında “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın Selanik ile İzmir’in kardeş şehir ilan edilmesine ilişkin projeyi askıyı aldığını” söyledi. İzmir belediyesi de Selanik ile yapılan kardeş şehir antlaşmasını iptal edildiğinin açıkladı. (bkz)

Bugün ise İstanbul’un işgalini unutan, üstelik 19 Mayıs günün de büyük bir aymazlıkla veya cahillikle artık adını siz koyun konser verdiren CHP’li Belediye Başkanı var!

Türkiye için bugünkü  CHP’nin neden umut olmadığını daha nasıl görelim!

Anahtar Kelimeler:
CHP19 MayısPontus
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.